יושבים בהתוועדות בתאריך מיוחד ולא יודעים האם מנגנים ד' בבות ביום זה?
להלן דברי הרב לב לייבמן שחיבר ספר שלם על הניגון, והכין עבורכם לוח מיוחד:
הוספת תאריכים לניגון מדור לדור
בדורות הקודמים, בליובאוויטש, היו מנגנים את ניגון ד' בבות פעמים אחדות בשנה בלבד, ביניהם י"ט כסלו. אדמו"ר הרש"ב הנהיג לנגנו גם בשמחת תורה ובפורים. הרבי נשיא דורנו הוסיף – עם השנים – בתוספת מרובה על העיקר, והנהיג לנגן את הניגון בכל תאריכי יומי ההולדת וימי ההילולא של הרביים, וכן בתאריכים מיוחדים נוספים.
מה היא החשיבות לנגן ניגון ד' בבות בתאריכים האפשריים?
אדמו"ר הריי"צ דיבר פעם, כי כל אחד ואחד צריך לעורר את זכות רבותינו הקדושים כדי לפעול את הגאולה השלמה. משתמע באותה שיחה שזה נעשה ע"י ניגון ארבע בבות, ניגון שחסידים הראשונים היו מכנים אותו "שופרו של משיח". כנראה שמסיבה זו, ככל שמתקרבים יותר לביאת המשיח, יש צורך בהוספה בניגון ארבע בבות.
3 פעמים באייר ו-3 פעמים בסיון
ובכן, בחודש אייר – ניגנו ד' בבות אצל הרבי בשלושה תאריכים: ב' אייר – לכתחילה אריבער, פסח שני ול"ג בעומר.
בחודש סיון, נגנו – נוסף על חג השבועות, גם באור לה' סיון, שבשנים מסוימות הרבי היה אומר שיחה ביום זה באופן מיוחד, וכן בי"ב סיון שהוא גמר ימי התשלומין של חג השבועות.
חדש! לוח שנה של ניגון ארבע בבות להורדה
קיימות שאלות מעניינות ובלתי ידועות, כמו האם מנגנים ד' בבות בט"ו בשבט, בפורים קטן, בט"ו באב ותאריכים נוספים.
מכון נגינה לאור החסידות הכין עבורכם במתנה, לוח שנה לניגון ארבע בבות, על פי כל התאריכים בהם נגנו ד' בבות בהתוועדויות של הרבי (מידע על מאחורי הקלעים של הלוח מופיע בספר 'ניגון ארבע בבות').
קישור להורדת הלוח: http://negina.ravpage.co.il/calendar
אם הקישור איננו נפתח, שלחו מייל ל-770leibman@gmail.com וכתבו "לוח" בנושא המייל.
מי אמר שכל פעם שניגנו אצל הרבי את הניגון זה הוראה לדורות שאפשר לנגן את הניגון מידי שנה באותו התאריך?!
היו גם הרבה פעמים עם תאריך לא מיוחד כלל שהרבי ביקש שינגנו את הניגון בלי קשר לאף תאריך.
ובכלל בשנים האחרונות לא ניגנו את הניגון אצל הרבי כלל.