בסוכה ניידת, בסוכות מרוחות, ובביקורים בית הגיעו השליח והרב הראשי הרב מנחם מענדל זלמנוב ומשפחתו ליהודים בעיר קוסטנאי ובערי המחוז ומזכים אותם בנטילת ארבעת המינים ובמצוות 'לישב בסוכה'. שמחת החג, תפילות, שיעורי תורה והתוועדויות, וחיים יהודים מלאים סביב החגים תוך בקשת הגאולה השלימה בקרוב ממש.
בזה אחר זה יהודים נענו לפנייה וקיימו את המצווה מהם רבים לראשונה בחייהם, נוטלים לולב, או רבים אחרים האוכלים לראשונה בסוכה כשרה ומוהדרת. אין לתאר את ההתרגשות של יהודים יקרים שביקרים, שידעו מהו שלטון סובייטי נוקשה, מוזלים דמעה של שמחה ולבסוף מקיימים בהתלהבות את המצוות של זמן שמחתנו, מתוך תשוקה לזמן שמחתנו בגאולה האמיתית והשלימה וחגיגת שמחת בית השאובה בבית המקדש עם משיח צדקנו בקרוב ממש.
הרבי אומר שנגיע לכל יהודי ויהודיה ונזכה אותם במצוות החג ובקשת הגאולה השלימה. השלוחים משקיעים מאמצים כבירים להביא הבשורה ליהודים נידחים ולעורר את לב ישראל הער.
יהודי קוסטנאי שמחים במצוות חג הסוכות
הפעילות הוקדשה באופן מיוחד להכנה רוחנית של יהדי העיר לחגי תשרי הקרבים ובאים, שיעורי תורה ומגוון פעילויות חווייתיות מותאמות עבור כל שכבות הגיל אורגנו בכישרון ובמרץ על ידי השלוחים במסגרות השונות, כדוגמת צבאות השם עבור הילדים, ונשי חב"ד עבור נשות הקהילה. היהודים התאספו בבית הכנסת כניסת החג להדלקת נרות לתפילות וסעודות, ואווירה מרוממת שררה בלבבות.
בסוכה מרווחת ומרשימה שנבנתה לרווחת כלל יהודי העיר אשר ברכו יחדיו "לישב בסוכה" ובירכו על ארבעת המינים המהודרים, במהלך ימי החג את שמחת בית השואבה שנחוגו בעיר חתם חג שמחת תורה שבו רקדו עם ספרי התורה מתוך שמחה של מצוה, שמחה בטהרתה.
במהלך ימי החג ובשבת חול המועד סוכות התארחו בסוכה יהודי הקהילה שהסבו לסעודות החג המוגשות לכל דיכפין. ישב הציבור בשבת אחים גם יחד, בשירה חסידית ובאווירת רוח מרוממת של קדושת החג ושמחה לקראת מקבץ נדחי ישראל במהרה בימינו, לראות בתפארת סוכת דוד הקמה לתפארה.
בסעודות שמעו דברי תורה וחסידות ואמירת לחיים ברוח התוועדות חסידית מפי השליח והרב הראשי הרב מנחם מענדל זלמנוב, בשילוב דברי תורה וחסידות ובשורת הגאולה, ובריקודים חסידיים ובשמחה של מצווה. גם בשמחת תורה, התפללו בשמחה של מצווה ולמשתתפים חולקו ערכות ספרי תורה מסוכריות ודגלים להקפות שמחת תורה אצל יהודי חבר העמים ברית המועצות לשעבר.
שמחת בית השואבה
גם יהודי קוסטנאי זכו שמחה ריקודים ושמחה בליווי נגנים מוזיקה חיה עם ניגוני חב"ד בשפה הרוסית חיה גם בסוכה וגם בשמת בית השואבה, שמעו מהשליח והרב הראשי הרב מנחם זלמנוב על השמחה בימים אלו ועל חגיגות שמחת בית השואבה ב770 בחצר הרבי, והחגיגות בכל מקום בעולם, כך שמעו על התוועדויות שמחת בית השואבה המיוחדות של סבו השליח הרב זלמן הכהן אבעלסקי הרב הראשי של מולדובה ובירתה קישינב, בסוכות חב״ד ברחבי עיר הבירה קישינב.
את הניגונים דוגמת נְיֶעט נְיֶעט נִיקַאוָוא, ניֶע בַּאיוּסְיַא נִיקַאוָוא) בשפה הרוסית המודיע כי אין עוד מלבדו – מלבד הבורא. למדו ושמח יחד על הנסים של הקדוש ברוך בעולם ליהודים תוך הוקרת שבח מזמור לתודה.
כך גם על הניגון שהולחן לכבוד הילדים הקנטוניסטנים, שיזכרו את יהדותם הניגון עך טי זיעמליאק בשפה הרוסית המיוסד על הפיוט "אחד מי יודע". ניגון זה מנגנים החסידים שבאו מרוסיה מדינות ברית המועצות לפני הרבי ב770, בהתלהבות גדולה, תוך כדי שהרבי מעודד בחוזקה בשתי ידיו הקדושות, משך זמן.
אצל הרב זלמן הכהן אבעלסקי הרב הראשי של מולדובה ובירתה קישינב, חיבה מיוחדת לניגון זה ששמע עוד בבית ילדתו אצל סבו הבודיער רב, הרב הראשי של מולדובה רוסיה, בימי המחתרת, החדיר ולימד רבות הניגון ומסריו ליהודי מולדובה ויהודי קישינב, וכאן גם בקוסטנאי התפעלו כולם לשמוע ולשמוח עם הניגון המיוחד.
גאווה יהודית: סוכה הוצבה במרכז העיר קוסטנאי
במרכז העיר זכו יהודים לקיים נטילת ארבעת המינים בסוכה וברכת ליישב בסוכה, בסוכה שהוצבה במרכז העיר, והביא התענינות רבה בקרב מאות העוברים ושבים, היהודים התלהבו מהסוכה כשרה ומהודרת בחוצות העיר, שזיכה אותם במצוות החג ובברכת הלולב, הסוכה והביא רושם רב גם על האינם יהודים שקיבלו מידע מהשליח והרב הראשי הרב מנחם מענדל זלמנוב על שבע מצוות בני נוח, ועל השבעים פרים המקרבים עם ישראל לזכותם בחג הסוכות.
לולב סוכה שמחה ולימוד נערכו בעיר רודני
יהודי העיר רודני במחוז קוסטנאי השתתפו בימי חול המועד חג הסוכות, למראה השליח הרב מנחם מענדל זלמנוב מקים סוכה כשרה ומהודרת בחוצות העיר, גם אינם יהודים, מתושבי העיר שעברו באקראי ליד הסוכה הנבנית והולכת התפעלו מהמראה הלא צפוי, והביעו התעניינות בקונסטרוקציה הפסטורלית, בני המקום לא ניסו אפילו להסתיר את התרגשותם מהיהדות הנושמת והפעילה בגאון יעקב, בלב העיר.
בהתרגשות גדולה ברכו יהודי העיר ברכה על הלולב ואתרוג עם השליח הרב מנחם מענדל זלמנוב הרב הראשי של קוסטנאי והמחוז.
כך גם ילדים יהודים מהעיר תינוקות של בית רבן -'משיחי'.
לזכות ולברך על ארבעת המינים, אצל חלקם – לראשונה בחייהם. השלוחים הצעירים ילדי משפחת זלמנוב , במאור פנים – מסייעים לכולם לקיים את מצוות החג, איש איש בתורו מברכים "לישב בסוכה" נהנים ממטעמי הרבנית השליח מרת דבורה זלמנוב. ועוגת לעקח לכבוד חגי תשרי. יהודי רודני זכו בסט של ארבעת המינים שהוענק להם על מנת שיברכו כל יום, כמו כן חולקו ערכות של נרות שבת וחג ודפי הסבר מהודרים לחגי תשרי.
גם 'מבצע תורה' התקיים בשטורעם בתקופה זו, ולאחר הביקור בסוכה התאספו יחד ללימוד משותף ושיעורים העוסקים בענייני דיומא, תפילה בצוותא, נתינת צדקה אמירת פרקי תהילים יומית. בינות לדברי התורה שמעו על שמחת בית השואבה חגיגת חג הסוכות בכל העולם היהודי כולו, שם שמעו על חגיגה ענקית בימי הבראשית של העיר קרית גת לשם מגיע השליח הרב זלמן הכהן אבעלסקי הרב הראשי של מולדובה ובירתה קישינב, מלפנים שליח הרבי הראשון לעיר קרית גת בה מייסד בית חב״ד ובית הספר חב"ד בשנת ה'תשי"ט, על שימי חג הסוכות רשמית הם ימי חופשה, מזמין מייסד ומנהל בית הספר חב״ד בקרית גת השליח הרב זלמן הכהן אבעלסקי את התלמידים לבית הספר. במקום מוקמת סוכה מהודרת והילדים לפי תור של כיתות נכנסים לברך על הלולב בסוכה וברכת לישב בסוכה ומילים חמות של התוועדות חסידית מפי השליח הרב זלמן הכהן אבעלסקי.
כך שיתר התלמידים בכיתות נוספות ממתינות בבית הספר והחדר האוכל שהקים הרב זלמן אבעלסקי לרווחת התלמידים, שם נערך לימוד חוויתי על חג הסוכות ומצוות החג למאות תלמידי בתי ספר חב״ד בקרית גת.
כך אותה פועלה ביצע עשרות בשנים הרב זלמן אבלסקי בעיר קרית גת וכך גם במולדובה מדינת שליחותו השליח הרב זלמן הכהן אבעלסקי רבה הראשי של מולדובה ובירתה קישינב הקים בתי ספר חב״ד ליובאוויטש וגם שם הזמין את מאות ילדים בימי חול המועד לבית הספר לפעילות סוכות שמחת בית השואבה וקיום מצוות החג נטילת ארבעת המינים ומצוות לישב בסוכה.
כך יהודי העיר רודני זוכים למבצע סוכה ומבצע לולב לשמחת בחגייך ולימוד על שמחת תורה להיות מוכנים לקבלת פני משיח צדקנו במהרה בימינו בגאולה האמיתית והשלימה בפועל ממש.























