ברוב פאר והדר, ובהשתתפות מאות מישראל, התקיימה התוועדות סעודת ההודאה המרכזית לרגל חג הגאולה י"ב-י"ג תמוז – בהיכל ישיבת תורת אמת ירושלים, ההתוועדות השנה עמדה בסימן ציון "שנת המאה" לשנת הגאולה – תרפ"ז.
סביב שולחנות ערוכים בטוב טעם ישבו תמימים, אנ"ש ומאות אורחים, כאשר את שולחן הנשיאות מפארים אדמו"רים, ראשי ישיבות ורבנים מכל חוגי היהדות החרדית.
את המעמד פתח ראש הישיבה, הרב אברהם יואל לפידות, שקרא מכתב מהרבי מלך המשיח בקשר עם חגיגת יובל לחג הגאולה.
במהלך הערב נשאו דברים גדולי האדמו“רים והרבנים שהפליגו בגודל מעלת מסירות הנפש של בעל הגאולה, והלקח המעשי שיש לקחת מזה לעבודת השם בדורנו אנו.
בין הנואמים: הרב חיים שלום דייטש מראשי הישיבה, דיבר על אופן המס"נ הנדרש בימינו.
הרב מתתיהו דייטש, גאב"ד רמת שלמה, דיבר בהתלהבות שיום זה הוא חג הגאולה של כל אחד ואחד.
הרב ישראל ברזובסקי, רב חסידי סלונים ביתר וחבר בד"ץ אגודת ישראל, ביאר את עומק לשון בעל הגאולה במכתבו: "לא אותי בלבד גאל הקב"ה.
האדמו"ר מבוסטון, דיבר בהתלהבות על המסירות נפש של בעל הגאולה, וסיפר איך שראה את זה בפועל אצל יהודים שיצאו מרוסיה הקומוניסטית.
האדמו“ר מסטרופקוב בירך בחום את כל המשתתפים, וביאר את ענין י“ב תמוז על דרך הרמז.
הרב מענדל פויגעל ראש כוללי "מעייני ישראל", דיבר בענין העבודה הגדולה ד"נרות להאיר".
משפיע הישיבה הרב יוסף יצחק אופן, דיבר בתוכן היום והעבודה הנובעת מענין זה.
הרב שמואל פרעסמאן, ששיתף את הקהל בתחושות והליך החיים החסידי בימים ההם ברוסיה הסובייטית. וכדוגמא הראה לנוחכים גמרא של אביו, שגדל ברוסיה הסובייטית, שם נראה כתוב שוב ושוב הפסוק שהרבי חזר עליו – "ופרצת ימה וקדמה גו’“. ומזה רואים שהגם שלא ראו ושמעו את הרבי חשו וחיו מילותיו.
את המשא המרכזי של הערב נשא בטוב טעם הרב מנחם מרדכי קעניג, מנהל רוחני בישיבת תומכי תמימים המרכזית בלוד, שריתק את הקהל במשך שעה ארוכה על הפלאת המס"נ דבעל הגאולה ללא שום חשבונות כלל.
פאר מיוחד העניקו למעמד גדולי האדמו"רים והרבנים שעיטרו את שולחן הכבוד, ובהם: האדמו"ר מטריסק, האדמו"ר מסקולען האדמו"ר מקאליב, הרב דוב לנדו מראשי ישיבת שפת אמת, הרב יוסף משה שניאורסאהן ראש ישיבת טשעבין; הרב דוד טווערסקי רב חסידי רחמסטריווקא; הרב אהרן דוד ניישטאט רב קהילות החסידים בנווה יעקב; הרב צבי ווייס ראש מכון הסמיכה ומרבני ביתר; והרבנים הרב טוביה זילברשטרום והרב יקותיאל פרקש.
האירוע נחתם בהתוועדות חסידית, עם הר’ יצחק מאיר הלוי סגל, מראשי הישיבה, ורב קהילת חב“ד ברחביה; הרב החסיד המשפיע המפורסם ר’ חיים ליברמן; והרב החסיד ר’ שניאור זלמן כהן. ההתוועדות נמשכה עד השעות הקטנות של הלילה.
חלק עיקרי באירוע היה התשורה המיוחדת שחולקה למשתתפים , יוקרתית ורבת תוכן – קובץ "גאל ישראל",
שהיסב את שימת הלב של המשתתפים ועליו בנו כמה מהדוברים את דרשותיהם. הקובץ כולל סקירה היסטורית מרתקת על ימי המאסר והגאולה והרושם האדיר שחוללו בעולם היהודי, לצד חשיפה ראשונית על הקשר שבין בעל הגאולה לישיבת "תורת אמת" בה נערך הארוע, וכן תיעוד נדיר של מעמד הודאה היסטורי שהתקיים בישיבה בשנת תש"ה בהשתתפות גדולי הדור ההוא.
ביום השבת התקיימה התוועדות עם המשפיע הר’ שמואל פרסמן, שנמשכה עד השעות המוקדמות של הבוקר.
צילום: מנדי קוטלר.










































































































