מוסף החג של העיתון 'מקור ראשון' אירח אמנים ודמויות ישראליות שסיפרו על פס הקול המיוחד שמלווה אותם בימים הנוראים. אחת הדמויות שנבחרו לכתוב לפרויקט המיוחד היה שליח הרבי לסטודנים בירושלים הרב שלום בער קרומבי, שסיפר על חוויותיו משליחות בבית חב"ד בהודו.
"אל תסתר" בליל יום כיפור בגואה
אלו היו "הימים הנוראים" הכי פחות שיגרתיים שהכרתי, בגואה שבהודו. נחתתי במדינת החוף ההודית יומיים לפני ראש-השנה, כשספר תורה בידי, שם פעמי לכפר הישראלים אנג'ונה לפתוח את שערי בית חב"ד. קבוצה קטנה של ישראלים, חלקם מסורתיים, אחרים דתיים-לשעבר וגם כמה חובשי כיפות, התקבצו בבית חב"ד לימים הנוראים, לתפילות וסעודות חג בצוותא.
בליל יום-כיפור, לאחר שהתפילה הסתיימה והקהל התפזר, נותרנו שם כמעט שני מניינים, צעירים וצעירות, שרובם באו מבתים דתיים ונמצאו כעת בחיפוש של המשך הדרך. מבלי משים הפכה ההתכנסות לערב געגוע ושירי בית אבא, אי-שם בגואה, בלילו של היום המקודש בשנה. יחד התרגשנו מאותם שירי שבת ישנים, ממזמורי התפילה המולחנים שעליהם גדלנו.
ואז פתאום מישהו החל לנגן חרישית בלחן שלא הכרנו. אט-אט הצטרפנו אליו, לומדים את המנגינה, מתחברים אל המילים. "לך אמר ליבי בקשו פני את פניך ה' אבקש". ואז תחינה, זעקה, "אל תסתר פניך ממני". ומאז מלוות אותי המילים בכל שנה, עם תקיעת השופר הראשונה.
לימים למדתי במאמרי החסידות ודרושי 'בעל התניא', כי במילים האלו מתקפלת כל תנועת הנפש האלולית. לשמר את אותו רצון, את אותה כמיהה שבוערת לקירבה, לגילוי פנים. עוד לפני שמצאנו והתקרבנו אל המלך, קודם עלינו לרצות את הקירבה, לבקש "אל תסתר" עד שנתאחד עם התחושה. 30 ימי אלול הינם ימי עבודה על הרצון – שארצה להתקרב אל א-לוהים, אל אותו "חלק א-לוה ממעל ממש" שבי. וברגע השיא, עוד לפני שמצאנו, הגענו אל היעד, אל המטרה, כי זו מטרת החיפוש – למצוא את הרצון.