-
איך לא משאירים הבטחות באוויר? • הרב יהודה גינזבורג
איזה ספר הכי חשוב ללמוד, ועל איזה מצוה נאמר בפרשתנו "המצווה הזו"? • טור מרתק לפרשת השבוע נצבים – וילך מאת הרב יהודה גינזבורג שליח הרבי בחיפה • לקריאה
כותב השורות. צילום: אבריימקה אייזנשטיין
איזה ספר הכי חשוב ללמוד, ועל איזה מצוה נאמר בפרשתנו "המצווה הזו"? • טור מרתק לפרשת השבוע נצבים – וילך מאת הרב יהודה גינזבורג שליח הרבי בחיפה • לקריאה

הרב יהודה גינזבורג
נפגשתי אתמול עם אחד הידידים שלנו, שכבר עושה צעדים רבים בהתקרבות לרבי ולחיי המצוות.
בתמימות הוא שאל – מה עושים כדי להוריד את כל הרצונות וההתחייבויות שלו לפועל? הוא מאוד רוצה אבל מרגיש שהרצונות נשארים פעמים רבות בתיאוריה.
שיתפתי אותו כי למרות שהוא לא ספר חב"די, אבל פעמים רבות מאוד כתב הרבי למי ששאל "מהי הדרך לחזור בתשובה", שילמד את הספר קיצור שולחן ערוך לפי הסדר.
מקורב אחר שלנו שהתחיל ללמוד איתי את הספר בחברותא סיפר שהוא המשיך לבד אחרי שהחברותא הפסיקה בגלל שיצא למילואים והוא קרוב לסיום הספר!
*
בפרשת השבוע ניצבים נקרא את הבטחת ה' "כי המצוה הזו אשר אנכי מצוך היום לא נפלאת היא ממך ולא רחוקה היא. לא בשמים היא.. ולא מעבר לים היא.. כי קרוב אליך הדבר מאוד בפיך ובלבבך לעשותו".
בלקוטי תורה מביא הרבי את פירוש הרמב"ן כי "המצווה הזו", היא מצוות התשובה שדווקא עליה נאמר "אנכי מצוך".
הכוח לחזור בתשובה הוא ממקום גבוה עד מאוד עליו נאמר "אנכי" ולא רק "אני" כי נדרש להמשיך שפע ממקום גבוה ונעלה עד למאוד, שם העבירות אינם תופסות מקום כביכול ומשם נמשכת הסליחה.
והוא מסביר שגם 'בשמים' ו'מעבר לים' הם דרגות גבוהות מאוד, בחינה של "מקיף" עליון ולא רק שפע מצומצם, אבל במצות התשובה נדרש להמשיך את האור הגבוה מאוד, אנכי.
*
וביחד עם זה מבאר את סוף הפסוק "כי קרוב אליך הדבר מאוד בפיך ובלבבך לעשותו", כי הדרך לחזור בתשובה היא בתכל'ס – להתחיל עם 'בפיך', שהוא לימוד התורה שבזה מגלה את השפע ואת כבודו של ה', ואחר כך ממשיך זאת גם בלב וגם בקיום המצוות בפועל.
*
במוצאי השבת הקרובה יצטרפו גם עדות אשכנז לאמירת הסליחות, ולאמירה "השיבנו ה' אליך ונשובה", אבל חשוב לזכור בבירור שהעיקר הוא לא בקשת הסליחה אלא המעשה שלאחר מכן.
פשוט להתחיל ללמוד תורה אפילו כמה דקות ביום ואחר כך גם בקיום מצוות בפועל, שהמעשה הוא העיקר.
החלטות הם טובות, אבל הבטחות צריך לקיים, גם מלשון לתת להם תוקף וקיום, בלימוד ובמעשה.
בואו ניקח החלטה טובה לקראת השנה החדשה להוסיף בלימוד התורה וקיום המצוות, וכך נזכה לראות את הרבי מלך המשיח מתגלה בגאולה שלימה רגע אחד קודם ותיכף ומיד ממש.
*
במוצאי השבת הקרובה ביקש הרבי שכל אחד ייקח על עצמו התחייבות 'פלעדזש' כמה צדקה ייתן בשנה הקרובה הבאה עלינו לטובה, וזה מה שיביא לו עשירות מופלגה למעלה ממדידה והגבלה ויפתח צינורות חדשים של שפע.
אני פונה אליכם שתיקחו על עצמכם התחייבות חדשה ונוספת עבור המוסדות והפעילות שלנו בחינוך חסד ועשייה בבית חב"ד המרכזי בחיפה ותזכו לשנה טובה ומתוקה ולשפע גדול מאוד.
ניתן להצטרף כאן בקישור, לשנה שבה יפתחו צינורות של שפע וברכה.
תגיות: הרב יהודה גינזבורג

