ראש הממשלה בנימין נתניהו מגיב הערב (ראשון) להצהרת בריטניה, אוסטרליה וקנדה על הכרה ב"מדינה פלסטינית". "יש לי מסר ברור לאותם מנהיגים שמכירים במדינה פלסטינית לאחר הטבח הנורא ב-7 באוקטובר: אתם מעניקים פרס עצום לטרור. ויש לי מסר נוסף עבורכם: זה לא יהיה. לא תקום מדינה פלסטינית ממערב לירדן" • דבריו המלאים
אבריימקה אייזנשטיין
|
כ״ח באלול ה׳תשפ״ה
ראש הממשלה בנימין נתניהו מגיב הערב (ראשון) להצהרת בריטניה, אוסטרליה וקנדה על הכרה ב"מדינה פלסטינית".
"יש לי מסר ברור לאותם מנהיגים שמכירים במדינה פלסטינית לאחר הטבח הנורא ב-7 באוקטובר: אתם מעניקים פרס עצום לטרור. ויש לי מסר נוסף עבורכם: זה לא יהיה. לא תקום מדינה פלסטינית ממערב לירדן".
"במשך שנים מנעתי את הקמתה של מדינת טרור זו מול לחצים אדירים גם מבית וגם מן החוץ. עשינו זאת בנחישות, ועשינו זאת בתבונה מדינית. לא כל שכן, הכפלנו את ההתיישבות היהודית ביהודה ושומרון – ונמשיך בדרך זו. המענה לניסיון האחרון לכפות עלינו מדינת טרור בלב ארצנו יינתן לאחר שובי מארצות הברית. תמתינו", דברי נתניהו.
שר החוץ גדעון סער הגיב גם הוא בתקיפות. "רוב מדינות העולם הכירו כבר בעבר במדינה פלסטינית. זה כמובן היה שגוי. אבל אותן מדינות שעושות את זה עכשיו, אחרי ה-7 באוקטובר, עושות מהלך שהוא גם שגוי, גם מקומם וגם לא מוסרי.
מצד אחד – זה פרס לחמאס בעקבות הטבח של ה-7 באוקטובר. זה לא ייתפס אחרת אלא כעידוד לטרור. מצד שני – זה פרס לרשות הפלסטינית, שרק באחרונה מזכיר המדינה האמריקני מרקו רוביו הסביר כיצד היא עדיין אוחזת במהלכים של "Pay for slay", בתשלום למחבלים, ובדרך הזאת היא גם כמובן מעודדת טרור ומפירה את חובותיה לפי ההסכמים אתנו", הוסיף סער.
הוא ציין כי הוא מעודד מתגובות של אופוזיציה באותן מדינות שהכירו בפלסטינית.
לדבריו "הערובה לאי-הקמת מדינה פלסטינית היא בסופו של דבר ההתנגדות העזה, המאוד רחבה, שקיימת היום בעם בישראל, שהבין היטב את הסכנות שבהקמת מדינת טרור בלב ארץ ישראל. לכן עתיד ארץ ישראל לא יוכרע בלונדון או בפריז, הוא יוכרע כאן, בירושלים.
אנחנו, בחזית המדינית, נמשיך להיאבק נגד מהלכים שיסכנו את ארץ ישראל, את ביטחונה, את עתידה, ולא נאפשר לזה לקרות. ואיתנו יעמדו גם ידידינו בעולם, ויש לנו ידידה אחת גדולה במיוחד וחזקה במיוחד, ארצות הברית של אמריקה, שעומדת אתנו שכם אל שכם במערכה הזאת. בעזרת השם, נעשה ונצליח, ונצח ישראל לא ישקר", סיכם סער.
השר לביטחון לאומי, איתמר בן גביר הצהיר כי בישיבת הממשלה הקרובה תעלה הצעה להחלת ריבונות ביהודה ושומרון.
יו"ר מפלגת הציונות הדתית ושר האוצר, בצלאל סמוטריץ', אמר: "נגמרו הימים שבריטניה ומדינות אחרות יקבעו את עתידנו, המנדט נגמר והתשובה היחידה לצעד האנטי ישראלי היא ריבונות על חבלי המולדת של העם היהודי ביהודה ושומרון והורדת רעיון האיוולת של המדינה הפלשתינית מסדר היום לתמיד. אדוני ראש הממשלה, זו העת וזה בידיים שלך".