עם פתיחת מבצע "שאגת הארי" וכלקח ממבצע 'עם כלביא', מפקד מחוז דרום אלוף-משנה אשר בנישתי הורה על פתיחת דסק ייעודי לחברה החרדית, עם קצינים וחיילי מילואים חרדיים, אשר יפעלו אל מול צרכי החברה החרדית בנושאי הסברה, קשר עם הקהילות השונות ותחום התנהגות אוכלוסיה.
במחוז דרום נמצאות ערים רבות שבהן האוכלוסיה החרדית מהווה נדבך משמעותי מקרב כלל התושבים, אשר צורכים תקשורת פנימית בדרכים מגוונות ויש צורך להנגיש להם את הנחיות מצילות חיים באופן זה.
בראש התא הוצב קא"ב (קצין אקדמאי בכיר) מנדי ריזל, חסיד חב"ד ממחוז הדרום שעובד באזרחות כאיש תקשורת. הוא משמש במילואים בפיקוד-העורף זה 5 שנים.
אל"ם בנישתי אמר: "המטרה שלנו היא להגיע לכל אזרח באופן מותאם בשם המשימה הקדושה להצלת חיים. לשם כך הקמנו בהצלחה דסק לחברה החרדית בדרום תחת אחריותנו ואני מברך על כך".