בעיר הקודש צפת ציינו את יום הולדתו של כ"ק אדמו"ר מלך המשיח שליט"א בהתוועדות עוצמתית ורבת משתתפים בארגון התאחדות החסידים ליובאוויטש סניף צפת, שאיחדה את אנ"ש והתמימים סביב שולחנות ערוכים, לחיים, דברי התעוררות וריקודים חסידיים סוערים.
באווירה המיוחדת השמורה לצפת, התכנסו במוצש"ק מאות מחסידי חב"ד ותלמידי הישיבות באולם 'בית חנה', לאירוע המרכזי של "יום הבהיר" י"א ניסן – שנת ה-124 להולדת המשלח.
האולם הגדול היה מלא מפה לפה. סביב השולחנות הערוכים בטוב טעם ישבו יחד זקני החסידים לצד אברכים צעירים ותמימים, כשהם מאזינים בשקיקה לדברי החסידות והתקשרות. המראות מהשטח (כפי שניתן לראות בתמונות) מעידים על אחדות חסידית אמיתית, כאשר הקהל "חי" את הרגעים ומפנים את המסר העיקרי: התמסרות מוחלטת לשליחות היחידה – קבלת פני משיח צדקנו.
את ההתוועדות הנחו והובילו משפיעים ורבנים מהשורה הראשונה, שעוררו את הקהל לעבודה פנימית ולדיוק בהנהגה החסידית:
הרב חיים הלל שפרינגר – משפיע בישיבת גדולה חב"ד וחבר הנהלת בית חנה צפת, הרב דניאל מוסטר – משפיע בישיבה ובקהילה, הרב מתניה אברג'ל משפיע ביכנ"ס לוי יצחק בדרום העיר צפת, הרב נחום בורביץ ר"מ בישיבה גדולה חח"ל, הרב ישראל ווילשאנסקי ראש הישיבה קטנה, הרב יעקב לנדא ר"מ ומשפיע בישיבת גדולה חח"ל, הרב יהודה ליפסקר משפיע בישיבת גדולה חח"ל, הרב לייזר אשכנזי משפיע מוסדות חנוך לנער חב"ד ובקהילה, הרב משה עבאד משפיע בישיבה גדולה, הרב מאיר ווילשאנסקי ראש הישיבה גדולה חח"ל, הרב שמעון יהודה פיזם משפיע בישיבה גדולה ומנכ"ל התאחדות החסידים ליובאוויטש.
הדוברים הדגישו בדבריהם כי י"א ניסן הוא לא רק יום של חגיגה, אלא יום של "חשבון נפש" התקשרותי – לבחון כיצד כל אחד מוסיף באור ובפעולות המביאות לגאולה.
ההצלחה הכבירה של האירוע נרשמה בזכות שיתוף פעולה הדוק בין הגופים הפועלים בעיר. האירוע אורגן על ידי "התאחדות החסידים" ונהנה מסיוע נרחב של: חב"ד בעיריית צפת, ועד אברכי אנ"ש ואת"ה העולמי 770.
ההתוועדות נמשכה אל תוך הלילה בריקודים חסידיים סוערים, כאשר הקהל נעמד על רגליו לשירת "יחי אדוננו" והניגון החדש מתוך שמחה וביטחון.
עמלו על ההתוועדות: ראש מטה התאחדות בהתנדבות – ר' אריה קיזמן, התמימים ישראליק פיזם, דוד גבירץ, אליהו הראל ועוד.








