ביוזמת שליח הרבי מלך המשיח ורב קהילת עין גנים, הרב טוביה גינזבורג – יצאה קבוצה של כ-60 מתושבי השכונה, למסע סליחות עוצמתי ובלתי נשכח בעיר העתיקה בצפת ובקבר רשב"י במירון.
הסיור נפתח בסמטאות הקסומות והעתיקות של צפת וב"סמטת המשיח" המפורסמת, ובגלריות האומנות.
המשתתפים ביקרו בבתי הכנסת העתיקים בן מאות השנים – "בית יוסף", "אבוהב" ו"האר"י אשכנזי" – שם שרו מעומק הלב את פיוטי הסליחות, בליווי תקיעות שופר.
שיאו של המסע היה ביקור בזאל של ישיבת חב"ד בצפת, בהפסקת הצהריים של הבחורים.
המשתתפים ערכו סעודת מצווה בישיבה, ולאחריה התפצלה הקבוצה לתוכניות לימוד ייעודיות:
40 הנשים שהשתתפו במסע נהנו משיעור מרתק ומעצים מפי הרב שלום בער וולף, שעסק בענייני חסידות, וענינו של משיח.
20 הגברים שבקבוצה התיישבו ללימוד חברותא אישית במשך כחצי שעה עם תלמידי הישיבה, והעמיקו בשיחות הקודש של הרבי וב"דבר מלכות" תנש"א.
גם ברחוב התוועדה הקבוצה למשך כמה דקות עם הרב בניסיטי מהישיבה בצפת.
לאחר מכן המשיכה הקבוצה לכיוון בית העלמין העתיק בצפת – לתפילה בקבר ר' ישראל אריה לייב (אחיו של הרבי מלך המשיח). ובקברי האר"י, הבית יוסף, האלשיך ועוד.
את המסע חתמו בציונו של רבי שמעון בר יוחאי במירון, שם פתחו את הלב שוב בשירת פיוטי סליחות, והעטירו בתפילה ובזעקה לגאולה שלמה וקרובה.
באוטובוס הניחו תפילין המשתתפים שבד"כ לא מניחים ביום-יום.
הנוסעים, שרובם עדיין אינם שומרי מצוות ביום-יום – הודו בהתרגשות רבה על היוזמה המבורכת. וציינו כי החוויה הייתה עבורם זריקת מרץ רוחנית וחיבור עמוק ליהדות, לחסידות חב"ד ולרבי מלך המשיח.
הפעילות נעשית תחת שליח הרבי מלך המשיח לעיר פתח תקווה הרב אשר דייטש.













