לצד היתרונות הרבים והברורים של העידן הדיגיטלי בעולם העסקי, חברות בכל הגדלים נאלצות להתמודד כיום עם כמות הולכת וגדלה של איומי ופשעי סייבר. אם אתם חושבים שאתם מוכנים להתמודד עם כל אתגר שעלול להתעורר, תוצאות של סקר שנערך בקנדה עשויות לשנות את דעתכם.
על פי סקר שערכה מאסטרקארד בקנדה, פשיעת הסייבר במדינה עלתה ביותר מ-600 אחוזים מאז תחילת הקורונה, ועסקים קטנים פגיעים במיוחד. חברת התשלומים העולמית סקרה בעלי עסקים קטנים ברחבי קנדה, שאמרו שהם נאבקים להשקיע בכלי אבטחת סייבר שיגנו עליהם, בשל משאבים מוגבלים, וחסרים את הידע להתאושש ביעילות ברגע שמתרחשת מתקפת סייבר.
הסקר כלל 300 בעלי עסקים קטנים ברחבי קנדה ו-2,000 קנדים מהאוכלוסייה הכללית.
הממצאים בהרחבה
על פי הסקר, רק 16 אחוזים מבעלי העסקים הקטנים מרגישים בטוחים ביכולתם להתמודד עם מתקפת סייבר, ו-18 אחוזים בלבד בטוחים לחלוטין שהעסק שלהם יתאושש במלואו מהתקיפה הבאה.
ומה חושבים הצרכנים? הסקר מדגיש את החשיבות של בניית אמון, ככלי להתאוששות ממתקפה. נמצא כי אמצעי הגנה על נתונים (57%), לקיחת אחריות (53%) ושקיפות לגבי אירועי סייבר בעבר (52%) מדורגים בין הגורמים הגבוהים ביותר המשפיעים על תפיסת הצרכנים.
כדי לעזור לעסקים קטנים קנדיים להתחיל לאבטח את העסק שלהם, מציעה מגוון כלים ותובנות חינמיות שמסייעים להבין את הסיכונים, להתגונן ביעילות וליצור תוכניות אפקטיביות וברות-פעולה להתאוששות מהירה.
ממצאים נוספים
כל בעלי העסקים הקטנים מתמודדים עם אתגרי אבטחת סייבר, אבל אתגרים אלו יכולים להיות גדולים יותר עבור יזמים מאוכלוסיות חלשות וחסרות ייצוג.
הסקר מצא שנשים בעלות עסקים קטנים בקנדה נוטות להרגיש פחות בטוחות מעמיתיהן הגברים, בכל הנוגע לשימוש בכלי אבטחת הסייבר (27% לעומת 37%). כמו כן, הן פחות בטוחות שהעסקים שלהן יתאוששו לחלוטין בעקבות מתקפת סייבר (46% לעומת 53%).
באופן דומה, בעלי עסקים שהם בני מיעוטים, מוכנים משמעותית פחות מהממוצע (46% לעומת 30%) לאמץ אמצעי אבטחה חדשניים כמו ביומטריה, אימות רב-גורמי וכו'.
מה הצעדים החשובים ביותר?
ישראל היא אמנם לא קנדה, אבל בהחלט ניתן ללמוד הרבה ממצבה ולהסיק ממנו. הנה כמה המלצות:
- ישמו מדיניות של סיסמאות חזקות – השתמשו בסיסמאות מורכבות ושנו אותם באופן קבוע, כדי למנוע כניסה בלתי מורשית.
- עדכנו את התוכנה בקביעות – שמרו על כל התוכנות שלכם, כולל תוכנת האנטי-וירוס, מעודכנות, על מנת להתגונן בפני איומים עדכניים.
- חנכו את העובדים – אמנו את הצוות בפרקטיקות ועקרונות פשוטים של אבטחת סייבר, ואיך לזהות הונאות פישינג.
- גבו את הנתונים – ודאו כי הנתונים של העסק מגובים בצורה קבועה, כדי למנוע אובדן במקרה של מתקפה.
הצעדים הללו הם רק ההתחלה. המסע אמנם נשמע מפרך, אך הסקר של מאסטרקארד והמציאות בשטח מוכיחים שאין לכם ברירה, אתם חייבים להגן על עצמכם!