חיל האוויר תקף בצהריים (ראשון) מטרות טרור של ארגון חיזבאללה ברובע הדאחייה בביירות, בתגובה לשיגורי הכטב"מים לעבר שטח ישראל במהלך הבוקר.
צה"ל עדכן כי מדובר בתקיפה ממוקדת של מפקדת חיזבאללה ברובע הדאחייה ששימשה את המחבלים לקידום מתווי טרור נגד אזרחי מדינת ישראל וכוחות צה"ל הפועלים בדרום לבנון. בתקיפה חוסל מפקד יחידת הקשר של חיזבאללה.
מצה"ל נמסר כי "ארגון הטרור חיזבאללה ממשיך לקדם מתווי טרור נגד אזרחי מדינת ישראל וכוחות צה"ל. צה"ל ימשיך לפעול להסרת כל איום על מדינת ישראל וכוחות צה"ל, ובהתאם להנחיות הדרג המדיני".
מפקדת ח'אתם אל אנביא של משמרות המהפכה איימה בתגובה כי "פשעי היישות הציונית בדאחייה לא יישארו ללא מענה".
התקיפה מגיעה לאחר שבמהלך הבוקר חדרו לשטח ישראל שלושה כלי טיס בלתי מאוישים ששוגרו מלבנון. שני כטב"מים התפוצצו במרחב שלומי שבגליל המערבי, ובהמשך התפוצץ כטב"ם נוסף במרחב צבאי בשטח ישראל.
בצה"ל מסרו כי כלל המטרות האוויריות נפלו במרחבים צבאיים סמוך לגבול ולא בתוך יישובים אזרחיים. עוד נמסר כי לא היו נפגעים וכי נסיבות האירועים נמצאות בבדיקה.
בשבוע שעבר, לאחר תקיפה שביצע חיזבאללה לעבר שטח ישראל, תקף צה"ל בביירות, מהלך שהוביל בהמשך למתקפה איראנית שכללה כ-23 טילים לעבר ישראל ולשני גלי תקיפות של חיל האוויר באיראן.
שר הביטחון ישראל כ"ץ הצהיר בשבוע שעבר כי "כל תקיפה על יישובי הצפון תוביל לתקיפה בדאחייה", השכונה בביירות הנחשבת למעוז המרכזי של חיזבאללה בלבנון.