בעיר ירושלים הולכות ונשלמות בימים אלו העבודות לקראת חנוכת 'מרכז פינגר' שייתן מענה לאנשים עם נכויות פיזיות קשות ל"ע. כל מי שנקלע לירושלים, ער לשינויים המופלגים העוברים עליה. מבנים חד קומתיים פינו מקומם למגדלים רבי קומות; העיצוב המודרני מחליף את האבק שכיסה בתי עסק ומרכזי סחר ולמרות שהניחוח הירושלמי נשמר – העיר עוברת "מתיחת פנים" רצינית. וממש במרכז התהליך הזה, בלב התוסס של שכונת 'מחנה יהודה', הולך ונשלם המרכז הרפואי החדש.
מדובר במבנה בעל גוון ארכיטקטוני ייחודי, אחד מתוך מאה מבנים מסוגו הפזורים בישראל ודורשים שיפוץ זהיר ומוקפד, תחת עינם הפקוחה של רשויות השימור הממלכתיים. כבר למעלה משנה, נעשים במקום עבודות יסודיות ממסד עד טפחות, שיפוץ מקיף בעבודה אינטנסיבית יום יומית של עשרות פועלים. עלות הבניין ומלאכת השיפוץ והשימור, מוערכת ביותר מעשרה מיליון דולר.
במהלך עבודות השיפוץ, כשהגיעו הפועלים אל מפלס יסודות הבניין, נחשף בפניהם מאגר-מים עתיק, שככל הנראה סיפק מים לתושבי ירושלים לפני שנים רבות. תבנית מאגר-המים תשמר כמובן – בלב מחלקה מוזיקלית שתבנה במקום ובה תערך פעילות ייחודית שתשלב פיזיותרפיה עם אמנות מוזיקלית.
"במרכז נוסף שאנו מפעילים, ישנה מחלקה מוזיקלית דומה, לה יצא שם למרחוק", מספר הרב מנדי בלוי מ'כולל חב"ד', "סטודנטים מאוניברסיטאות יוקרתיות מגיעים למחלקה זו בכדי ללמוד על שיטות הטיפול הייחודיות שפתחנו".
הרב בלוי מספר כי "בירושלים יש שני מוסדות ייעודיים דומים ואולם בשלושים שנה האחרונות לא נבנה אף מוסד דומה בשל העלות הגבוהה. אחרי שנים של פעילות בלתי פוסקת של מנהל ה'כולל חב"ד' הרב שלום דוכמן, הוחלט לרכוש את המבנה, במטרה לסייע לתושבים נוספים מירושלים והסביבה הנזקקים לשירות זה".
המרכז החדש מצטרף לפעולות הברוכות הנוספות של ארגון החסד 'כולל חב"ד' בתחום הסיוע לנזקקים.
צילומים: שמואל דריי
לא מבין למה חבדניקים לא באים בהמוניהם לגור בירושלים –דוגמה ברובע היהודי אין מספיק ייצוג -שאיזה מיליונר יתחיל לרכוש שם את הבתים וישכיר לחבד — שאהיה לנו שם ייצוג מכבד -אומנם יש שם כולל צמח צדק אבל לא גרים שם