בבית חב״ד הדר התחתון חיפה בראשות הרב פינחס הלוי גרוסמן מסכמים בשמחה רבה ובהודאה להשם את הצלחת הפעילות במבצע מצה ובליל הסדר הציבורי שנערכו בשכונה.
״יכול מראש חודש״ – החל מראש חודש ניסן, נרתמו התמימים ואנ״ש מחיפה וגלילותיה לחלק את קרוב ל-600 שלשות מצות שמורות כפר חב״ד לתושבי השכונה, הסוחרים ובעלי החנויות והמסעדות בשוק תלפיות, ולצעירים ברובע האומנים שבשכונה – דלת דלת חנות חנות בביקורי בית! כאשר הכלל המנחה הוא – מצה יוצאת מיד של יהודי ומגיעה ליד של יהודי, אין הנחת מצות בדלת.
אנקדוטה אחת מני רבות ממבצע מצה שחזרה על עצמה אצל כמה מהתמימים היא הפליאה הנסיכה על פני האדם שפתח את הדלת – ״מי אמר לכם שאני גר פה ועוד אין לי מצה שמורה? מי שלח אתכם אלי?״ כאשר התשובה היא ״הרבי מלך המשיח״ – הדבר חיזק את הן את המשפיע והן את המקבל.
בבית חב"ד מבקשים להודות לתמימים שנרתמו בכל מאודם להצלחת מבצע מצה, ובראשם: התמימים מ״מ הרמתי, י״י בורשטיין, מאיר חיים דובינסקי, שמואל ווילשאנסקי, מ״מ גלייזר, מ״מ פרבר.
וככל שהתקרב ליל השימורים, בס״ד עוד ועוד יהודים נרשמו לליל הסדר, עד ממש שעות בודדות לפני החג.
בעמל רב ובהשקעה גדולה – נוקה והוכשר אולם בית הכנסת עולי סוריא ולבנון שבשכונה (שיש בו מטבח גדול ופעיל כל השנה) – כך שיהיה ראוי לשמש לעריכת הסדר בהידור הכי גדול ב״ה!
וכך זכו השלוחים להסב לשולחן הסדר עם עשרות יהודים מכל הגוונים והסוגים, לליל סדר גאולתי שמח ומהודר שהסתיים לפני חצות כפי שנפסק להלכה לגבי אכילת האפיקומן..
בליל הסדר עצמו נעזרו השלוחים רבות – בהנחיה, ביחס אישי גם גשמי וגם רוחני למסובים, ובתפעול מנהלות טכניות – מהתמימים יהודה מרנץ ומ״מ מרנץ.








