לאור הדרישה החדשה לפתוח מחדש את פרשת ילדי תימן אנו מפרסמים שיחת קודש מהרבי מלך המשיח, מתאריך כ' חשון תשמ"ז:
העלימו ילדים מהורים לנתקם מתורה ומצוות
"ידוע ומפורסם לכל מה שאירע לפני שלושים־ארבעים שנה בעליית ילדי תימן וילדי טהרן לארץ הקודש: ילדים קטנים שעלו עם הוריהם ל ארץ הקודש – העלימו אותם מהוריהם, תוך כדי תירוצים שונים ומשונים חסרי שחר, שהילדים זקוקים לטיפול רפואי ומצבם קשה וכו', עד שהודיעו להם שהילדים נפטרו… וכל זה למה – מכיון שלא רצו שיתחנכו אצל הוריהם שהיו שומרי תורה ומצוות, כי אם, שיוכלו לחנכם כרצונם, תוך כדי ניתוק מוחלט ממורשת היהדות!
"לצורך מטרה זו – גוזלים ילדים מהוריהם! ומי היה אז בין אלו שעמדו בראש – יהודי מניח תפילין, ומתפלל ג׳ פעמים ביום, שומר תורה ומצוות בחייו הפרטיים, ואף על פי כן, לא זו בלבד שלא מנע זאת, אלא אדרבה – שיתף פעולה, והיה בין העומדים בראש שעשו פשע נורא זה!
"וכאשר הקימו קול צעקה, הייתכן, הרי זה מעשה היפך הצדק והיושר, היפך האנושיות לגמרי — השיבו: אנו הצלנו אותם ממות לחיים, ולכן, ילדים אלו הם שייכים לנו… ולא רק כמו אדם שהוא ״עבד כנעני״, אלא גרוע יותר – כמו חפץ השייך לרכושו הפרטי, אשר, אם רק רוצה, יכול לשרוף את החפץ, ובנדון דידן, שריפת הילדים, רחמנא ליצלן, לא שריפת הגוף, אלא שריפת הנשמה, להעבירם למולך, רחמנא ליצלן! מאות ילדים קטנים נעלמו עקבותיהם בתקופה ההיא, ועד היום הזה לא יודעים ההורים מה עלה בגורלם של ילדיהם, היכן נמצאים היום!
ישנם רשימות מדויקות של הילדים!
"גם כיום, לאחרי שלושים־ארבעים שנה, יש אפשרות לעלות על עקבותיהם של אותם ילדים, שכן, באותם משרדים שטיפלו בילדים, ישנם רשימות מדוייקות שבהם מופיעים שמותיהם של כל הילדים, לאן נשלחו וכו', הצרה היא, אבל, שלא רוצים לתת את הרשימות של שמות הילדים, והצרה הכי גדולה – שאין פוצה פה ומצפצף, בתקופה האחרונה נתעוררו אמנם אחדים לדרוש שיתנו את הרשימות של הילדים – אבל, לא היה זה אלא ״קול ענות חלושה״, ולא הועיל מאומה!
"ולא עוד, אלא שמיד באו אלו שעושים ״ליצנות״ מכל דבר, ועשו ״ליצנות״ גם מדרישה זו!… ובכן, עם ״לצים״ אין לדבר כלל, ואפילו לא לישב במחיצתם, כדברי דוד המלך בהתחלת ספר תהלים – ״ובמושב לצים לא ישב׳׳. וכבר אמרו חז״ל ש״כת לצים״ היא אחת מד׳ הכתות ש״אין מקבלות פני שכינה״!…
"ישנם הטוענים, שגם אם יתנו את הרשימות של הילדים, לא יועיל הדבר לתקן את המצב, להחזירם לכור מחצבתם, בהיותם ילדים שנולדו להורים שומרי תורה ומצוות — שהרי כבר עברו שלושים־ארבעים שנה שגדלו באווירה דהיפך התורה.
"ובכן, גם טענה זו אין לה מקום. זוהי אמנם עבודה קשה ביותר, אבל אף על פי כן בכל מצב אסור להתייאש מיהודי, ואף אחד לא יכול לקחת על עצמו את האחריות לבוא ולומר שבנוגע לפלוני ופלוני אי־אפשר לעשות מאומה כדי לקרבו לתורה ויהדות.
לתקן את העוול שנעשו לילדים והוריהם
"ובמילא, כל זמן שלא עושים ככל האפשרי לתיקון המצב – הרי זה כמו שממשיכים לעשות אותו עוול ופשע, ומובן, שבעניין זה לא יועיל לעשות תשובה – שכן, עניין התשובה הוא בינו לבין קונו, אבל, לכל לראש יש לתקן את העול והפשע שנעשה לילדים והוריהם! ולאחרי כל זה, אם מישהו מעלה על דעתו שהתחרטו על המעשים שנעשו בעבר, ובודאי שלא יחזרו עליהם חס ושלום, ״לא תקום פעמיים צרה״ – יש לו טעות מרה: לא זו בלבד שלא מתחרטים על זה, ולא מנסים לתקן את המצב וכו', אלא אדרבה – בעצם היום הזה חוזרים ונשנים הדברים בקשר לילדי טהרן, ובצורה חריפה יותר, ואין פוצה פה ומצפצף, ובמיוחד אלו שאמורים לייצג, כביכול, את דרישותיה של היהדות החרדית –
גם הם יושבים מנגד, ואינם עושים מאומה!!
שילדי ישראל יקבלו חינוך יהודי
"חוב קדוש על כל מי שיש ביכלתו לעשות כל התלוי בו למנוע ולעצור את גזילת הילדים המתרחשת בהווה, ונוסף לזה, להשתדל לתקן גם מה שנעשה בעבר. ואלו שאין ביכולתם לפעול בעניין זה – יגבירו את הפעילות בעניין החינוך, כאמור, להשתדל שילדי ישראל יקבלו חינוך יהודי ברוח התורה, ולא לחסוך כל מאמץ והשתדלות כו' (כפי שניתן ללמוד מהצד שכנגד…), שהרי מדובר אודות פיקוח־נפשות!
גם להורים שלי חטפו העלימו חסן יצחק נולד בתאריך 29.4.55 כאשר היה בין 4 חודשים חלה הורי הגיעו לבית חולים בילנסון פת
שלחו אותם הביתה למחרת שהגיעו אמרו נפטר
בגיל 18 קיבל צו גיוס
אמא שלי בחיים אני מקוה שתזכה לראות אותו
מיכל סויסה
היתה לי אחות קטנה ממני בשנה וחצי. כלומר היום אמורה להיות בת 72 בערך. אימי ז"ל לקחה אותה לבי"ח השרון בפ"ת כי חלתה ובוכה בגיל חצי שנה. האחות יצאה ולקחה אותה ושלחה את אימי הביתה בלילה ואמרה לה לחזור לקחת אותה בבקר כי התינוקת נבדקה והיא בסדר גמור. למחרת חזרה אימי לקחתה אך משראתה את מיטתה ריקה דרשה בתוקף לראותה אבל שם צעקו עליה שתלך הביתה כי התינוקת איננה ואח"כ אימי חזרה וביקשה לראותה. כדי להיפתר מימנה אמרה האחות לכי כבר הילדה נפתרה וקברנו אותה. אימי תמיד סיפרה לי עליה ובכתה כל הזמן עד שחלתה בפרקינזון ונפתרה המסכנה.
אימי ילדה בבית חולים הדסה בתל אביב בשנת 1949. הראו לאימי את התינוקת בריאה ושלימה. למחרת היום ביקשה להניק אותה. האחות אמרה לאימי שהתינוקת נפטרה.
נמסר לאבי שאחת היולדות נפטרה וקברו את התינוקת איתה.
עצוב מאוד
נולדה לאימי בת בשנת 1958 בבית חולים ברנדס בחדרה הלידה הייתה בערב ובלידה האחןת אמרה לאימי יש לך הרבה בנות מה את צריכה אותה ולמחרת בבוקר הודיעו לה שהילדה נפטרה ולא נתנו לה לראות גופה
אותו סיפור חוזר על עצמו בכל משפחה ומשפחה: אמי ביקרה ביום שבת את אחותי שהיתה בת 6-9 חודשים בבית חולים הדסה בתל אביב, נאמר לה שהיא בריאה וביום ראשון היא הולכת הביתה. כאשר אמי הגיעה ביום ראשון לבית החולים היא רואה מיטה ריקה! לשאלתה היכן התינוקת נאמר לה לחכות לרופא, כשאר הגיע הרופא סוף סוף אמר לאמי התינוקת מתה לכי הביתה,. אמי התחילה למרר בבכי ואמר שזה לא יכול להיות, אתמל היא שיחקה איתה והתינוקת היתה במצב רוח מרומם! היתכן!!!!
קראו לו משה עמרם היה בן ששה או תשעה חודשים אותו סיפור באים בבוקר התינוק מת נלקח כבר לקבורה
את אחי שלום חטפו ממחנה עין שמר בשנת 1950 ובשנת 1963 הוא עזב את המדינה
א אחיום (סאלם) חטפו ממחנה עין שמר .
שומו שמיים ותרעד הארץ ביום שתיוודע האמת.
גם לנו גנבו בן בשנת 1964 בבית חולים השרון פ"ת.
עוד לפני שנולד הרופא המילד אמר לאימי ע"ה, שרה, שתינוקה מת.
והיא עד יום מותה העידה שהיא הרגישה אותו בבטנה חי ובועט, וגם אחרי שנולד העלימו אותו מיד ולא נתנו להם לראותו כלל.
ה׳ ירחם על עמו ישראל.
כואב לי על אבי ואימי ע"ה, עד יום מותם היו עם הפצע הזה.
תאומים בת ובן בני חודש נחטפו בני חודש
אחי נעלם במחנה עולים עין שמר.הסיפור חוזר על עצמו.בבוקר האימהות באות לבית הילדים להניק ולטפל.בערב חוזרות למחנה
למחורת באות להניק ולטפל .ואומרים להם שהתינוק מת .כשמבקשות לראות אותו אומרים שכבר נלקח לקבורה
אין מסמכים לא קבר .ובגיל התיצבות מקבלים צו גיוס .
איפו הקבר.איפו תעודת פטירה.איפו הילד
שמו.שדדי יוסף
עד מתי נחיה בטלטלה וחוסר ידיעה
http://www.archives.gov.il/yco/
כאן ניתן למצוא מידע ורשימת שמות
פרסמו שמות
גם לנו לקחו אח שבגיל הגיוס באו לחפש אותו בינימין בידני
גם לנו לקחו אח ובגיל הצבא באו 2 חיילים לקחת אותו על שלא התייצב לגיוס אמרו שהוא עריק
אחותי ציונה נעלמה בשנת 1952 לאחר שאושפזה בבית חולים הדסה ליד ביקור חולים בירושלים או בית חולים זיו בתי החולים הללו היו אחד ליד השני. שמה ציונה בת יוסף וסעדה רחבי. אין תעודת לידה אין תעודת פטירה אין קבר. כל אלה לאחר בירור במשרד הפנים.
בשנת 1952 אושפזה אחותי ציונה רחבי בת יוסף וסעדה רחבי בבית חולים הדסה שהיה ליד ביקור חולים בירושלים. משם היא נעלמה. חיפשנו תעודת פטירה במשרד הפנים ואין להם. חיפשנו תעודת לידה וגם אין להם. חיפשנו קבר ואין. אודה לכם אם תוסיפו אותי לרשימת נעדרי תימן החטופים. עשיתי בדיקת די.אן.אי כנדרש.
היה לי אח בגיל ארבעה חודשים העם כאב אוזנים .ללקח לבית חולים הדסה תא . כשבאו לבקרו אמרו להם שהוא מת . הור עלו מתימן בשנת 1933 עם אחי הבכור בארץ נולדאחי אבנר כנראה בשנת 1934 ואין לא גופה ולא קבר . הורי נפטרו בלי לדעת מה עלה בגורלו של אבנר אבי היה עפ עינים כחולות גם לי ולאחי הבכור שמעון היו עינים כחולות האם אפשר לעשות בדיקת dna מלכה חנניה לשעבר ארז 035370487
רינה בן יהודה-לוי. אחי נחטף בגיל שנה וחצי שמו לוי יששכר מושב עמקא.כיום גילו 70-71
אחי נעלם בשנת 1953 מבית חולים פיינסטון ברמות השבים. היה בן שנה וחודשיים. אמרו להורים שנפטר לא הראו את הגופה . והם אמרו לאבי שהם יקבור אותו. המסמכים שאיתרנו מגנזך המדינה מעידים שאכן היתה חטיפה ואחי לא נפטר. אנחנו יוצאי טוניס .לאחי קראו חורי עוזיאל. אם מישהו יודע, שמע נשמח לשמוע.תודה
נחטפה מבית החולים רמבם.לדברי ההורים היתה מאושפזת שלושה ימים נראתה בריאה ויפה .ביום הרביעי כשבאו לבקרה נאמר להם שנפטרה. כמובן אין תעודת פטירהו ואין קבר
.אמא שלי היתה בכמה וועדות חקירה כבר משנת1967אולם לא קבלו שום תשובה מספקת עוול גדול נעשה להורים שלנו.אמא שלי שתזכה לשנים רבות עדיין מבכה אותה .ואנחנו המשפחה מייחלים לתשובות.
היה לי אח בן שנתיים בשנת 1957 נחטף בשם מכלוף אברהם. איך אפשר לראות את לראות את רשימת החתופים. טל. 0505351462
האם מישהו ראה את הילדים האלה אחרי שהם נלקחו ? אין עדויות. האם מישהו ראה את הילדים האלה נחטפים ? אין עדויות. אז למה פשוט לא להאמין לממסד שילדים האלה מתו ? קרוב לוודאי שהם מתו אחרי שקבלו חיסונים בב"ח, כמו ש קורה להרבה אנשים בעלי מערכת חיסונית חלשה. למה ניסו להסתיר את זה ? בגלל שאמרו, עדיף שאלה יקבלו חיסונים וימתו מאשר לא יקבלו חיסונים, ישארו בחיים וידביקו ילדים אחרים.
דודה שלי שושנה שריקי בת 9 חודשים בשנת 63 נחטפה מבית חולים בצפת והעלימו אצ עקבותיה מיתוך בית החולים. אין קבר ואין תעודת פתירה וכלום.פשע ברמות בין לאומיות
נילקח מבית החולים ברנדס חדרה
היה לי אח בשם לארי או לרי שמעון איך אני מאתר אותו אני גר ברחוב צאלים 26 חולון
גם לנו נחטף אח בריא ויפיפהבשנת 1952 בערך בזמן שביקשו מאימי לבוא לבית חולים להניק את התינוק. ואז הודיעו לה שהתינוק מת והם ידאגו כבר לקבורה. לאחי קראו אהרון אספרנסה.
http://www.archives.gov.il/yco
לקחו להורי ילד בריא יפהפה וכל מחלתו היתה בקיעת שיני חלב(בן 7 חדשים) מבית חולים הדסה בתל אביב. מיד הרחיקו את ההורים ממיטתו למחרת הודיעו שהילד מת וכבר קברו אותו וההורים יכולים לחזור לביתם. ככה מבלי להבין את השפה ומבלי לדעת לאן ואל מי לפנות נשארו מאז ועד היום עם הכאב הבלתי פוסק.
לקחו לנו אח ציון מועלם בן 21 יום אמרו שהוא מת ולא ראינו לא ילד ולא גופה
אחות בשם בת שבע ילידת 1953 הובהלה ל בית חולים הדסה בשל כאבי בטן ולמחרת בבוקר אמרו ל אימי שהילדה נפטרה 0544573577
לי נחטפה אחות בגיל שבוע מבית חולים השרון בפתח תקוה, מחלקת תינוקות. בטענה "שנפטרה עקב שלשולים". הוריי לא ראו את גופתה ולא נתנו להם להתעסק בקבורתה, אלא נאמר להם שהם קברו אותה עם עוד תינוקות שנפטרו. שם הוריי: חיים ואסתר גיספן – גרים ברחוב המיילדת 18, ראש העין.
החטיפה נעשתה לצערי, בשנת 1964 – מבי"ח השרון – בו נולדה.
הורי ידידה ויהודה יפת דמארי ואחי הבוגרים – סיפרו לי שנולדה להם בת רביעית במשפחה בריאה ושלמה בהדסה ת"א בשם רחל יפת דמארי ואחרי כמה ימים הודיעו לאמי שהתינוקת נפטרה וסרבו להראות את הגופה. בילדותי המשפחה לא הפסיקה לדבר על הנושא….היכן אני יכולה את רשימת החטופים …..
טל. 0523212002
אחותי נחטפה בגיל 7 חודשים מבית התינוקות בראש העין נולדה בשם שולמית. היא נולדה עם 6 אצבעות ביד ימין.אבי כבר לא יזכה לדעת מה עלה בגורלה כי הוא נפטר אך האם לאימי ולנו האחים יהיה סיכוי לכך?
לא לעזוב את מקרי החטיפה . ניצלו אנשים תמימים יראי שמיים שהאמינו לכל דבר שאמרו להם. אין ספק בכלל שהיו חטיפות ילדים שנימסרו למשפחות אשכנזיות לאחר. המלחמה כחלק משיקומם לאחר. שאיבדו ילדים משפחה . צריך לפרס
בהמשך לכתבה מדוע המשפחות לא מפרסמות את שמות הילדים ושם משפחתם . באף אתר אין רשימה מסודרת על השמות . רק לאחרונה מספר חודשים התגלה לי שגם לאבי ז"ל חתוקה שלמה היתה אחות שנעלמה . יש מסמכים . . רק פרסום אקטיבי יפתור את העניין .. כנראה שהחסיון שניתן לעוד עשרות שנים יזעזע את המדינה יותר מכל חיסיון בטחוני שככל הניראה חשוב פחות . . לא להרפות .
לקחו לנו אחות בריאה ושלמה מבית החולים הדסה בת"א.ושם הרופא ד"ר הרץ.כך כתב לי אבי ז"ל עשרה חודשים לפני פטירתו.אבי קרה לה יעל ע"ש היעלים והיא היתה יפת תואר ומשקלה 4.800
תקופת מפא"י. פרס ואחרים אחראים ואף טרחו לספק לעצמם הגנה בחוק
אנא פרסמו איפה אפשר לברר את השמות ,זכור לי בילדותי שהורי לא פסקו לדבר ולספר כיצד הילדות שהיו להם חלו וניל קחו לבית חולים וכעבור יום הודיעו להם שהן ניפטרו ולא קיבלו את הגופות על מנת להביא אותן לקבורה .
Privacy