Home > חדשות < ירושלים: הדפסת התניא בשכונה החדשה 'מורדות גילה'
חדשות
ירושלים: הדפסת התניא בשכונה החדשה 'מורדות גילה'
במעמד חגיגי ומרומם, התקיים בשבוע שעבר מעמד הדפסת התניא ברוב עם הדרת מלך בגן חב"ד בשכונה החדשה 'מורדות גילה' בשכונת גילה הוותיקה, בארגון בית חב"ד הפועל בשכונה בראשות הרב יצחק ליפש • לידיעה המלאה
מנחם
|
י״ז בשבט ה׳תשפ״ד
במעמד חגיגי ולאחר מניעות ועיכובים רבים, התקיים בשבוע שעבר מעמד הדפסת התניא ברוב עם הדרת מלך בגן חב"ד בשכונה החדשה 'מורדות גילה' בשכונת גילה הוותיקה, בארגון בית חב"ד הפועל בשכונה בראשות הרב יצחק ליפש.
האירוע נפתח באמירת פרק של הרבי מלך המשיח שליט"א, את המעמד כיבדו רב שכונת גילה שלמד בתומכי תמימים ברנווא, הרב משה בן אבו שדיבר על מעלת חב"ד שהם מורידים הציפיה לגאולה באופן מעשי, לאחר מכן ניגש להיות הנציג של כולם ללחוץ על הכפתור של הדפסת התניא, ומיד נפתחו ריקודים סוערים על השמחה שזוכים להדפיס את התניא.
לאחריו דיבר הרב סילם רב קהילת חב"ד גילה על מעלת התניא ואדמו"ר הזקן.
לאחריו מוזמן השליח הראשי של גילה הרב הירש פרבר על השליחות מתוך שמחה והכח להביא גאולה בכל מקום. לאחריו דיבר הרב נדב כהן דיבר ועורר את כולם בסיפוריו הנפלאים, במסר: לצאת ולהוריד את הנעלים של הגלות שזה על ידי התניא. ולסיום דיבר הרב אורי ליפש, שבא לכבוד המעמד והביא מדברי הרבי מ'הושענא רבה' תשמ"ד והראה עד כמה נכוחים הם גם לזמן זה.
מיד לאחר מכן הקהל פצח בריקוד נלהב בליווי הנגן החסידי יוסי דוייב.