סערה בקרב תלמידי ה'קבוצה' בעקבות הודעה מצה"ל על שינוי במדיניות ההסכם יציאה לשליחות לאחר סיום שנת הלימודים בישיבת תומכי תמימים המרכזית בבית חיינו – 770.
לטענת תלמידי התמימים, בעת ההרשמה ל'קבוצה' הובהר בחתימתם על הסכם 'תלמיד למתמיד' כי יוכלו לצאת לשליחות בבתי חב"ד ברחבי העולם לאחר סיום שנת הלימודים בחצרות קודשנו.
לדבריהם, ההסכם היה מתואם מראש שהם יסיימו את שנת הלימודים בחו"ל – 770 ולאחר מכן ימשיכו לתקופת שליחות בבתי חב"ד מסביב לעולם, ולאחר תקופה יגיעו לארץ לשירות צבאי.
אולם כעת, לקראת שנת הלימודים שלהם ב-770, הם קיבלו הודעה שהם צריכים ישר לחזור לארץ לשליחות בבתי חב"ד, ולא מסביב לעולם כמו שסוכם.
לדברי חלק מהתלמידים, מדובר בשינוי של התנאים שעל בסיסם נרשמו למסלול, דבר שמשבש את תכניותיהם ומונע מהם לצאת לשליחות בחו"ל כפי שציפו.
בעקבות ההחלטה הם צפויים לשוב ארצה מוקדם מהמתוכנן, לקראת גיוסם.
במרכז החדשות החב"די – חב"ד אינפו פנינו לדובר צה"ל לקבלת תגובה ואנו נפרסמה מיד כשתתקבל.