דובר צה"ל אישר כי חיל האוויר תקף אחר הצהריים (שלישי) תשתיות של ארגון הטרור החות'י בשדה התעופה המרכזי בצנעא, בירת תימן.
התקיפה הביאה להשבתתו המלאה של השדה, וזאת בעקבות ירי שביצע הארגון לעבר נמל התעופה בן גוריון מוקדם יותר השבוע.
מדובר בפעם השנייה בתוך פחות מיממה שבה תוקף חיל האוויר מטרות טרור חות'יות, לאחר שאמש הותקף נמל חודידה.
לדברי דובר צה"ל, "השדה משמש את ארגון הטרור החות'י להעברת אמצעי לחימה ופעילים, ומופעל באופן שוטף על ידי השלטון החות'י למטרות טרור".
עוד נמסר כי בתקיפה הושמד גם מפעל הבטון "אל-עמראן" צפונית לצנעא, אשר משמש את הארגון לבניית מנהרות ותשתיות צבאיות. כן הותקפו מספר תחנות כוח מרכזיות באזור, המהוות תשתית חשמל חיונית לשלטון החות'י.
לדברי צה"ל, "המבצע אושר על ידי מפקד חיל האוויר והרמטכ"ל, ובוצע באופן ממוקד תוך נקיטת אמצעים לצמצום הפגיעה באזרחים ורכוש אזרחי".










