-
בשבוע החולף פורסמו מספר מחקרים בהיקף עצום של נבדקים, שמראים מעל לכל ספק את האפקטיביות העצומה של החיסון. המחקר הראשון שפורסם הינו של קופ"ח כללית. במחקר זה נעשתה השוואה בין 600,000 איש שעבר שבוע מאז קיבלו את המנה השניה של החיסון, לבין קבוצת ביקורת שאף היא בת 600,000 איש – שלא התחסנו עדיין • הרב אבישי אפרגון בפרשנות על החיסונים • לטור המלא
מנחם|י״א באדר ה׳תשפ״אהרב אבישי אפרגון, פרשן לענייני צבא ובטחון
בשבוע החולף פורסמו מספר מחקרים – בהיקף עצום של נבדקים – שמראים מעל לכל ספק את האפקטיביות העצומה של החיסון.
המחקר הראשון שפורסם הינו של קופ"ח כללית. במחקר זה נעשתה השוואה בין 600,000 איש ממבוטחי כללית שעבר שבוע מאז קיבלו את המנה השניה של החיסון, לבין קבוצת ביקורת שאף היא בת 600,000 איש (ממבוטחי כללית) – שלא התחסנו עדיין.
מכון המחקר של כללית, שיש לו מוניטין עולמי, פרסם את המחקר המפורט שנעשה כאמור על בסך הכל 1.2 מיליון איש. במחקר נעשתה בדיקה מקיפה של כל קבוצות הגיל, והמספר העצום של הנבדקים, איפשר להגיע למסקנות ברורות וחד משמעיות.
במחקר זה נבדקו 170,000 מתחסנים מעל גיל 60, ו- 430,000 מתחסנים מגיל 16 ועד גיל 59. על מנת להגיע לתוצאות המדויקות ביותר, מומחי כללית בנו את המחקר כך שמול כל אדם בקבוצת המתחסנים, הוצב בקבוצת הביקורת אדם בעל רקע בריאותי דומה, וכן בעל אותה רמת סיכון לפתח מחלה קשה וכו'.
במהלך המחקר הארוך שולבו נתונים כמו השפעת הסגר וכיו"ב על מנת להגיע לרמה מקסימלית של דיוק בבדיקת היעילות של החיסון עצמו.
המחקר בוצע בשיתוף עם מומחים מאוניברסיטת הרווארד הידועה בארה"ב.
תוצאות המחקר: לאחר 7 ימים מאז קבלת המנה השניה, היו ירידה של 94 אחוז בהדבקה, והיעילות במניעת מחלה קשה הגיעה בין 91 אחוז ל- 99 אחוז!
יתירה מזו. על פי הבדיקות שנעשו על קבוצת המתחסנים (שחלקם כבר עברו 3-4 שבועות מאז המנה השניה) נמצא כי כל שבוע שנוסף תרם לעליה נוספת ביעילות החיסון!
דהיינו שירידה של 94 אחוז בהדבקה זה רק נתון התחלתי, ועם כל שבוע שעבר, האחוז הזה רק גדל והלך! וכך גם לגבי אחוז היעילות במניעת מחלה קשה, שגם הוא רק הולך ועולה ככל שעובר הזמן.
אלו הן תוצאות מדהימות בכל קנה מידה, בחסדי ונסי ה' הגלויים!
המחקר השני שהתפרסם הינו של קופ"ח מכבי:
קופה זו בדקה אף היא את השפעת החיסון על 602,000 ממבוטחיה שהתחסנו, מול 528,000 ממבוטחיה שעדיין לא עשו כן. גם כאן התוצאות היו לא פחות ממדהימות.
על פי אגף מידע ובריאות דיגיטלית של מכבי, מתוך 602,000 המתחסנים שעבר יותר משבוע מאז קיבלו את המנה השניה, נדבקו רק 608, ואילו מתוך 528,000 שלא חוסנו נדבקו 20,621!
בנוסף לכך, גם אצל מי שכן נדבק בין המתחסנים, כמעט כולם היו ללא תסמינים או עם תסמינים קלים בלבד, ורק 21 היו שנזקקו לאשפוז, רובם במצב קל.
ובחישוב מתמטי פשוט עולה שהסיכוי להידבק, הוא גדול כמעט פי 40 אצל מי שלא חוסן!
אחוז מניעת ההדבקה לפי מכבי – 95 אחוז. זהו נתון קרוב לנתוני הכללית דלעיל, וכמו שהעריכה חברת פייזר לאחר שבדקה את 43,000 המתנדבים שלה.
ראש אגף מידע ובריאות דיגיטלית במכבי, ד"ר זוהר, אמרה: "יעילות החיסון בישראל נשארת יציבה וגבוהה, בשבועות האחרונים צעירים רבים השלימו את מנת החיסון השנייה. אנחנו רואים בבירור שיעורי תחלואה נמוכים מאוד בקרב קבוצת הצעירים שחוסנו, כבר לאחר שבעה ימים מהמנה הראשונה של החיסון. אנו שבים וקוראים לכלל האוכלוסייה מעל גיל 16 למהר ולהתחסן, מבוגרים וצעירים כאחד. הנתונים מוכיחים מעבר לכל ספק שזו הדרך האפקטיבית ביותר לנצח את המגפה".
בנוסף לשני המחקרים הענקיים דלעיל – שביחד בדקו נתונים של 2,330,000 בני אדם, התפרסמו השבוע גם הנתונים הרשמיים של משרד הבריאות, על בסיס מיליוני המחוסנים מכל הארץ ומכל הקופות (שעברו 14 יום מאז המנה השניה), וגם כאן הנתונים מדהימים ומרשימים בחסדי ובנסי ה'. להלן ציטוט:
"הודעת משרד הבריאות:
משרד הבריאות מפרסם את דיווח מועילות החיסון נגד נגיף הקורונה בישראל ע"י האגף לאפידמיולוגיה במשרד הבריאות.
תוצאות מועילות החיסון כפי שהן עולות מהנתונים שנאספו בישראל עד לתאריך ה-13.2.21.
מועילות החיסון מודדת את הסיכון לחלות במחלה לאנשים שחוסנו ב2 מנות חיסון לעומת אנשים שלא חוסנו כלל.
על פי הנתונים העדכניים ביותר- החיסון נמצא עם מועילות גבוהה מאוד נגד תחלואה, תחלואה קשה אשפוזים ותמותה.
מועילות החיסון כעבור 14 יום מקבלת מנת חיסון 2:
• 95.8% במניעת סך מקרי התחלואה.
• 98.0% במניעת מחלה עם חום ו/ או תסמינים נשימתיים.
• 98.9% במניעת אשפוזים עקב קורונה.
• 99.2% במניעת תחלואה קשה עקב קורונה.
• 98.9% במניעת תמותה עקב קורונה.
שוב נדגיש, כל התוצאות הנ"ל הן מצוינות בכל קנה מידה, ויתירה מזו – כבר הוכח שגם התוצאות המרשימות מאוד דלעיל רק משתפרות והולכות עם כל שבוע שעובר, עד להגעה לרמה המיטבית ביותר – לאחר 28 יום מאז קבלת המנה השניה.
נס המלובש בטבע
בעומדנו בחודש אדר, קרוב כל כך לחג הפורים, ויותר משנה לאחר שהחל המשבר העולמי, אנו יכולים וצריכים לשמוח ולהודות לה' על גודל נסיו וחסדיו עמנו.
ממש כמו בימי המגילה, מדובר בנס המלובש בטבע. וכפי שמבואר פעמים רבות בתורת החסידות שנס המגילה היה כולו נסתר, וכולו נעשה ע"י 'סיבות טבעיות' – דהיינו אירועים שנראים כמו השתלשלות טבעית. ורק בהתבוננות עמוקה יותר אנו רואים את יד ה' בנסי המגילה. וכידוע שלכן שם ה' אינו מופיע אפילו פעם אחת בכל המגילה, וזאת בשונה מכל כתבי הקודש שלנו, וגם 'אסתר' זה מלשון 'הסתר'.
אולם, כפי שמבארת ומאירה תורת החסידות, מגילה היא מלשון – גילוי, כיוון שבמגילה מתגלה עצמות ה' יתברך – שלמעלה מכל שמותיו הקדושים [כפי שהאדם עצמו, נעלה גם הוא משמו, למרות שכל שם יהודי הינו קדוש וקשור לנשמה].
וזהו משום שנסי המגילה נובעים ממדריגה אלוקית גבוהה הרבה יותר, מהנסים ה'רגילים' ששוברים את הטבע. נס רגיל מגיע מאור הבלי גבול, שהינו למעלה מהגבלה, ולכן הוא חייב 'לשבור' את הגבול – את הטבע. ואילו נס המלובש בטבע, אומרת החסידות, נובע מעצמות ה' – שיכול לחבר את אור הבלי גבול עם העולם המוגבל – בלי שהם יבטלו האחד את השני.
גם עכשיו אנו חווים נס המלובש בטבע. ארץ ישראל הינה המקום המחוסן ביותר בעולם כידוע לכולנו, וכפי שהרבי הדגיש תמיד שהיא המקום הבטוח ביותר בעולם.
מיום ליום יורדים מספרי הנדבקים בארץ בחסדי ונסי ה'. מקרוב ל- 10,000 ביום (תוך כדי הסגר!), לכ- 3000 ביום (למרות שהסגר כבר הוסר!), וגם אחוז המאומתים ירד מאוד, והגיע לחצי ממה שהיה.
זוהי סייעתא דשמיא מופלאה ונסית, וברכה אלוקית גדולה מאוד – שיש לה לבושים טבעיים (חיסונים, הציבור שומר יותר על ההנחיות, יש יותר מחלימים וכו').
האמת היא אחת – אין עוד מלבדו – ומהאמת האלוקית הזו נובע הכל, כולל הנס הגדול של המצב ההולך ומשתפר בארץ הקודש מדי יום, ויהי רצון שכך יהיה גם בכל העולם כולו, ואנו מאמינים בוודאות גמורה שאכן כך יהיה!
פורים שמח לכולנו!
תגיות: הרב אבישי אפרגון, חיסון לקורונה
כתבות נוספות שיעניינו אותך: