בחור ישיבה חסיד חב"ד בן 22, שחזר מ'קבוצה' והתייצב מרצונו להסדיר את מעמדו, נעצר ונתון מאז יום רביעי שעבר להתנהלות מזעזעת מצד המשטרה הצבאית.
במשך 3 ימים לא אפשרו לו להכניס עבורו תפילין, ובנוסף ניסו ליצור קשר עם הוריו בליל שבת קודש בשעה 22:00 בערב, אף שידעו כי הוא חרדי, כך דיווח איש התקשורת ר' מנדי ריזל ב'קול ברמה'.
לדבריו, הוא מוחזק בכלא לצד נאשמים בריגול לטובת איראן.
מדובר צה"ל נמסר בתגובה:
הכלוא לא העלה פער בקבלת תפילין לאורך שהותו בכלא. בבית הכלא הצבאי יש בתי כנסת בהם מתקיימות שלוש תפילות ביום וקיימים ספרי לימוד ותפילין ביניהם גם מסוג רבינו תם הזמינים לכלל הכלואים, בנוסף לאוכל כשר מהדרין.
בבתי הכלא מתקיימות ביקורות בנושא וכן ביקורים של יועץ הרמטכ״ל לענייני חרדים כחלק מהליכים קבועים אשר נועדו לוודא שבבית הכלא נמצאים כלל המרכיבים הנדרשים על מנת לשמור על אורח חיים חרדי.
מערך הכליאה בצה"ל מבצע באופן שוטף התאמות בין היתר לבני הציבור החרדי על פי הפקודות בכפוף לתנאי הכליאה ולהיקף הכלואים.
נציין כי הכלוא הנ״ל שוחרר אתמול (יום ראשון) בבוקר.
במעמד החיול, העלה כי לא יכול לשרת והגיש מסמכים. לחייל נקבע תור בתאריך 11.06.2026 לבדיקה, אך לא התייצב אליו ולכן דווח כנפקד. לא הצלחנו להשיגו, על אף נסיונות להשיגו טלפונית במספר שהשאיר, כולל נסיון להשיג את בני משפחתו.