בבית אגודת חסידי חב"ד – "770" בכפר חב"ד, המקום המהווה תל תלפיות לחסידים בארץ הקודש, התקיים השבוע כינוס התורה המרכזי והתוועדות חסידית לרגל חול המועד.
המעמד, שנוסד עוד בשנת תשס"ד על ידי אגודת חסידי חב"ד באה"ק, מציין השנה שני עשורים של רצף תורני בלתי פוסק, כשהוא מושך אליו קהל רב של תלמידי התמימים ואנשי מעשה.
הכינוס בארגון "התאחדות החסידים ליובאוויטש לקבלת פני משיח", עם תוכנית עשירה ומרתקת, כאשר היכל בית המדרש ב-770 היה מלא וגדוש מפה לפה במשתתפים שבאו לשתות בצמא את דברי הרבנים.
הכנס מתקיים מידי שנה לע"נ יו"ר אגודת חסידי חב"ד באה"ק הרב שלמה מיידנצ'יק ע"ה.
בזה אחר זה עלו גדולי הרבנים והמשפיעים לשאת מדברותיהם:
הרב ציון כהן רב העיר אור יהודה ונשיא מכון דורות הציג שאלות הלכתיות בנושא הפסח וסיים בדברי התעוררות וחיזוק.
הרב מאיר אשכנזי מרא דאתרא דכפר חב"ד עמד בדבריו על סוגיות אקטואליות בהלכות פסח ויציאת מצרים בחסידות.
הרב דב טברדוביץ מורה צדק בכפר חב"ד ומרבני מכון הלכה חב"ד העמיק בפסקי הלכה למעשה.
הרב שלום דובער הלוי לאבקובסקי ראש כולל 770 ומשלוחי הרבי מלך המשיח לאה"ק שיתף בתובנות תורניות מעמיקות וביאורי הרבי.
אחד הרגעים המרתקים בכינוס היה שיעורו של הרב אבישי איפרגון ראש ישיבת 'דרכי תמימים'. הרב איפרגון סקר בטוב טעם את האירועים הביטחוניים האחרונים מול איראן וגרורותיה, תוך שהוא ממחיש בבהירות את הניסים הגלויים המלווים את עם ישראל. בדבריו הדגיש כיצד המציאות העולמית מובילה בגלוי אל היעד הסופי – הגאולה האמיתית והשלמה בפועל ממש.
שיאו של היום נחתם בהתוועדות חסידית סוחפת לרגל יום הולדתו של אביו של הרבי, הגאון המקובל רבי לוי יצחק שניאורסון נ"ע, ויום הברית של כ"ק אדמו"ר מלך המשיח שחל בח"י ניסן. המשפיע הרב עופר מיודובניק שליט"א עורר את הקהל בדרכו הייחודית לחיזוק ההתקשרות והאמונה, כשהוא מכוון ומדריך את הציבור לפעול בכל הכוח לתיקון האני האישי ולמילוי שליחות הדור לגלות משיח בעולם.
את האירוע כולו הנחה בטוב טעם ובחן חסידי המשפיע הרב הרשי מיידנצ'יק, שחיבר בין הדוברים והשרה אווירה חסידית של התרוממות רוח.
המשתתפים הרבים יצאו מהיכל 770 כשהם גדושים במטען של תורה וחסידות, ומחוזקים בהחלטה נחושה להביא את הגאולה בפועל ממש, כרצונו הקדוש של הרבי מלך המשיח.
לצפייה בשידור חוזר המלא של הכינוס











