יוסף אייזנזטל ע"ה, הוא הבחור שנהרג אמש (שלישי) באירוע הדריסה על ידי נהג אוטובוס, במהלך הפגנה שהתקיימה נגד חוק הגיוס.
הלוויתו תצא בשעה 13:00 מבית המדרש 'אוהל תורה' בשכונת רמות בירושלים.
המשטרה מייחסת לנהג עבירת רצח ותבקש מבית המשפט השלום בירושלים להאריך את מעצרו ב-15 ימים.
השר לביטחון לאומי איתמר בן גביר התבטא לאחר חצות לילה ואמר: "הלב שותת דם בעקבות ההרג של הנער יוסף איזנטל ז"ל בן ה-14 הערב, כתוצאה מדריסה בידי נהג אוטובוס בירושלים. אני משתתף בצערה העמוק של משפחתו בשעה הקשה הזו".
בן גביר עדכן על החקירה והוסיף: "מדובר באירוע חמור, שיהיה חייב להיחקר בצורה מעמיקה ויסודית. המשטרה עדכנה אותי כי כלל כיווני החקירה ביחס לאירוע נבדקים, וכי היא מתייחסת אליו במלוא החומרה".
יו״ר ש״ס, ח"כ אריה דרעי, שוחח אמש עם מפכ״ל המשטרה, רנ״צ דני לוי, ודרש "לפעול בנחישות מלאה כדי להגיע לחקר האמת ולמצות את הדין עם הנהג הדורס".
המפכ"ל לוי אמר במהלך השיחה כי "הנהג נעצר מיידית והועבר לחקירה, המשטרה מתייחסת לאירוע במלוא חומרת הדין".
יו"ר יהדות התורה, ח"כ יצחק גולדקנופף, אמר: "קיבלתי בזעזוע את הדיווחים על האירוע הקשה והמחריד בירושלים, בו נדרסו מפגינים ובהם נער שקיפח את חייו. לבי עם משפחתו של הנער בשעה קשה זו, ואני שולח איחולי החלמה מהירה ורפואה שלמה לפצועים הנוספים באירוע.
"אני קורא למשטרת ישראל ולגורמי אכיפת החוק למצות את הדין בחומרה המקסימלית עם הנהג, ולבחון את כל כיווני החקירה כדי להבטיח שצדק ייעשה. אי אפשר לעבור לסדר היום על אובדן שליטה ופגיעה בחיי אדם".
גם רה"מ בנימין נתניהו התייחס הבוקר לאסון הנורא ואמר: "אני חש כאב עמוק על גדיעת חייו של תלמיד הישיבה היקר, יוסף אייזנטל ז"ל, שנדרס אתמול למוות בהפגנה בירושלים".
נתניהו התחייב : "נסיבות האסון הטרגי יתוחקרו עד תום כדי להפיק מהם את כל התובנות והלקחים המתחייבים", והוסיף: "אני מוסר את מלוא תנחומיי למשפחת אייזנטל".
עוד קרא רה"מ להרגעת הרוחות ואמר: "בו בזמן אני קורא למנוע את התלהטות הרוחות כדי שחלילה לא נדע אסונות נוספים. ערך קדושת החיים חקוק במורשתנו, ועלינו לשמור עליו מכל משמר".