אם בבעלותכם כלי רכב מנועי, כדאי שתכירו איזה ביטוח רכב אתם מחויבים לרכוש לפי החוק, מה נחשב לביטוח רשות – ואיזה הרחבות אטרקטיביות אתם יכולים להוסיף לפוליסה הבסיסית כדי לקבל הגנה רחבה וטובה יותר, בהתאם לצרכים האישיים שלכם.
הרחבות לביטוח המקיף – שכל אחד צריך להכיר
ביטוח הרכב מתחיל בביטוח הבסיסי ביותר שאתם חייבים תמיד לרכוש על פי החוק, כדי שתוכלו לנהוג ברכב, שזה ביטוח חובה. הביטוח מעניק כיסוי עבור נזקי גוף שנגרמו לבעל הרכב/לנהג, לנוסעים או להולכי הרגל, כתוצאה מהשימוש ברכב. ביטוח מקיף הוא ביטוח רשות, שמגן על הרכב שלכם מפני נזקים שונים שעלולים לקרות בעקבות תאונה למשל, גניבת הרכב או אסון טבע וגם נזק שנגרם לרכוש של אדם אחר בגלל השימוש ברכב (ביטוח צד גימ"ל).
טוב שתדעו, לביטוח המקיף יש מגוון הרחבות נפוצות וחשובות, שלא נכללות בכיסוי הבסיסי ומספקות לכם הגנה אידיאלית – ששווה לכם לשקול:
שבר שמשות
ביטוח שבר שמשות מכסה נזקים שעלולים להיגרם לאחת משמשות הרכב – הקדמית, האחורית או הצידית, בעת השימוש השוטף ברכב. למשל, אבן שפגעה בשמשה הקדמית במהלך נסיעה וגרמה לשבר או לסדקים עבים, מעשה וונדליזם, תאונה או ניסיון לפרוץ לרכב. זהו כיסוי ביטוחי רחב שרלבנטי לכל בעלי הרכבים, המאפשר להחליף את שמשות הרכב שנשברו או ניזוקו בשמשות חליפיות, לפי תנאי הפוליסה שלכם.
מתן רכב חלופי
במקרה של מעורבות בתאונה או גניבה של הרכב שלכם, תהיו זכאים לקבל רכב חלופי לשימוש שוטף, במהלך התקופה שבה רכבכם מושבת. כך לא תישארו בלי רכב ותוכלו להמשיך בחייכם כרגיל. מומלץ כמובן לבדוק את תקופת הזכאות ותנאי השירות, שעשויים להשתנות בין חברות הביטוח.
נהג מזדמן
הרחבה זו מאפשרת להוסיף לפוליסת ביטוח הרכב מעבר לנהגים בוגרים, כיסוי זמני לנהגים צעירים וחדשים למשך יום אחד ועד 7 ימים, ולהוזיל את עלויות הביטוח.
זהו פתרון משתלם ויעיל, שמתאים למקרים בהם הנהג הצעיר ו/או הנהג החדש, לא משתמשים ברכב באופן שוטף אלא רק בסופי שבוע, חופשות מהצבא וכדומה.
במסלולי ביטוח צד ג' או ביטוח מקיף של מנורה מבטחים לדוגמא תוכלו לרכוש הרחבה זו לתקופה של 1-7 ימים (ועד 12 פעמים בשנה) בתהליך דיגיטלי פשוט וקצר.
נהג מלווה
נהגים חדשים מחויבים, על פי החוק, לנהוג בשלושת החודשים הראשונים לאחר קבלת רישיון הנהיגה, בליווי של נהג מלווה. ההרחבה מאפשרת להוסיף לפוליסה כיסוי לנהג מלווה של נהג חדש וליהנות מ-3 חודשים ראשונים ללא עלות.
ביטול השתתפות עצמית בעת תיקון רכב במוסך הסדר
במקרה שרכבכם ניזוק בתאונה, תוכלו לבחור לתקן אותו אצל מוסך הסדר שעובד עם חברת הביטוח. בפוליסת ביטוח הרכב של מנורה מבטחים לדוגמא, תיקון הרכב במוסך הסדר נותן לכם הטבות שונות, אחת מהן היא ביטול דמי השתתפות עצמית, בכפוף לתנאי הפוליסה.
שימו לב, כשאתם שוקלים איזה הרחבות כדאי להוסיף לביטוח המקיף, התייחסו למאפייני הרכב, איזה נהגים צפויים לנהוג בו והתאימו את ההרחבות השונות לצרכים הספציפיים שלכם.