-
נמצאים במהלך שיפוץ של הבית? מתכננים לבצע עבודות גבס כלשהן ולא בטוחים למה צריך לב ומה לבדוק? הגעתם למקום הנכון. במאמר הבא ננסה לעשות לכם קצת סדר בבלגן ולהסביר מה היתרונות בעבודה עם גבס, מה החסרונות, למה חשוב לעבוד לפי תו התקן וגם, איך בוחרים קבלן גבס אמין? • בנייה בגבס – מה היתרונות?
תמונה: 123rfיודי|כ״ח בטבת ה׳תשפ״אנמצאים במהלך שיפוץ של הבית? מתכננים לבצע עבודות גבס כלשהן ולא בטוחים למה צריך לב ומה לבדוק? הגעתם למקום הנכון.
במאמר הבא ננסה לעשות לכם קצת סדר בבלגן ולהסביר מה היתרונות בעבודה עם גבס, מה החסרונות, למה חשוב לעבוד לפי תו התקן וגם, איך בוחרים קבלן גבס אמין? מתחילים:
בנייה בגבס – מה היתרונות?
עבודות גבס מהוות את אחד השירותים המבוקשים בכל בנייה או שיפוץ ויש לזה כמה סיבות טובות.
מחיר זול ביחס לחלופות
אנחנו בכוונה פותחים עם הפרמטר של המחיר, מכיוון שאנחנו יודעים שבסופו של דבר זאת השורה התחתונה שתעניין את מרבית האנשים. אז כן, ביחס לעבודה עם בלוקים של בטון וטיח, אין ספק שמדובר בעבודה זולה יותר.
רוצים לדעת מה העלות המקובלת לעבודת הגבס שאתם צריכים? כנסו למחירון עבודות גבס.
גמישות בעבודה
בניגוד לעבודה עם בלוקים או בטון, הגבס הוא חומר שגמיש מאד לשינויים. צריכים להרחיב את הבית ולשנות את תכנית החדרים בו? אין כל בעיה, אפשר לבצע את השינויים בקלות ואין צורך לשבור קירות או לנסר בטון.
עבודה פשוטה
בניגוד לעבודה עם בטון וטיח, העבודה עם הגבס נוחה וקלה במיוחד. לוחות הגבס מגיעים מוכנים וכל שנותר הוא להתקין אותם לפי הצרכים שלכם, פחות או יותר… בסופו של דבר ברור שבעל המקצוע צריך להתאים ולעתים מדובר באתגר מורכב, אך בסופו של דבר, מדובר בתהליך הרבה יותר יעיל.
בשל כך, ניתן לומר שעבודה עם גבס קצרה באופן משמעותי ביחס לעבודה עם בטון או בלוקים, בהערכה גסה חצי מהזמן.
עמידות
הגבס עבר הרבה מאוד שינויים וזכה לחידושים רבים בשנים האחרונות כשהחשובים שבהם באים לידי ביטוי בעמידות.
חושבים שקיר גבס לא מתאים לחדר האמבטיה בגלל הלחות או שלא ניתן להיעזר בגבס לעבודות חוץ, או שקיר גבס לא מבודד רעשים?
יש לנו הפתעה נעימה עבורכם. בשנים האחרונות נכנסו כל כך הרבה חידושים ושיפורים, עד כדי כך שהיום אפשר לבנות קירות מבודדים ואיכותיים יותר מקיר לבנים מוכר!
כמו כן ישנם סוגים שונים של גבס כשחלקם מיועדים לעבודה במקומות עם לחות מוגברת כמו חדרי אמבטיה וישנם אפילו לוחות עמידים למים ושמש כך שתוכלו לבצע איתם גם עבודות חוץ.
כפי ששמתם לב, הגבולות הולכים ונדחקים וכיום עבודות גבס יכולות לתת לכם מענה מושלם למגוון צרכים ומטרות שלא יכולתם לחשוב עליהם בעבר.
עבודה במקביל למגורים או עבודה
הקמת קיר או טיוח של תקרה, יכולים להיות תהליכים מלכלכים וממושכים.
הצורך ליישם כמה תהליכים כמו יציקת בטון, בנייה בבלוקים, טיח ושליכט, הופכים שיטות עבודה מסורתיות לממושכות ולכאלה שיכולות לגרום להרבה לכלוך ואי סדר, באופן כזה שיגרום לכם לשקול באופן רציני אם בכלל כדאי להיכנס לתהליך השיפוץ.
מעבר לכך, תהליכים כאלה יכולים להפוך את האזור ללא ראוי למגורים או עבודה עד לסיום השיפוץ.
בגבס המצב שונה לחלוטין. מדובר בעבודות הרבה יותר מהירות וחשוב לא פחות – גם הרבה יותר נקיות, עד כדי כך שלעתים קרובות אפשר להמשיך ולגור בדירה או לעבוד במשרד.
בגבס
בנייה בגבס – מה החסרונות?
פחות חזק
ביחס לבטון או בלוקים, הגבס נחשב לחומר פחות חזק ולכן במקרים רבים שבהם צריך מבנה חזק, בעלי מקצוע (וגם לקוחות) יעדיפו להשתמש בבטון.
במידה ומדובר בבנייה בפנים הבית, כמו מחיצות גבס או הנמכות תקרה, זה יכול להיות בסדר. במידה ואתם רוצים קיר תומך, הגבס פשוט לא יתאים ותצטרכו להיעזר בשיטות מסורתיות יותר כמו בטון או בלוקים.
ישנם מקרים שגבס לא מתאים
מכיוון שהגבס נחשב לחומר חלש יותר, הוא יהיה פחות שימושי עבורם בבית. כלומר, עדיין תוכלו לתלות טלוויזיות כבדות על הקיר, באמצעות שימוש בקורות הברזל שבגבס, אך במידה ותרצו לתלות קלפות במטבח או מזנון תלוי, הגבס פשוט לא יתאים לכם.
עבודת גבס – רק לפי התקן
בכל הקשור לעבודה תחת התקנים שמתאימים. רמי מ'המרכז לעבודות גבס' מסביר שיש לשים לב לשני סוגים של תקן. הראשון הוא תקן על החומר עצמו והשני הוא תקן בנוגע לתהליך העבודה.
אז בכל הקשור לתקן על הגבס עצמו, אנו ממליצים לכם להימנע משימוש בחומרים לא איכותיים שמגיעים ברוב המקרים מסין ואינם עומדים בתקנים המינימליים.
ההמלצה שלנו עבורכם היא לעבוד עם גבס בעל תקן 1490 וכזה שמופיעה עליו מדבקה של מכון התקנים הישראלי. מדובר בגבס שעבר את כל הבדיקות המחמירות בכל הקשור לבטיחות.
בכל הקשור לתהליך העבודה עצמו, על בעל המקצוע לעבוד על פי תקן 1924, שבמסגרתו מכון התקנים מגדיר את האופן שבו יש ליישם את המוצר ולהתקין את המחיצות.
לצערנו כיום אין ממש אכיפה על קבלני הגבס בנושא העבודה תחת התקנים המחמירים. לכן, אנו ממליצים לכם לבדוק האם החומרים שבהם משתמש קבלן הגבס אכן נושאים את מדבקת תו התקן הישראלי ולבקש מפרט עבודה ברור שמסביר כיצד הקבלן מבצע את העבודה. אל תקלו ראש בבדיקה הזו ולא תפסחו עליה כי אחרי הכל, בטיחות מעל הכל.
איך בוחרים קבלן גבס אמין?
אז לפני שאתם ממהרים להתלהב מקבלן הגבס הראשון שדיברתם איתו, עצרו רגע לפני שאתם מתקדמים. אף פעם אל תסגרו לאחר שיחה עם קבלן גבס אחד ותמיד תשתדלו להתרשם ממספר בעלי מקצוע לפני שאתם סוגרים.
קראו את כל חוות הדעת וההמלצות על בעלי המקצוע, כך תוכלו להשוות ביניהם ולסגור רק עם זה שאתם סומכים עליו באמת. עבודת גבס בבית זה לא משחק ילדים, אתם צריכים להזמין בעל מקצוע אמין, כזה שלקוחות קודמים שלו מעידים עליו שהוא כזה.
עבודת גבס בבית נחשבת לעבודה גדולה, זה לא אינסטלטור שבא לפתוח סתימה באסלה והולך. לכן, אל תסמכו על בעל מקצוע שאומר לכם בטלפון שיהיה בסדר ושהוא יודע את העבודה, שככה הוא עבד עד היום עם כל הלקוחות שלו ולא הייתה עליו תלונה אחת.
דרשו מבעל המקצוע להגיע אליכם הביתה לסיור מקדים על מנת ללמוד את העבודה באמת ולהעניק לכם הצעת מחיר שלוקחת בחשבון את המורכבות של העבודה. כך אתם צריכים לעשות עם כל קבלן גבס שמועמד לעשות אצלכם עבודה, אם תתביישו ולא יהיה לכם נעים זה עשוי שלא להיגמר בטוב.
קחו מספר הצעות מחיר והשוו בין אחת לשנייה. נסו להבין איזו הצעה נראית לכם הכי מקצועית והכי מובנת, ובאיזו הצעה אתם פשוט הולכים לאיבוד. הצעת מחיר טובה ומקצועית היא הצעה שכוללת את כל השלבים והמרכיבים של העבודה, החומרים, העלויות, המע"מ והאחריות.
זכרו, בסוף כל מה שצריך הוא אדם ישר ומקצועי ובאמצעות הבדיקות שהצגנו, תוכלו למצוא אחד כזה די בקלות.
יחד עם זאת, אנו ממליצים בחום לחתום על הסכם ברור שמפרט את התמורה והתשלומים. בהקשר זה שימו לב שמקובל לשלם לאיש הגבס סכום מסויים בתחילת העבודה לרכישת החומרים ולהשאיר סכום משמעותי עד לסיום ועמידה בתנאי ההסכם.
תגיות: בסט לינק