תקרית מכוערת בצעדה לכיכר החטופים:
עשרות אנשי שמאל שהיו במהלך צעדה ל'כיכר החטופים' בתל אביב, התנפלו על חסיד חב"ד שהקים דוכן לצד חנוכיה כחלק ממבצע חנוכה, הפריעו לו והפכו לו את השולחן.
עוברים ושבים ניסו להפריד בין הפורעים לבין מספר עוברי אורח שתמכו בחב"דניק שלא נכנס למריבה עם הפורעים. שוטרים שהגיעו למקום השיבו את הסדר והרחיקו את המתפרעים מזירת האירוע.
גיא כהן, שראה ותיעד את האירוע, סיפר: "אני בהלם מה שקרה. יש אנשי חב"ד שמדליקים חנוכיה בכיכר הבימה, פתאום הגיעה התהלוכה לכיוון כיכר החטופים. הם התנפלו עליו והפכו לו את השולחן, כיבו לו את המוזיקה וצרחו עליו. צעקו לו: 'מה אתה מעז להדליק פה נרות?', 'יא פרזיט', 'מה אתה בא לפה?', 'לך לעבוד' ועוד".
עוד הוסיף לספר: "הוא מסכן, ניסה להסביר להם שזה חנוכה והוא עושה הדלקת נרות כמו שחב"ד עושה בעזה. הם אמרו: 'הם גנבים', כשהם מתכוונים לחרדים. אמרו: 'לא ניתן להם לחגוג פה על חשבון הדם של הילדים שלנו'. מזל שהגיעה למקום משטרה. זה היה פשוט גועל נפש".
ח"כ אוהד טל מהציונות הדתית הגיב על מחרחרי השנאה שהתנפלו על שליח הרבי שהדליק חנוכיה בכיכר החטופים: "מעט מן האור דוחה הרבה מהחושך. מחרחרי השנאה והפילוג שלא למדו את הלקח וגם עכשיו פועלים לשרוף את הבית המשותף של כולנו, לא תצליחו! נמשיך להאיר ובכל הכוח".
ח"כ הרב ישראל אייכלר הגיב על תקיפת חסיד חב"ד בהדלקת נרות חנוכה בתל אביב: "פורעים החשופים לשלטי ההסתה בסגנון עתיק יומין "המשתמטים בוזזים בעת מלחמה", פגעו ביהודי חסידי המניף את נר החנוכה. בעיצומה של מלחמה, נמשכת הסתה מרושעת כנגד ילדי תלמודי התורה כגוזלי כספי העם. "מי נתן למשיסה יעקב, ישראל לבוזזים". המוסתים זועמים ורואים "נר מצוה ותורה אור" כשוד הקופה הציבורית.
השר לשירותי דת הרב מיכאל מלכיאלי בתגובה לתקיפת החב"דניק בכיכר החטופים בת"א: "על הרוב השפוי להוקיע אנשים אלו המונעים משנאת האחר ומורשת ישראל שהותם במרחב הציבורי מביישת את כולנו ופוגעת במרקם החיים העדין הקיים במדינה, על הרשויות לנהוג בתוקפים בחומרה בכדי שלא תשנה התנהגות פראית זו שוב".
לא למדו????
כמה עצוב.
ולך איש יהודי יקר שהדליק חנוכיה, יישר כח, אני ועם ישראל איתך.
אל תתרגש מעשבים שוטים,
כולי תקווה שיירד להם האסימון, בלי גזירות קשות נוספות, ויחזרו לדרך הישר.