כך יצא לו לדרך מיזם מהפכני שעמד בשורה הראשונה במערכה לפרסום והסברת בשורת הגאולה והגואל: בחודש סיון ה'תנש"א ראה אור עיתון 'הגאולה האמיתית והשלימה' הראשון. מאחורי הוצאתו לאור של העיתון – שהכיל אז בסה"כ 4 עמודי תוכן – עמד הרה"ח זמרוני זעליג ע"ה ציק (שהשבוע חל יום היארצייט השלישי שלו) ור' יצחק שי' רחימי מבית חב"ד בת ים. העיתון הופץ בכ-60 בתי כנסת בבת ים ובדוכני 'מבצע תפילין' של העיר ובבתי חב"ד בסביבה.
גליון מס' 2 ראה אור בט' תמוז והכפיל את גודלו. גליון זה נמסר לידיו הק' של כ"ק אדמו"ר מלך המשיח שליט"א בחלוקת הדולרים ע"י מר יוסף שי' ציק (אחיו של הרב זמרוני) שאמר: "זה הרב זמרוני ביקש שאני אמסור לרבי". הרבי הביט בעיתון ובירך "הצלחה רבה", ונתן דולר נוסף באומרו "בשביל הגליון ובשורות טובות". יומיים לאחר מכן, בעת שנסע הרבי בצהרי י"ג תמוז אל האוהל, אחז הרבי בידו השמאלית הק' את "קונטרס חג הגאולה י"ב-י"ג תמוז" ובתוכו בלט העיתון שנמסר בחלוקת הדולרים.
בעקבות ההוראה בהתוועדות ש"פ שופטים תנש"א לפרסם על נביא הדור ונבואת העיקרית, התנוססה בכותרת גליון 7 כותרת זועקת: "האירועים המדהימים בשנת "אראנו נפלאות", מצטרפים למסקנה ברורה: יש נביא בישראל", ותחתיה הכיתוב "בימים אלה, נשמעת שוב הכרזתו של נשיא דורנו, הרבי שליט"א מליובאוויטש "ענווים, הגיע זמן גאולתכם" ותמונה גדולה של הרבי. גליון זה זכה למענה מיוחד מהרבי של "הסכמה וברכה".
בימי כינוס השלוחים תשנ"ב חלף הרב זמרוני על פני הרבי בשעת חלוקת הדולרים, ביום ראשון ג' כסלו. כשעבר העניק לו הרבי שליט"א דולר נוסף "פאר אלע פעולות דארטן [=בשביל כל הפעולות שם]".
ככל שחלף הזמן ובשורת הגאולה של הרבי הלכה והתעצמה התחדדו המסרים של עיתון הגאולה. בחורף תשנ"ב קוראי העיתון כבר הבינו מיהו מלך המשיח העתיד לגאול את ישראל תיכף ומיד ממש, וציפייתם להתגלותו הלכה והרקיעה:
ב'קוראים כותבים' של גליון מס' 15 (שבט תשנ"ב) אנו קוראים את מכתבה של גב' ש.כ. מירושלים הנושא את הכותרת "מי האיש?!" ובו כותבת היא: "לאחר קריאה קבועה בעיתונכם . . מתאמת אצלי יותר ויותר כי, אותו האחד אשר יגאל את עם ישראל נמצא וחי בתוכנו והוא הרבי מליובאוויטש שיאריך ימים בעצמו". כמו כן כשכתב עיתון 'דבר' מר נח זבולני מאזכר ידיעה מסויימת שהופיע בעיתון הגאולה הוא מגדירו כ"עלון של חסידי לובאביץ' על "הגאולה האמיתית והשלמה" שבו פזורים רמזים רבים על כך שהרבי מלובאביץ' הוא המשיח".
במקביל, היקפו של העיתון הלך וגדל עד שהוא 'כיסה' את כל רחבי אה"ק. הנתונים המליאים מופיעים במכתבם של הרב זמרוני ור' יוסף רחימי לרבי בי"ז אדר תשנ"ב:
העיתון מודפס ב-17,000 (!) עותקים, מופץ ב-120 בתי חב"ד ברחבי הארץ וכן לכ-10 מפיצים פרטיים. העיתון מחולק בכותל המערבי ובמערת המכפלה ע"י המפיצים במקום ובבני ברק ההפצה נעשית בכמות של כ-600 עיתונים ודרך הקיוסקים שבהם מוכרים את העיתון נמסר כי יש ביקוש והתעניינות רבה לעיתון. על הפעולה הכללית של העיתון כותבים הם בדו"ח: "העיתון מהווה כלי טוב ויעיל להפצת ענין הגאולה ומשיח, ומעורר הדים והתעניינות בחוגים הלא מקורבים כ"כ. אנו מקבלים עליו לרוב תגובות חמות, דרך מכתבים וטלפונים. תגובות דומות אנו מקלים מדיווחי הסניפים בארץ".
לאחר כ"ז אדר, בעת שהובן כי הגיעה העת להגביר את התעוררות אודות כך שכ"ק אדמו"ר שליט"א הוא המלך המשיח ויש להכיר בכך בהכרזה והבקשה "יחי המלך" – היה העיתון ה'חלוץ' להעביר מסרים אלו לציבור הרחב בצורה הברורה ביותר. וכן, גם אז זכה העיתון ליחס של חיבה מיוחד מהרבי:
על משלוח גליון מס' 22 שיצא לאור בסיון תשנ"ב וכותרתו הראשית הייתה "ישראל מחכה לרבי" (פרפרזה על סיסמת הבחירות של 'המערך' באותם הימים), ובעמוד הראשון הופיעה כותרת נוספת שעסקה בארמון למלך המשיח, הואיל הרבי לתת בתחילת חודש תמוז את ברכתו הקדושה. בחודש סיון תשנ"ג הואיל הרבי לענות על משלוח גליון מס' 28 שעסק בהבלטה בפעולות פרסום משיח במגרשי הספורט ונשא את הכותרת: "ההמנון הלאומי החדש: משיח! משיח! משיח…": "ברכה והצלחה".
בניגוד למקובל, עלון "שיחת הגאולה" לא הוקם – בשלהי שנת תשנ"ד – (רק) על-מנת להחליף את עיתון הגאולה. בעמוד האחרון של עיתון הגאולה מס' 39 (הנושא את התאריך א' אלול תשנ"ד) מדווח תחת הכותרת 'יוזמה חדשה', ש"מזה מספר שבועות, ב"ה, יוצא לאור עלון שבועי חדש בשם "שיחת הגאולה"". מפני סיבות טכניות שונות, אירע הפסק ארוך בהוצאתו לאור של הגיליון המיוחד שזכה לברכותיו הק' של הרבי. בימים האחרונים נתבשרנו על "חדש ימינו כקדם", והעיתון החשוב מקבל פנים חדשות וחדשניות, מותאם ל'חוצה' של תשפ"א, שלושים שנה אחרי.
יהי רצון שהפעולה החשובה בהפצת הגיליון, תפעל להרחבת הידע הציבורי בנושאי הגאולה, ויביא את "הגאולה האמיתית והשלימה" אל כל בני ישראל, תרתי משמע.