לאור השפעה רבה על החיים בבית, על האווירה ועל התחושה. תאורה מלאכותית יכולה לפצות גם על היעדר תאורה מבחוץ וכיום ניתן למצוא מגוון רחב של גופי תאורה מסוגים שונים ובגדלים שונים לסביבה מוארת ונעימה.
בבחירת תאורה חשוב לבחור מנורות שיתאימו לסגנון העיצובי השולט בסביבת המגורים וכן לסגנון החיים. כיצד לתכנן תאורה ממנה תפיקו את המיטב בעיצוב הבית? לפניכם טיפים מאירי עיניים בנושא.
שלושת סוגי התאורה להארת המרחב
תאורה לבית מבוססת על שלושה יסודות עיקריים ולפיהם גם נחליט על גופי תאורה יעילים במיוחד. היסוד הראשון הוא של תאורה היקפית אשר תדאג להפיץ אור נרחב ככל שניתן על פני שטח גדול. ברוב המקרים, הנציגים הטובים להשגתה הן נברשות לסלון או גופים שמתאימים לתאורת עילית. בנוסף, ישנה תאורה תכליתית מכוונת מטרה וממוקדת אשר תפקידה להאיר אזור מסוים נבחר ברחבי החדר ובמקרה זה מנורה עומדת תוכל להתאים להארת פינת קריאה או פינת ישיבה וכדומה.
היסוד השלישי שאי אפשר בלעדיו קשור לקיומה של תאורת מבטא לצרכי הדגשה של אלמנטים ייחודיים כמו תמונות משפחתיות, יצירות אמנות, תבליטים מעניינים, פריטים דקורטיביים בחלל. במקרה זה ניתן לבחור גופי תאורה שקועים שלא נראים לעין המתבוננת אך מייצרים את האפקט הנדרש.
גופי תאורה מסוגננים לסביבת המגורים
ההיצע הרחב של גופי תאורה מאפשר לבחור גופים לפי מספר פרמטרים: האזור שרוצים להאיר ומהי עוצמת התאורה הנדרשת, גוון התאורה אם תעדיפו צבע צהוב חם שמוסיף רכות או צבע לבן נקי וחיוני וכן קווי המתאר והצבעוניות של המנורות למיזוג הרמוני שלהן במרחב.
אפשר לבחור באסטרטגיה לפיה מחברים את גוף התאורה כך שהוא ימשיך את הקו העיצובי של החדר מבחינת מראהו וסגנון – רטרו, עתיק, כפרי או מודרני, פלטת חומרים דומה כמו גופי תאורה מתכתיים לבית מודרני וצורניות שמתכתבת עם הסביבה כמו גופים ליניאריים לחלל בעל פריטים ליניאריים או להפך, להוסיף נגיעת צבע תוססת באמצעות גופי תאורה צבעוניים לחלל מונוכרומטי או גופים מעוגלים אשר "ישברו" את הליניאריות של החדר או בסגנון מנוגד לסגנון הבולט בחלל.
אפשר למשוך תשומת לב לקיומם של גופי התאורה באמצעים שונים כמו גופים א-סימטריים הניצבים זה לצד זה בגבהים שונים ומרחפים מעל האי במטבח או תאורה ששולחת זרועות ומהווה פריט דקורטיבי ואומנותי.
שימו לב להתקנת והצבת הגופים במוקדים השונים, כך שיישמר מרווח בין קצה המנורה לקצה השולחן, למשל, בפינת האוכל וחשבו כיצד מקורות האור השונים אינם "מתנגשים" זה בזה אלא משלימים האחד את השני.
התאימו את הגופים גם לפי מידות והפרופורציות של החלל. למשל, בחללים צפופים וקטנים ההעדפה תהיה לצמודי קיר או צמודי תקרה ואפילו לגופים שקועים או מינימליסטיים בעוד בחדרים רחבי ידיים בעלי תקרה גבוהה ניתן יהיה לבחור בגופים גרנדיוזיים ודומיננטיים.
נפלאות ה-LED וההתאמה האישית
היופי היום בתאורה זה שאפשר ליהנות מנורות מתקדמות בעמידות יוצאת מן הכלל כמו גופי LED. תאורת LED נחשבת לעמידה במיוחד בפני תנאי מזג האוויר והסביבה, בעלת תוחלת חיים ארוכה וכן חסכונית באנרגיה כמו גם מפיצה אור ידידותי ונעים.
באמצעות חשמל חכם אפשר ליצור תרחישי תאורה שונים וגם לשלוט במנורות מרחוק וכן אפשר לראות גם גופי תאורה מתכווננים ומודולאריים כמו פסים עם ספוטים אותם אפשר לכוון לאזורים וכיוונים שונים או גופים בעלי זרועות מתכווננות.
שלבו בין גופי תאורה פונקציונאליים לאסתטיים להשגת המראה, האיכות והאפקט המבוקשים.