מעוניינים ברכב משפחתי: כל מה חשוב לדעת לפני הרכישה
תוכן ממומן על ידי ישראכרט
איך בוחרים רכב משפחתי? כמו ברוב הרכישות החשובות והיקרות בחיינו, תהליך הבחירה צריך להתחיל מהיכרות עצמית שלכם עם עצמכם כמשפחה: מי אתם, מה התקציב שלכם, כמה אתם כיום וכמה אתם צפויים להיות בעתיד הקרוב, איפה אתם חיים, מה חשוב לכם ועוד. בואו נבדוק יחד כמה מהפרמטרים החשובים ביותר שכדאי לקחת בחשבון טרם רכישת מכונית משפחתית.
- מי אתם ומה הצרכים שלכם?
האם אתם משפחה שיכולה להסתפק במקום לחמישה נוסעים (לא כולל נהג), או שאתם זקוקים לשבעה מקומות מאחור? כמה ילדים קטנים יש לכם וכמה מושבי בטיחות תצרכו? האם יש לכם תינוק או צפוי להיות בקרוב – והאם עגלת התינוק יכולה להיכנס בתא המטען? כל אלו שאלות קריטיות, שישפיעו מאוד על בחירת המכונית המשפחתית שלכם.
- מה התקציב שלכם?
כדי להבין מה התקציב שלכם, עליכם להבין קודם כל מהו ההון העצמי שעומד לרשותכם ורק לאחר מכן להתחיל לחשוב כיצד ניתן להשלים אותו לטובת רכישת המכונית המשפחתית. אחת הדרכים הנפוצות ביותר לעשות זאת היא על ידי נטילת הלוואות מיידיות* מגורמי אשראי מוכרים, יציבים ואמינים כמו הבנקים או חברות האשראי השונות. כמו כן, זכרו לבחון באחריות את תנאי השירות של הגוף המלווה ולבצע השוואה בין ההצעות השונות בשוק.
עצה חשובה נוספת בנוגע להלוואות: קחו רק מה שאתם צריכים, לא יותר. אם יש לכם הון עצמי של 70 אלף שקל ואתם זקוקים לעוד 100 אלף שקל כדי להשלים את הרכישה, נסו קודם כל להגדיל את ההון העצמי (משפחה? חברים? חסכונות?), או לשקול לבחור בדגם זול יותר, אולי אפילו יד שניה.
בנוסף לכך, קיימת גם האופציה לרכוש מכונית משפחתית משומשת (יד שנייה ודרומה) וכך לחסוך עשרות אלפי שקלים במחיר הקנייה. חברות הליסינג, אשר מציעות מגוון רחב של מכוניות כמעט חדשות לגמרי במחירים מצוינים, הן מקום טוב להתחיל לחפש בו מכונית יד שנייה. אם החלטתם לקנות מאדם פרטי, הקפידו על כללי הזהירות המתחייבים: פגישה עם המוכר פנים אל פנים, לקיחת הרכב למכון בדיקה מורשה ובדיקת בעלות ושעבודים.
- משימות הרכב
האם אתם משפחה שמתניידת בעיקר בתוך העיר – ולכן אתם זקוקים למכונית משפחתית לא מפלצתית שתוכל גם להיכנס לחניה בכחול-לבן? או שלחילופין אתם דווקא מייעדים את הרכב החדש לטיולים משפחתיים בכל הארץ וחשוב לכם מאוד שהרכב יהיה גדול ומרווח? אגב, אם לא מתוכננות לכם נסיעות ארוכות תכופות אולי בכלל עדיף לכם לשקול רכישה של רכב משפחתי חשמלי, שיאפשר לכם לחסוך כסף רב על הוצאות דלק. אם כבר בחרתם בכל זאת במכונית שנוסעת על דלק, ודאו מראש שהיא לפחות עושה זאת באופן חסכוני, שיחסוך לכם ביקורים תכופים ויקרים בתחנות הדלק השונות.
- בטיחות
פרמטר קריטי ברכב שמעצם הגדרתו כרכב משפחתי מיועד בין השאר להסעת ילדים. שני כיוונים שכדאי לבדוק: מה הציון אשר קיבלה המכונית המשפחתית אותה אתם שוקלים לקנות במבחני ריסוק ומהן מערכות הבטיחות הקיימות בה? כל המכוניות המשפחתיות, חדשות כמשומשות, מצוידות במערכות פסיביות כמו כריות אוויר וחגורות בטיחות, אבל המכוניות החדשות מצוידות גם במערכות בטיחות אקטיביות מתקדמות, שאמורות למנוע תאונות תוך התערבות אקטיבית בנהיגה במקרי חירום. בין המערכות הללו ניתן לציין בלימה אוטונומית במצבי חירום, התראות על סטייה מנתיב ובקרת שיוט אדפטיבית.
- נוחות הנסיעה
אל תשכחו אף לא לרגע מהי מטרתכם העיקרית ברכישה – מכונית שתתאים לכל המשפחה ותהיה חסכונית, בטוחה ונוחה לשימוש. מרווח פנימי נדיב בין מושבי הנוסעים יקבע האם הם יהיו נוחים או צפופים. שימו לב גם לתא המטען: ילדים פירושם, בין השאר, תא מטען גדול ומרווח שיכול להכיל מגוון צעצועים, תיקי בית ספר, קניות, אוהלי קמפינג ובעצם מה לא.
מעבר לחמשת הפרמטרים החשובים הללו, מומלץ גם לשים לב לאבזור הרכב המשפחתי שבחרתם ולסחירותו של הדגם הנבחר בשוק המכוניות הישראלי. רכב משפחתי צפוי ואמור לשרת אתכם ואת משפחתכם למספר שנים טובות, אבל תמיד צריך וכדאי לחשוב גם על היום שאחרי – בו תרצו למכור ולהעביר אותו הלאה למשפחה הבאה.
*בכפוף לאישור החברה ותנאיה. המלווה ישראכרט מימון בע"מ. אי עמידה בפירעון ההלוואה או האשראי עלול לגרור חיוב בריבית פיגורים והליכי הוצאה לפועל.
**הפרסום איננו מהווה הצעה ו/או התחייבות למתן הלוואה/אשראי.
***מידע כללי בלבד. אין לראות באמור משום המלצה ו/או ייעוץ מכל סוג שהוא.