שוב להבהיר שמשברים עסקיים אינם דבר חדש, הם לא פרצו לחיינו עם המגפה העולמית והם קיימים מאז ומתמיד, עוד מימי הארגון הראשון בעולם. לאורך השנים, בתנאים של "שינוי כרוני" או אירועים היסטוריים, האנושות התאמצה לפתח את השיטה היעילה ביותר לארגון על מנת לשרוד, כל אחד בקצב שהתאים למבנה, לתרבות ולענף בו הוא פועל.
"מה שבכל אופן התחדד בשנתיים האחרונות עם פרוץ הקורונה, זה שאולי עד היום העולם הארגוני חווה משברים (והתאוששות) נקודתיים ומקומיים, אבל עכשיו הכל השתנה, הטמפו, התלות ההדדית ובכלל החיים. כי הזמנים משתנים ואנו חייבים להשתנות איתם". אומר זיו גפן מנכ"ל גפן ייעוץ ניהולי (למידע נוסף על ייעוץ ארגוני לחברות)
ארגונים קטנים כגדולים זקוקים ליד מכוונת וכתף מקצועית להישען עליה. וכאשר מדברים על איתור של חברה מתאימה מבין השפע של חברות לייעוץ ארגוני, חשוב לבחון את הניסיון של יועציה בראי התקופה, כי מה שהיה הוא לא מה שקורה עכשיו, חברות ייעוץ ארגוני שפעלו באסכולות הישנות אינן יכולות לבוא לארגון היום ולספק את אותה הסחורה.
על גמישות, זמישות ואתגרי ניהול
במשך שנים רבות התפיסה הרווחת בעולם הארגוני היתה הגישה הטריטוריאלית של מבנה הסילו (Silo), זה התאים לימים בהם הדינמיקה היתה איטית, הפטריארכיה שלטה והבירוקרטיה שיחקה תפקיד מרכזי. הארגון פעל לו לאיטו עם תוכניות חומש ואסטרטגיות ארוכות טווח, עם ישיבות אינסופיות, התנהלות ריכוזית ותקשורת חלקית בין כל הפונקציות הניהוליות.
אבל נגמרו הימים של התרבות הארגונית הכבדה, מי שרוצה לשקוד חייב להשתנות. "היועצים שלנו מתאימים עצמם לדרישות האג'יליות של עולם העסקים הגלובלי" אומר גפן, "הארגונים היום חייבים