בשביל לשלם מחיר הוגן על ביטוח מקיף צריך לדעת מה הוא מכסה ומה ההבדל בינו לבין ביטוח חובה וביטוח צד ג'. בנוסף, כדאי להשוות בין חברות ביטוח לפי מדד השירות של משרד האוצר
עלות אחזקת רכב בישראל עשויה להגיע לאלפי שקלים בחודש כי היא מורכבת מהוצאות דלק, ירידת ערך, בלאי טבעי, טיפולים במוסך וכמובן ביטוח. בשביל לחסוך בהוצאות צריך קודם כל להבין מה זה ביטוח מקיף לרכב ומה ההבדל בינו לבין ביטוח חובה. לאחר מכן ניתן להיכנס לעובי הקורה ולדעת טוב יותר איך בוחרים חברת ביטוח אמינה ומקצועית.
ביטוח חובה נרכש על פי חוק ומטרתו לכסות נזקי גוף של הנוסעים ושל הולכי רגל שנפגעים עקב השימוש ברכב המבוטח. לעומת זאת, ביטוח רכב רכוש מגן על הרכב ומכסה נזקי רכוש בלבד. הוא כולל בתוכו ביטוח מקיף וביטוח צד ג' בלבד.
פוליסת ביטוח מקיף לרכב מכסה נזקים לרכב שיכולים להיות תוצאה של מגוון אירועים, החל מתאונה וגניבה ועד התפרצות הר געש, מעשה זדון ושיטפון. מנגד, פוליסת ביטוח צד ג' מכסה את האחריות של בעלי הרכב כלפי רכוש של הזולת וכל עוד הנזקים נגרמו כתוצאה מהשימוש ברכב המבוטח. בנוסף, בביטוח מקיף נדרשת חברת הביטוח לשלם את שווי הרכב בעת האירוע על פי מחירון מוסכם מראש, בעוד בנזק לצד ג' היא תעניק כיסוי רק לפי הסכום המצוין בפוליסה.
סקר שוק ברכישת ביטוח מקיף
השלב המעשי של בחירת ביטוח מקיף לרכב מחייב השוואה בין חברות הביטוח הקיימות. כדאי להשקיע זמן בסקר שוק ולבדוק את כל הנושאים החשובים. ראשית, יש לברר מהו מחיר הפוליסה והאם ישנה אפשרות לפריסת תשלומים נוחה. את ההשוואה לגבי המחיר מבצעים רק עבור הכיסוי הביטוחי הדרוש ותוך הפרדה בין ביטוח מקיף וביטוח צד ג'.
שנית, יש לבדוק את גובה ההשתתפות העצמית ולברר האם ניתן להגדיל את ההשתתפות העצמית בתמורה להוזלת מחיר הפוליסה. בדיקה רלוונטית נוספת לנושא הזה היא מה גובה ההשתתפות עצמית בתיקון הרכב במוסד הסדר לעומת מוסך פרטי.
כמו כן, יש לנצל את סקר השוק ברכישת ביטוח מקיף לרכב כדי לבדוק האם אמצעי המיגון הקיימים ברכב משפיעים על מחיר הפוליסה ומה צריך לעשות כדי לרכוש כיסויים נוספים. כדאי לזכור שפוליסת לביטוח רכב רכוש מבוססות על נוסח פוליסה תקנית שמוגדרת על ידי משרד האוצר, לכן מותר לחברות הביטוח לשנות את הפוליסה רק לטובת המבוטח ולא לגרוע ממנה כיסויי חובה.
המחיר הוא לא הגורם היחיד שמשפיע על שביעות הרצון שלכם מביטוח המקיף לרכב. כדאי לבדוק את רמת השירות של חברת הביטוח ואפשר לעשות זאת בקלות באמצעות מדד שנתי שמפורסם על ידי משרד האוצר באופן אובייקטיבי והגון.