א' מאנ"ש
לאחרונה כתבו כמה רבנים חשובים מאנ"ש אודות סדר ההנהגה בסעודת משיח בקביעות השנה, בה חל שביעי של פסח בערב שבת. דבריהם מבוססים על השיחה שאמר הרבי בערב פסח תשמ"ח אחרי תפילת המנחה, ועל פיה קובעים כי לערוך את הסעודה בשביעי של פסח, יום שישי, באופן שהסעודה תימשך לתוך שבת כפורס מפה ומקדש.
אלא שלענ"ד נראה כי הרבנים עיינו אמנם בהנחת השיחה, אולם לא האזינו להקלטה מהשיחה.
בהנחה המודפסת שיצאה לאור על ידי ועד הנחות בלה"ק (התוועדויות חלק ג' עמוד 76):
" . . סעודת משיח באחרון של פסח, כולל גם בארץ ישראל, ששם יערכו סעודת משיח בשביעי של פסח, וגם בקביעות שנה זו ששש"פ חל בערב שבת – בודאי ימצאו אופן המתאים לערוך סעודת משיח בו ביום, ולהמשיך ולהוסיף – באופן ד"כפלים לתושי'" – ביום השבת שלאח"ז."
ומכאן אפשר היה להבין כי אכן הרבי רוצה שיתחילו את הסעודה קודם שבת, וימשיכו אותה לתוך שבת. [אם כי יש להעיר שגם הרב גינזבורג כתב בהערה כי בפשטות הכוונה לסעודה בזמן סעודה שלישית של שבת, כפי שנהג הרבי בקביעויות דומות בראש השנה ושמחת תורה].
אבל בהקלטה מהשיחה, נשמע ברור כי הרבי רוצה כי בקביעות כמו שנה זו יש לערוך שתי סעודות:
" . . ובמיוחד בלי נדר ובעזר ה', נאך העכער פון ענין פון נדר, אין א סעודת משיח אין אחרון של פסח, ועד"ז בארצנו הקדושה, אין סעודת שביעי של פסח, וואס דאס איז דעמאלט אויך דעם סעודת משיח, אף על פי וואס בשנה זו איז דאס בערב שבת, וועט מען זיכער גפינען אן אופן ווי אזוי דאס מאכן אין ערב שבת, און דערנאך אויך מאכן, אויך האבן דעם עילוי פון צווי מאל, כפלים לתושיה, אויך ביום השבת שלאח"ז, ובפרט נאך אז דאס איז נאך בארצנו הקדושה, דער כפלים לתושיה . ."
[=ובמיוחד בלי נדר ובעזר ה', עוד יותר נעלה מענין של נדר, בסעודת משיח באחרון של פסח, ועל דרך זה בארצנו הקדושה, בסעודת שביעי של פסח, שזהו אז גם סעודת משיח, אף על פי שבשנה זו זה בערב שבת, בודאי ימצאו אופן כיצד לעשות זאת בערב שבת, ולאחר מכן לעשות שוב, ואז ישנו העילוי של פעמיים, כפליים לתושיה, גם ביום השבת שלאחרי זה, ובפרט שזהו בארצנו הקדושה, הענין של כפליים לתושיה.]
ומכיון שאינני רב פוסק, לא אוכל לבוא ולפסוק לאנ"ש כיצד לנהוג, אך אשמח לראות דעת רבנים מורי הוראה, בהתייחסות להקלטה ולא רק להנחה.
אולי מצד חוסר הידיעה בהלכה זאת של פורס שכידוע מורכבת והרבי הורה במג מצד בלבול הגבאי בהסברה בתשרי לחדול מלפרוס אלא לברך קודם.ולאחמכ התפלפל בפרשת שובה בקשר למה שהיה בראש השנה שחל בשבת. אולי הכוונה לסעוד ולשתות מבעוד יום ולגמור הסעודה קודם זמן קבלת שבת אלא שלא לברך ברכת המזון עד הלילה ובכך להמשיךאותה כאשר בברכת המזון אומרים כבר רצה לאחמכ כדברי הרב מעומר שיחיה לערוך שוב סעודה בזמן סעודה שלישית שאזכפליים מצד אחרשפ וכל עסק שבת כפול
מובן בפשטות כי יש לעשות שתי סעודות אחת בשביעי של פסח וואחת ביום שבת
למה באנונימיות?
א.לכאורה הרבי רומז שיש בעיה בסעודה בער"ש ואולי אף שהרבי בר"ה נטל ידיים לפני השקיעה תתכן בעיה עם ד כוסות
ב. בשבת אולי אפשר למצוא גם זמן אחר כמו אחרי התפילה
ולא באתי למעשה אלא להעיר
Privacy