סוויס סיסטם ממליצים להכיר מקרוב את עקרונות השינה של הרמב"ם, עקרונות שתקפות כבר מאות רבות של שנים וייסעו לכם לשפר את איכות השינה שלכם ביחד עם מיטה איכותית ומתקדמת.
האם אפשר לשפר את השינה באמצעות הרמב"ם? סוויס סיסטם מסבירים
רבים יודעים כיום שכדי לישון בצורה טובה צריכים מיטה נוחה ואיכותית, אפשרות להחליט על כיוון הראש, הצוואר, הגב והרגליים ומזרן שיתאים את עצמו לגוף האנטומי של כל אדם שישן עליו.
יחד עם מיטה מתכווננת ואיכותית מבית סוויס סיסטם, אפשר לחזור אחורה לעקרונות גדולי הפוסקים בכל הדורות, רופא, פילוסוף ואיש אשכולות – רבי משה בן מימון (רמב"ם).
כרופא, הרמב"ם כתב רבות על בריאות גוף האדם ובריאות הנפש, פרקי רפואה שבהלכות דעות לרמב"ם עסקו בנושאים רבים שתקפים עד היום ומסייעים לאנשים דתיים-מסורתיים ואף לחילוניים, כתבי הלכה פרק ה עוסקים בנושא השינה.
אם טרם הספקתם לקרוא על עקרונות השינה של הרמב"ם, עברו על המלצותיו ושפרו את השינה שלכם.
לא יישן סמוך לאכילה
מומחי שינה מטעם סוויס סיסטם ורופאים רבים ממליצים כיום שלא לישון כמה שעות לפני האוכל, ההמלצה הזו אינה חדשה והרמב"ם התייחס לאכילה, עיכול ושינה.
ההמלצה של הרמב"ם היא לא לאכול בסמוך לשינה ולא לאכול בלילה, יש לישון להמתין כשלוש עד ארבע שעות לפני שהולכים לישון והשינה תסייע לשארית תהליך העיכול.
ולא יישן ביום
הרמב"ם לא המליץ לישון במהלך היום, 8 שעות שינה בסנכרון לפי הזריחה מספיקים על פי ראייתו, לאחר מאות שנים ניתן עדיין לראות את מרבית אוכלוסיית העולם ישנה כשליש מהחיים ושומרת על ממוצע של 8 שעות שינה כאשר תזמון שינה עם הזריחה נפוץ מאוד בישראל ומדינות ותרבויות רבות בעולם.
זמני השינה של הרמב"ם מובילים על המלצה שלא לישון ביום, העדיפות ככל הניתן היא לא לישון שינת צהריים אך אם אדם חייב לישון צהריים לצורך לימודים או לצרכים בריאותיים מומלץ שלא לישון יותר משינת סוס, משמעות הדבר היא במידה ואתם חייבים ורגילים לישון צהריים מומלץ שלא להאריך בשינה במהלך היום.
בתחילה על צד שמאל ובסוף על צד ימין
המלצה נוספת היא להתחיל את השינה בלילה על צד שמאל ולסיים את השינה על צד ימין, הצד הרפואי של התהליך מתייחס לקיבה, הכבד והאיברים הנוספים.
הצדדים מייצגים את תהליך העיכול, בתחילה דואגים לישון על צד שמאל עקב מיקומה של הקיבה, לאחר מכן עוברים לצד ימין לפי מיקומו של הכבד ובכך מאפשרים לרכז יותר דם לאיבר ולסייע בתהליך העיכול במהלך השינה.
לא יישן אדם לא על פניו ולא על ערפו אלא על צדו
ישנן דעות שונות לגבי הפרשנות להמלצה ולא ברור מדוע כתב הרמב"ם שיש לישון על העורף או על הצד ולא על הבטן או הגב, אולי בגלל נחירות, אולי בגלל כאבי גב או שינה רציפה יותר.
ישנן פרשנויות שונות המתייחסות לכבודו של האדם הישן, מניעה הלכתית דתית בנוגע לאיסור זרע לבטלה ופרשנויות נוספות לפירוש כוונתו של הרמב"ם.