כאשר בני הזוג נותנים גט זה לזו הם מאשרים בכך שהם מפרקים את החבילה ופונים כל אחד לדרכו. אבל ישנם מקרים מורכבים יותר, לדוגמה מצב שבו האישה מסרבת לתת גט. חשוב לשים לב לכך שאישה הופכת לסרבנית גט רק לאחר שבית הדין הרבני מחייב אותה לתת גט. וכל עוד אין פסק דין, היא רשאית לסרב לגט. על כל פנים, אישה סרבנית גט מעכבת את הליך הגירושין, ועל מנת לגרום לה להסכים לתת גט, יש בהחלט מה לעשות.
מטילים סנקציות
מצב של סרבנות גט הוא מצב בלתי נעים ולפעמים אף נראה חסר תקווה. אך גם במקרה הגרוע ביותר, חשוב לדעת שיש מה לעשות. כי על סרבנית גט ניתן להטיל סנקציות שונות כדי לגרום לה להעניק גט בסופו של דבר. אלה כמה דוגמאות בולטות לסנקציות מסוג זה:
- הגבלות על יציאה מהארץ – הגבלה זו פוגעת רבות באישה שרגילה לטוס רבות לחו"ל למטרות שונות: ביקור בני משפחה, עסקים או טיולים. הגבלה זו כוללת גם סירוב להאריך את הדרכון, למעט מקרה שבו האישה צריכה לחזור לארץ.
- הגבלת חשבון הבנק – הסנקציות כוללות הגבלה על שימוש בחשבון הבנק, כך שהאישה לא תוכל להשתמש בכסף שלה כרצונה לצורך רכישת בגדים, מוצרי חשמל ועוד.
- הגבלות על רישיון נהיגה – ישנם מקרים שבהם ההגבלה כוללת פסילה של רישיון נהיגה. בימינו הרכב מעניק עצמאות לאישה, ולכן ההגבלות החלות על רישיון הנהיגה נועדו להכניע אותה ולהכריח אותה לתת גט.
- הפחתה בקצבאות – בית הדין יכול להכריז על הפחתה בקצבאות שונות, במקרה שבו האישה מסרבת לתת גט, אם עוברים יותר מ-30 ימים מאז ההודעה לתת גט. דוגמאות לקצבאות אלה יכולות להיות הפחתה של 25 אחוזים מהקצבה בחודש הראשון, הפחתה של 50 אחוזים מהקצבה בחודש השני ועוד.
- מאסר – במקרים קיצוניים רשאי בית הדין הרבני להטיל מאסר על האישה, אך עונש זה אינו נפוץ במיוחד, שכו האישה ממהרת לתת גט לאחר איום זה.
ליווי של טוען רבני
ההתנהלות בבית הדין הרבני מול סרבנית גט הינה מורכבת מאוד. אם אתם מעוניינים להפיק את המוטב מהפעלת הלחצים ולהבין את כל התהליכים המבוצעים בבית המשפט, חשוב לפנות לטוען רבני. טוען רבני מקצועי בקיא בכל רזי ההלכה והוא האדם שהוסמך לייצג אתכם בבית הדין הרבני וללוות אתכם בכל התהליך. אז מכיוון שמדובר בהליך מורכב כמו סירוב גט, חשוב לקבל ליווי מאדם שבקיא בכל ההתנהלות של בית הדין הרבני.