-
הם החלו לנגן בגיל צעיר מאוד, ומידי ערב, אנו רואים אותם משמחים יהודים רבים בשלל אירועים. כעת, לרגל ספירת העומר, יצא חב"ד אינפו בפרוייקט מיוחד, בו המוסיקאים החב"דיים מתראיינים וחושפים על אלו הפתעות הם עובדים כעת, ועוד • בחלקו הראשון של הפרוייקט, כתב חב"ד אינפו ראיין עשרה קלידנים וותיקים וצעירים מהשורה הראשונה • ראיון מיוחד
יודי|ג׳ באייר ה׳תשע״חהם החלו לנגן בגיל צעיר מאוד, ומידי ערב בכל מהלך השנה, אנו רואים אותם משמחים יהודים רבים בשלל אירועים ברחבי הארץ והעולם.
כעת, לרגל ספירת העומר, יצא חב"ד אינפו בפרוייקט מיוחד, בו המוסיקאים החב"דיים מתראיינים וחושפים את סיפור חייהם, על אלו הפתעות הם עובדים כעת, ועוד.
בחלקו הראשון של הפרוייקט, כתב חב"ד אינפו מענדי קורנט ראיין עשרה קלידנים וותיקים וצעירים מהשורה הראשונה.
בראיון משתתפים הקלידנים: ר' אלאור ולנר, ר' לייבלה ליפסקר, ר' יוסף חיים בן-משה, ר' יוסי כהן מקראון הייטס, ר' משה אברהם – "מושמוש", ר' ארהל'ה ליפסקר, ר' לוי אוטינסקי, ר' אלקון גרופינקל, ר' ישראליק בש, והת' דוידי נחשון.
***
ר' אלאור ולנר
• מתי בעצם התחלת לנגן, ומהו האירוע הראשון שניגנת בו?
התחלתי לנגן בגיל מאד צעיר, בגיל חמש, כשהורי שלחו אותי ללמוד נגינה. האירוע הרשמי הראשון בו שימחתי יהודים היה בחודש אדר תשנ"ה, בהיותי בקבוצה ב-770.
• ספר לנו בבקשה על אירוע ששימח אותך במיוחד במהלך הקריירה?
אחד מהדברים שהכי גורמים שמחה בחתונה זה הקהל, וכשיש קהל שמח – הנגנים גם שמחים.
היתה חתונה בה הסבא היה ראש ישיבה, האבא של הכלה משגיח בישיבה אחרת, והחתן היה – עוד לפני החתונה – ר"מ בישיבה שלישית. וכשהבחורים מכל שלושת הישיבות רקדו ביחד – האולם רעד…
• איזה סוג אירוע הכי אהוב עליך?
אין כמו גיוון, ולכן בשבוע שבו אני מנגן במגוון אירועים – מקומות שונים, זמרים שונים, קהלים שונים – זה מאד משמח ומוסיף חיות.
• ספירת העומר: מה הזמן הזה אומר בשבילך, וכיצד אתה מנצל אותו?
זה אולי ישמע מפתיע, אבל זה דווקא הזמן שיש בו הכי הרבה עבודה.
אני עובד על חומרים חדשים לנגינה באירועים עבור העונה הבאה, ובמיוחד – הקלטות באולפן של פרוייקטים שהצטברו במהלך השנה. גם השנה צפויות הפתעות מיוחדות…
ר' לייבלה ליפסקר
• מתי בעצם התחלת לנגן, ומהו האירוע הראשון שניגנת בו?
כשהייתי בן שבע, אמא שלי לימדה אותי איזה מנגינה קלה על האורגן ומאז אני לא עוזב את הכלי הזה. למדתי אצל מורה די קשוח עם אפס סבלנות לאי מוכנות בשיעורים, זה היה קשה אבל משתלם.
פעם ראשונה שהופעתי בפני קהל, היה כשהייתי בן תשע, בתהלוכת ל"ג בעומר. בבר מצוות כבר ניגנתי כמעט לכל החברים שלי מהכיתה… בהמשך ניגנתי להם בחתונות, בבר מצוות של הילדים שלהם והיום בחתונות של הילדים שלהם. תעשו את החשבון לבד.. אה, וכמובן לא רק שלהם.
• ספר לנו בבקשה על אירוע אחד שריגש אותך במיוחד במהלך הקריירה?
הדוד שלי ר' אלי ליפסקר ע"ה, היה הבעל מנגן של הרבי. הגעתי לרבי בפעם השניה בחיי בגיל בר מצווה ובדיוק הדוד שלי ניגן ב'פארד' עם הרבי. הוא פינה לי את מקומו מול הקלידים וניגנתי לפני הרבי. זה היה מרגש מאוד, היום אני מבין ומעריך איזו זכות מדהימה נפלה בחלקי.
• איזה סוג אירוע הכי אהוב עליך?
להגיע לחתונה ולפגוש את שני המחותנים כשהם עם מצב רוח מרומם של "באנו לשמוח עם ילדינו" לצערי לא קיים בכל חתונה.
• ספירת העומר: מה הזמן הזה אומר בשבילך, וכיצד אתה מנצל אותו?
יש מלא חלומות מוזיקליים. וכל פעם שאני מגשים אני עובר לחלום הבא. כרגע אני רוצה להוציא אלבום נעימות שיקלע בול לכמה שיותר סוגי אנשים. כדי שזה יקרה צריך לברור המון חומר עד שמוצאים את הנכונים. והיה לי ב"ה 'סייעתא דשמיא', כך שהתוצאה תהיה טובה כמו שהיא רצה לי בראש…
ר' יוסף חיים בן משה
• מתי בעצם התחלת לנגן, ומהו האירוע הראשון שניגנת בו?
התחלתי לנגן בערך בגיל שבע, ומאז ועד היום אני והאורגן חברים מאוד קרובים.
בתור ילד זה היה המשחק העיקרי שלי, עם הזמן האורגן הקטן עודכן במשוכלל יותר והתלווה אלי אל הפנימיה בישיבה. הייתי מנגן בהפסקות הצהריים ובכל זמן פנוי כשהיה מתאפשר.
אירוע ראשון ספציפי אינו בזכרוני, אך בעצם הכל התחיל כשהחברים בישיבה זיהו אותי כנגן קלידים, והציעו לי לנגן בקידושי לבנה, וב'מבצעים' בחנוכה, וכדו'. עם הזמן שמי כקלידן עבר בין זמרים שונים, והוזמנתי על ידם לנגן בבר מצוות ואירועים שונים.
• ספר לנו בבקשה על אירוע אחד שריגש אותך במיוחד במהלך הקריירה?
ישנם הרבה רגעים מרגשים בחתונות,
אחד מהם היה לפני כמה שנים. הוזמנתי לנגן בחופה ביפו העתיקה, הגעתי למקום עם האורגן, התחלתי לנגן נעימות וחיכיתי לתחילת הטקס, משום מה לא ראיתי שהחתן מגיע, רק איזה סבא שהתהדר בגדים חגיגיים והסתובב אנה ואנה לסדר את העניינים שקשורים לחופה, ואז נאמר לי להתחיל את ניגון החופה, להפתעתי הרבה ראיתי את אותו סבא שמלווה מימין ומשמאל אל החופה, יהודי כבן 80 לערך שנישא לראשונה בחייו(!) לאישה כבת גילו.
בדיעבד הסתבר שהוא היה מאוד קשור לאימו ועד שהיא נפטרה הוא לא הסכים להתחתן. זה היה בהחלט אחד הרגעים המרגשים כנגן.
• איזה סוג אירוע הכי אהוב עליך?
לכל אירוע יש את הייחודית שלו, אבל חתונות זה משהו מיוחד, שרואים שני משפחות מתמזגות ואת כל החברים שעושים את המקסימום לשמח חתן וכלה, זה בהחלט הרגשה מיוחדת להיות המפעיל של כל הדבר הזה…
• ספירת העומר: מה הזמן הזה אומר בשבילך, וכיצד אתה מנצל אותו?
יש לי היתר מיוחד לנגן בכדי לחדש דברים וללמוד חומרים חדשים על מנת לבוא יותר מוכן לעונה הבאה. לא נחים לרגע.
ר' יוסי כהן
• מתי בעצם התחלת לנגן, ומהו האירוע הראשון שניגנת בו?
התחלתי לנגן בגיל עשר, על כלי ה'מלודיקה' שהיה מאוד קל ללמוד עליו כי למעשה לא צריך להשתמש בשני הידיים ומאוד נוח כדי לבטא את השיר שרוצים להשמיע.
אחריו בא האקורדיון, שהיה אז כלי נחשב ורבים ניגנו בו, עליו ניגנתי באירוע הראשון שהיה בחג הפורים באשדוד, שם הלכנו לשמח יהודים יוצאי רוסיה. אירוע סחב אירוע, ובאיזה שלב עברתי לנגן באורגן.. ומאז הכל היסטוריה.
• ספר לנו בבקשה על אירוע אחד שריגש אותך במיוחד במהלך הקריירה?
השנה כמו בכל שנה בפסח, זכיתי לנגן בבית הכלא הידוע "אוטוסוויל", הנסיעה לשם לקחה 3.5 שעות והיו המון פקקים.. הבידוק הביטחוני לקח שעה בערך, ולבסוף כשנכנסנו שימחנו את האסירים היהודים, וברוך השם הם נכנסו חזק לעניינים והתחילו לרקוד, השמחה היתה גדולה.
אחרי שנגמרו הריקודים, ניגש אלי אחד האסירים ואומר לי: יוסי, אני לא יודע אם באת לפה בגלל שלא רצית להיות עם המשפחה, או בגלל שהמשפחה רצתה שתבוא לפה.." אין לך מושג מה עשית לנו", אתה פשוט הוצאת אותנו מהכלא למשך שעתיים וחצי, אתה לא יודע איזה זכות יש לך. אמרתי לו, המשפחה שלי אמרו לי לבוא לפה והם גם וויתרו על הטיולים, רק בכדי שאתם תשמחו ותרגישו את שמחת חג..
• איזה סוג אירוע הכי אהוב עליך?
האירועים שאני הכי אוהב, זה אירוע שהקהל רוקד ולא משנה גודל האירוע, באם השגתי את המטרה וכולם שמחים ורוקדים, זה מה שהכי אהוב עלי.
• ספירת העומר: מה הזמן הזה אומר בשבילך, וכיצד אתה מנצל אותו?
ספירת העומר זה זמן שדבר ראשון מנצלים עם המשפחה שבמשך רוב השנה לא רואים אותם בארוחות ערב… וכן לנצל הזדמנויות לשמח יהודים שר״ל אינם בקו הבריאות, וכמובן לעבוד על רעיונות וניגונים חדשים, ובוודאי להוסיף בלימוד התורה.
ר' משה אברהם – "מושמוש"
• מתי בעצם התחלת לנגן, ומהו האירוע הראשון שניגנת בו?
התחלתי לנגן בגיל שמונה וחצי על אקורדיון, ובגיל אחת עשרה בערך קיבלתי את האורגן הראשון שלי.
האירוע הראשון שניגנתי בו היה שמחת האירוסין של אחותי, ומאז השמחה לא פסקה לרגע. ניגנתי בכל אירוע אפשרי: בבתי חב"ד במבצעים וכדו', באירועים של משפחה, ובאירועים פרטיים.
• ספר לנו בבקשה על אירוע אחד שריגש ושימח אותך כאחד במהלך הקריירה?
במהלך הקריירה שלי נתקלתי בהמון אירועים מרגשים ומשמחים, אך אירוע אחד נחקק חזק בזכרוני:
הוזמנתי לנגן בחתונה של זוג מחו"ל שהתארס. כמה שבועות לאחר האירוסין התגלתה אצל החתן המחלה הארורה ל"ע, והרופאים לא נתנו סיכויים. רבנים ניסו לדבר על ליבה של הכלה שתפרק את השידוך, וגם החתן הסכים לזה. למרות זאת, הכלה לא ויתרה, בטענה שבעיניה השידוך עדיין קיים. היא הלכה עמו לטיפולים במשך שנתיים רצופות, ובחסדי ה', החתן נרפא כליל כנגד כל הסיכויים.
החתונה התקיימה כמובן ברוב פאר והדר והשמחה וההתרגשות היו מעבר לכל דמיון…
• איזה סוג אירוע הכי אהוב עליך?
כל אירוע אהוב, אבל אין כמו שמחה חב"דית: כל ניגון שמח פשוט מרקיד את הלבבות, וכל ניגון דבקות מעלה אותך הכי גבוה שיש.
• ספירת העומר: מה הזמן הזה אומר בשבילך, וכיצד אתה מנצל אותו?
בשבילי זה זמן של התחדשות ואגירת כוחות לשמחות הבאות. זה גם הזמן לפרויקטים מוזיקליים- הקלטות באולפנים וכדו'. כמובן שזה זמן שאפשר לתת יותר בתוך הבית עם המשפחה, שזו שמחה לא פחות חשובה.
ר' ארהלה ליפסקר
• מתי בעצם התחלת לנגן, ומהו האירוע הראשון שניגנת בו?
כילד תמיד היתה לי משיכה לתחום המוזיקה, בסביבות גיל 12 התחלתי לנגן על האורגן שעמד אצלנו בסלון, מהר מאוד התקדמתי. ראוי לציין, שבשלב הראשון זה היה נגינה ע"י שמיעה בלבד, ובשלב מאוחר יותר למדתי מוזיקה באופן סדיר.
הארוע הראשון היה בשמחת בית השואבה בנצרת עילית שהייתי בגיל 16, אני לא זוכר כל כך פרטים מהארוע עצמו, אני רק זוכר שהזמינו ב11 בלילה שוטרים לסיים את הארוע….
• ספר לנו בבקשה על ארוע שריגש אותך במיוחד במהלך הקריירה?
לפני 10 שנים בערך הזמינו אותי לנגן בהתנדבות בשמחת בית השואבה לא שגרתית, היה מדובר באירוע בביתו של חולה סופני, אדם זה היה מרותק למיטתו ובמשך שעה שלימה ניגנתי לו. לא היה לו איך להגיב חוץ מקצת לחייך, אני מקווה ששימחתי אותו ולו במקצת… אני התרגשתי..
• איזה סוג אירוע הכי אהוב עליך?
אין לי העדפה באירועים, העיקר זה לשמח יהודים. בכל ערב כשאני מופיע אני מרגיש מחדש שיש לי שליחות לשמח יהודים, הביטוי אצלי זה שמעולם אני לא יכבה את המוזיקה מיוזמתי כל עוד הציבור רוקד.
• ספירת העומר: מה הזמן הזה אומר בשבילך, וכיצד אתה מנצל אותו?
בתחום האישי, זה יותר זמן ללמוד ולהתפלל ולהיות קצת עם המשפחה. בפן המקצועי, זה הזמן לעצור לחשוב, להסיק מסקנות, ולהביא משהו חדש לעונת הקיץ הקרובה.
ר' לוי אוטינסקי
• מתי בעצם התחלת לנגן, ומהו האירוע הראשון שניגנת בו?
האמת שכבר בילדותי ניגנתי בתלמוד תורה ובקעמפים, אבל האירוע המשמעותי היה בשנת ה'קבוצה' שלי.
זה היה בג' תשרי בצאת צום גדליה מחוץ ל770, הרב קותי רפ ע"ה ביקש ממני לנגן, אני זוכר שאמרתי לו שזה חבל אף אחד לא ירצה לרקוד לאחר הצום והוא עמד על שלו, הסכמתי. התחלתי לנגן בסיום הצום בחוץ כמסוכם, פתאום מצאתי את עצמי מנגן מול אלפי אנשים והאורחים שהגיעו להיות אצל הרבי בתשרי, זה היה רגע שאמרתי לעצמי שרק בשביל הרגע הזה היו שווים כל השנים של ההשקעה והלימודים, הריקודים הסתיימו ב1:00 בלילה, ומאותו יום אפשר לומר שזו הייתה פריצת הדרך.
• ספר לנו בבקשה על אירוע מיוחד שזכור לך באופן מיוחד במהלך הקריירה?
לאחר שנת 'הקבוצה' חזרתי לארץ לשליחות בישיבת תומכי תמימים באור יהודה, בימי שישי היינו הולכים לעשות מבצעים בשדרות רוטשילד בתל אביב, והיה יהודי אחד, שאף פעם לא הסכים להניח תפילין, הוא היה מדבר איתנו המון, אפילו שעות, אבל תפילין הוא אף פעם לא הניח.
אחרי שנה בערך, ניגנתי במסיבת פורים מאוד גדולה במרכז הארץ, ובאמצע הסעודה אני רואה שהוא נכנס עם כמה חברים. הוא מיד ניגש אליי ודיברנו. בסוף הסעודה, אני מקפל ציוד ויוצא לכיוון הרכב, הוא ניגש אליי ואומר לי: לוי, הסתכלתי עליך כל הערב, הקשבתי לך ושמעתי משהו ממש מיוחד עם הרבה עומק. בא נפגש, מעניין אותי מאוד לדבר ולהקשיב לניגונים שלכם.
נפגשנו באולפן שלו בתל אביב, היה ממש נחמד, לקראת הסוף הוצאתי לו שוב את התפילין. הוא היה מופתע, ושוב.. תשובתו היתה שלילית: לא, אני לא רוצה להניח. הפעם הופתעתי קצת, אמרתי לעצמי הגעתי איתו עד לכאן ועדיין לא…?
ואז הוא מוסיף ואומר לי: כבר הנחתי היום! מאז שראיתי אותך בפורים קניתי תפילין ואני מניחם בכל בוקר. והוסיף: הקשבתי לך בפורים, זה ממש נגע בי, החלטתי שאני הולך על זה.
נורא התרגשתי ופתאום הבנתי.. הקב"ה נותן לכל אחד כישרון ועיסוק משלו, בכדי שלכל יהודי בעולם יהיה יהודי אחר שיוכל להתחבר אליו, ולחבר אותו עם אותה הנקודה ליהדות. והכי יפה, שבסוף הם נפגשים!
• איזה סוג אירוע הכי אהוב עליך?
כל אירוע הוא מיוחד בפני עצמו, אני שמח בזכות שהקב"ה נתן לי לשמח מידי ערב כל כך הרבה אנשים ברגעים הכי מיוחדים שלהם בחיים!
• ספירת העומר: מה הזמן הזה אומר בשבילך, וכיצד אתה מנצל אותו?
זה זמן מיוחד, כי יש את האפשרות להיות יותר עם המשפחה והילדים, ולגבי המוזיקה, זה הזמן לחשוב מה היה עד עכשיו ובמה אפשר להשתפר ולהוסיף, ולהביא לאירועים את הטוב ביותר!
ר' ישראליק בש
• מתי בעצם התחלת לנגן, ומהו האירוע הראשון שניגנת בו?
אתה מזכיר לי תקופות טובות.. עת למדתי בישיבה קטנה בתות"ל לוד, מתחילת שיעור ב' (גיל 14) היה קורא לי המשגיח הרב יי"צ בוטמן לחדרו ומודיע לי: "ישראלי'ק, סידרתי לך ווארט היום בשיכון, ישלמו לך טוב"' או "ישראלי'ק יש חנוכת בית של מקורבים, אל תשכח לקחת תשלום" "ישראלי'ק יש ברית לרב בישיבה"..
הוא היה מעין האמרגן הסודי שלי.. לא להעביר הלאה בבקשה 🙂
• ספר לנו בבקשה על אירוע ששימח אותך במיוחד במהלך הקריירה?
וואי קשההה.. יש המון.
כשהייתי בגיל שש עשרה, ניגנתי בחתונה בפעם הראשונה. זו הייתה חתונה חב"דית רגילה לכל דבר.
הזמנתי הגברה מחברה מפורסמת, נסעתי במונית לאולם כי עוד לא היה לי רישיון, כיוונתי לבד את הסאונד כי לא ידעתי מה זה סאונדמן, קיצר, כולי מרוגש..
החתונה היתה שמחה במיוחד, היה חשמל באוויר, אנ'לא יודע להסביר מה היה מיוחד, כי זו הייתה הפעם הראשונה… אנשים באו ואמרו לי "היה כאן משהו אחר, שמחה שקשה להסביר".
אחרי החתונה הזו ועם הזמן, קיבלתי הרבה ביטחון על במה, וכיום אני גם מנחה אירועים כשמבקשים. כיף לראות חסידים נהנים מהכישרון שהקב"ה נתן לי ואני משתדל לתת ממיטבי.
• איזה סוג אירוע הכי אהוב עליך?
אין לי הבדל בין חתונה לבר מצווה או דינר. בכולם אני נותן את הנשמה כמה שאני יכול. מה שכן, אני אוהב את האירועים המאתגרים!
אירועים שאין כמעט קהל או שהקהל דתי לאומי וביקשו שאנגן רק ניגוני חב"ד וכדו', שהמשותף ביניהם שלא ברור איך ייראה האירוע, אני והזמר מגבשים 'תכנית פעולה', מתאמים את השירים הנכונים, מתחברים ומנסים להכיר את הנוכחים, ומרימים את האווירה לרמות שלא חלמנו.
• ספירת העומר: מה הזמן הזה אומר בשבילך, וכיצד אתה מנצל אותו?
אני מכין מקצבים חדשים, רעיונות פרסום חדשים, לומד את השירים שיצאו בתקופה האחרונה וגם מכין לכם הפתעות לעונה הבאה.
בתחילת השבוע יצא לאור מקצב תופים לאימון המתופפים לקראת ל"ג בעומר. לחנוכה, פורים ול"ג בעומר הכנתי מחרוזות שירים שמחות לשימוש במבצעים (שהגיעו ל300,000 האזנות במדיה הדיגיטלית).
אני יתן לכם כאן חשיפה קטנה שבעז"ה בחודשים הקרובים יוצא לאור הפרוייקט הכי גדול שלי עד היום, פרוייקט שאני עובד עליו כבר שנתיים ומיועד בעיקר לקהל השלוחים שאני כל כך מעריץ – סדרת סרטוני הסברה מפורטים ופשוטים, שיעבירו בשפה קלה ופשוטה איך קונים, מרכיבים ומתפעלים את כל סוגי ההגברות הנחוצים לבתי חב"ד. ויש עוד הפתעות שאני עובד עליהם במקביל..
ר' אלקון גרופינקל
• מתי בעצם התחלת לנגן, ומהו האירוע הראשון שניגנת בו?
אפשר לומר שמרגע שיצאתי לאוויר העולם הייתי סביב הנגינה. גדלתי על פסנתר בבית, ותמיד הייתי מפריע לסביבה עם הנסיונות נגינה שלי… מה גם שסבא שלי נגן על צ'לו בתזמורת פילהרמונית עשרות שנים.
האירוע הראשון שלי היה בגיל 11, בברית של אחד מהאחים שלי.
• ספר לנו בבקשה על אירוע אחד שריגש אותך במיוחד, במהלך הקריירה?
שאלה קצת מכשילה; בכל אירוע יש את החן המיוחד שלו.
אבל אירוע מעניין שצרוב אצלי בתודעה מאוד, זה חתונה לגר צדק בן 70 שניגנתי שם. אומנם לא היה קהל גדול, ולמרות זאת, התרגשתי מאוד.
• איזה סוג אירוע הכי אהוב עליך?
ברמה המסחרית חתונות כמובן. השמחה היא שונה: הקהל, ההשקעה בסאונד – מה שמתבטא מאוד ברחבת הריקודים. אבל אם אתה שואל אותי מה החלום הגדול שלי, זה להנגיש ניגוני חב״ד על פסנתר לקהלים לאו דווקא מאנ״ש.
• ספירת העומר: מה הזמן הזה אומר בשבילך, וכיצד אתה מנצל אותו?
קודם כל, זה זמן להתרענן ולהכין את עצמי מקצועית לעונת הקיץ, אם זה ברעיונות חדשים או בתיכנות סאונדים. אבל בעיקר ליהנות עם עצמי בנגינת פסנתר שעות ארוכות, עם דגש גדול על ניגוני חב״ד כמתאים לימי ספירת העומר.
הת' דוידי נחשון
• מתי בעצם התחלת לנגן, ומהו האירוע הראשון שניגנת בו?
התחלתי לנגן בגיל תשע, כשדודה שלי הביאה לאחי הגדול אורגנית כמתנה. נמשכתי לזה מיד והתחלתי לשחק עם זה, ופתאום 'הלך לי'… כך המשכתי כל יום להתקדם, עד שב"ה הגעתי לאן שהגעתי…האירועים הראשונים שלי היו כשהייתי בכיתה ג' בתלמוד תורה – בהתוועדויות ובכנסים.
• ספר לנו בבקשה על אירוע אחד שריגש אותך במיוחד במהלך הקריירה?
בשנה שעברה, זכיתי לנגן ביום צבאות ה' ביד אליהו. היתה שם אווירה מיוחדת! זה היה עוצמתי לראות את אלפי חיילי צבאות ה' רוקדים ושמחים. זה היה אירוע בלתי נשכח…
• איזה סוג אירוע הכי אהוב עליך?
סוג האירוע שאני הכי אוהב זה חתונה חב"דית, אז אני פשוט מרגיש בבית! במיוחד אם זה אירוע שכולו ניגוני חב"ד, ישנה אווירה מיוחדת מאוד, והשמחה מגיעה עד השמים.
• ספירת העומר: מה הזמן הזה אומר בשבילך, וכיצד אתה מנצל אותו?
עבורנו המוזיקאים זה זמן לעשות הפסקה קטנה ולהתרענן. להכין לציבור חומרים חדשים. אי אפשר להופיע בזמן הזה, אבל יושבים באולפן, מקליטים ומכינים לכם בעזרת ה' הרבה הפתעות…
באופן כללי, כמוזיקאי, רוב זמן העבודה זה לא באירוע עצמו אלא דווקא מחוץ לאירוע. הכנת החומרים, בניית המקצבים, כיוון סאונדים, ועוד… עובדים קשה בשביל שהאירוע יעבור בצורה הכי טובה ומקצועית שיש!
תגיות: מוזיקה, מיוחד, ספירת העומר, ראשי
וואן אוף א קיינד!
תמיד שימחתם ותמשיכו לשמח
ישראליק בש – מעריצים אותך כי אתה מעריץ את השלוחים ושליח גדול בעצמך.
עוד תגיע רחוק…
דוידי שלנו..המוכשר והאלוף..תמשיך לשמח את עם ישראל!
כבוד!
כתבה מקסימה ומעניינת. בהצלחה לכל המוסיקאים המקסימים שמנגישים לנו את ניגוני חב'ד בצורה מקצועית נעימה לאוזן.'
Privacy