אבריימקה אייזנשטיין, חב”ד אינפו
אנו שמחים להגיש לגולשים את המדור השבועי חיים שליחות במסגרת המגזין השבועי שישי אינפו, בו מידי שבוע אנו מארחים את אחד משלוחי הרבי מלך המשיח בארץ ובעולם, על הפעילות. השבוע ראיינו את השליח הרב מנשה שטרנפלד שליח הרבי מלך המשיח ומנהל בית חב"ד בקרית יערים טלז סטון.
איך הגעת לשליחות בטלז סטון? מה הביא אותך לצאת לשליחות בכלל ומדוע דווקא לשם?
שנים רציתי ושאפתי לצאת לשליחות. בתקופת מגוריי תחילה בעיר ביתר עלית, תמיד הרגשתי שאני בתחנת ביניים לעבר היעד אך היעד עדיין לא היה ברור לי . עד שמשמים כיוונו אותנו לשליחות בטלז סטון.
למה יצאנו דווקא טלז סטון? זה התחיל מזה שאימי מרת גולדי גוטליב ע"ה, היתה גרה ביישוב ופעלה כבר בטלז סטון שנים רבות. כשהיא חלתה והיתה במצב מאוד קשה ממש כמה ימים לפני פטירתה היא ביקשה ממני להמשיך את השליחות שלה, ממילא אחרי פטירתה זה היה מובן לי מאליו.
לאחר אישור מהמשפיע וכתיבה וקבלת ברכה מהרבי יצאתי מיד לשליחות עם שש ילדים כ"י, לשליחות בטלז סטון ישוב חרדי ש-80 אחוז ממנו קהל ליטאי.
אומרים תמיד ש"כל ההתחלות קשות", תן לנו טעימה קטנה מימי התחלת השליחות.
בהתחלה ראיתי את הקושי האמיתי בנושא של גיוס כספים. השקענו את כל החומש שלי ושל אישתי ויותר מזה כדי לממן את הפעילות, עד שלאט לאט המצב השתפר יותר.
בנוסף, הרבה אנשים הרימו גבות "מה יש לך לעשות כאן, לך למקום אחר… למקום לא דתי, כאן כולם חרדים", היה גם כמה אמרו "שיגדלו לי שערות על כף היד אתה תצליח לעשות כאן משהו" היו גם מבטים מוזרים ותמוהים.
רק כדי לשבר את האוזן – מודעה על פעילות של חב"ד הייתה מחזיקה מעמד על לוח המודעות מקסימום 5 דקות, ועוד סיפורים והרפתקאות שונות שאולי אין צורך לפרט, אבל בהחלט היה ועדיין יש קשיים.
מהם התחומים העיקריים בהם אתה מתעסק כיום בעבודת שליחות?
מטבע הדברים בשל אופי האוכלוסייה שעימה אנו פועלים, אז פחות יש צורך באוכל כשר והנחת תפילין. התחום המרכזי בו אנו עוסקים כיום הפצת מעיינות החסידות. יש לנו אוצר ביד – הסתכלות שמאירה על הכל. מחובתנו כשלוחים של הרבי להנגיש ולהביא את האור הזה – אור תורת החסידות לכל המעוניין פה בטלז סטון, כדי שבעז"ה כשמשיח יבוא הם לא יבואו בטענה שמנענו מהם ולא הבאנו להם את תורת החסידות תורתו של משיח.
במעגל השבוע יש לנו שיעורים, חברותות אישיות, התוועדויות לנשים והתוועדויות לגברים, פעילות עם נוער, ילדים וקשישים.
כל זה בנוסף לצד פעילות כמובן סביב מעגל השנה כשבניהם אחד הפעולות החזקות כאן זה חלוקת מצות שמורות עבודת יד לליל הסדר, קריאת מגילה, תקיעת שופר לקשישים וחולים, ועוד ועוד…
מעבר לזה, אני משתדל לפעול קצת סביב החגים בישוב אבו גוש הסמוך שגרים שם כ-250 יהודים ויש גם כמה מוסדות יהודים.
סיפור מענין שהיה לנו בליל בדיקת חמץ האחרון, קיבלתי פניה טלפונית מאישה להגיע ל'הוסטל' למתמודדי נפש באבו גוש, ולהביא לאח שלה שמאושפז שם מצות ויין.
הגעתי למחרת אחרי הצהרים (למקום שהכרתי מפעילות משנים קודמת) ומתברר שהוא לא שם אלא שיש עוד הוסטל של מתמודדים שלא הכרתי בתוככי אבו גוש. ממש בסמטאות הצרות, למרות שהיה ימי הרמדאן וללא רכב החלטתי לצעוד לכיוון, כעבור שעה מצאתי את המקום ומסרתי לאותו אח מצות ויין, וכמובן שהבאתי עוד מצות ליתר ביטחון, ובהשגחה פרטית מופלאה פגשתי יהודי נוסף שמאושפז שם, שמתברר שהוא תמים, והתחיל לחזור לפני פרק מ"א בע"פ, דמעות זלגו מעיני מהתרגשות.
תוך כדי בא אלי המנהל וביקש שאכנס אליו לחדר, ואמר לי שכל הנהלת המוסד ערביים ואין להם ידע מה צריך לעשות הערב בליל הסדר.
כמובן נכנסתי לענין והדרכתי אותם איך לעשות חרוסת זרוע ביצים ועוד (המקום בכשרות הרבנות). ואז התברר לי שחסר שם מרור והגדות, לא ידעתי מה לעשות התקשרתי הביתה להתייעץ. ואז אישתי אומרת לי מישהו שם לנו ליד הדלת ארגז חסות. ובנוסף בהשגחה פרטית מופלאה גיסי עשה בר מצווה לפני כמה ימים וחילקו הגדות של פסח וכל הילדים לקחו את המיותרים וכך גם הגדות היה להביא להם.
האם יש לכם תוכניות מיוחדות לעתיד?
יש כמה תוכניות כרגע;
בשלב הראשון לפתוח כאן בית כנסת חב"ד.
בשלב השני לפתוח כולל ללימוד תורת החסידות.
בשלב השלישי לפתוח גן ילדים והיד עוד נטויה – עד לקבלת פני משיח צדקנו.
איך אנשים מקבלים אצלכם את המסר של בשורת הגאולה וקבלת פני משיח צדקנו?
לא קל בכלל, מדובר בציבור ליטאי ברובו, אבל עושים הרבה מאמץ בכיוון וב"ה גם קוצרים פירות.
לפני כמה שנים במהלך לימוד עם אחת מהחברותות האישיות איתם אני לומד תניא, הגענו לפרק ל"ו. פתאום באמצע הלימוד הוא אמר לי, "כל האסימונים נפלו לי… אף פעם לא הבנתי מה זה דירה בתחתונים.. שכינתא בגלותא.. למה צריך לבקש ולדרוש משיח וכו', אף פעם לא דיברו איתנו בעניינים אלו". הוא אמר לי בעיניים נוצצות. "רק כשלמדתי איתך פרק ל"ו, קיבלתי אור וזרקור על כל העניין של משיח וגאולה ושכינה".
צריך לזכור שבכל מה שנראה לנו כברור וכמובן מאליו בנושאי גאולה ומשיח, ליהודים שלא למדו חסידות וגאולה ומשיח זה ממש פנס ואור על מושגים ביהדות חשובים מאוד, שלולא החסידות ממש סתומים להם.
לסיום: מה יש לך למסור לאחיך השלוחים ולאנ"ש בכלל, בעמדנו בשנת 'הקהל'?
באמת שאלה עם אחריות גדולה, אני חושב שהמוטו שלי ושצריך להיות של כל שליח זה 'היום יום' של כ' אייר: "אין אצל מי "להתפנק". צריך להתייגע. בסבלנות וקירוב הדעת אפשר, בעזה"י, ליישב הכל. בביטול הזולת והגבהת עצמו מפסידים, חלילה, הכל".
מערכת מרכז החדשות החב”די – חב”ד אינפו, מאחלת לרב שטרנפלד ומשפחתו הצלחה רבה בשליחות היחידה – קבלת פני משיח צדקנו!