נשיא ארצות הברית, דונלד טראמפ, אמר במהלך השבת כי צפוי בקרוב שחרור נוסף של עשרה חטופים מעזה. הוא לא פירט לוחות זמנים מדויקים.
את הדברים אמר במהלך ארוחת ערב עם מחוקקים בבית הלבן, שבה שיבח את פעילותו של השליח המיוחד מטעמו, סטיב וויטקוף, כך דווח במוצאי השבת בערוץ 7.
"החזרנו את רוב החטופים. ועוד עשרה צפויים לחזור ממש בקרוב. אנחנו מקווים שזה ייגמר מהר", אמר טראמפ.
גורם מדיני שמעורב במו"מ אמר לפני כניסת השבת כי חמאס ממשיך לגרור רגליים, באופן שמעלה ספקות לגבי רצינות כוונותיו להגיע להסכם. לדבריו, "גם לאחר שהושגה התקדמות משמעותית בנושאי הסיוע ופריסת הכוחות – חמאס מסרב להיכנס לדיון בסוגיית האסירים, וזה עלול לעכב את ההסכם".
"המשלחת הישראלית הלכה כברת דרך משמעותית כדי להשיג הסכם, אך המו"מ נתקל בקשיים רבים – וממשיך להיתקל בקשיים רבים".
לדבריו, ישראל נכונה למצות את המגעים, אך הסרבנות של חמאס מציבה סימני שאלה לגבי נכונותו להגיע להסכם. "מתחילים לחלחל ספקות לגבי נכונות של חמאס – ומתגברים סימני שאלה לגבי המשך המו"מ", אמר. הוא הוסיף כי "חמאס מציב מכשול למו"מ בסוגיית מפתחות האסירים ומעכב את ההגעה להפסקת אש. הוא מתעקש שלא לעבור לדיונים בסוגיה הזו. אנחנו חושבים שהסוגיה הזו מעכבת את הפסקת האש ופועלת נגד האוכלוסייה העזתית".