אתר N12
וריאנט חדש לקורונה התגלה בישראל. לאחר זן דלתא, וריאנט חדש מדאיג את מערכת הבריאות וזכה לכינוי "דלתא פלוס". עד כה זוהו במעבדה לריצוף גנטי ארבעה מקרים של חולי קורונה נשאי "דלתא פלוס". כעת נעשה מעקב אחר המקרים שאותרו וחקירה מעמיקה של שרשראות ההדבקה שהובילו אליו.
עם זאת, חשוב להבהיר כי היווצרות וריאנטים הוא תהליך טבעי בנגיפים. ד"ר אורן קובילר, מבית הספר לרפואה באוניברסיטת תל אביב ועמותת 'מדעת', הסביר על כך: "התפתחות של מוטציות היא תהליך טבעי בנגיפים. לאחר מספר שינויים, חלק מן המוטציות האלו מתקבעות והופכות להיות הדומיננטיות. כאשר יש הצטברות של מוטציות נוצר זן חדש. במקרים של זן אלפא וזן דלתא לנגיף הקורונה ההערכה היא שהם נוצרו על ידי הדבקה של מדוכאי חיסון שנשאו בגופם לאורך זמן את הנגיף וכך נצברו בו מספר מוטציות. לזנים ששורדים יש יתרון אבולוציוני מסוים אך בהחלט לא נראה כרגע שהם גורמים למחלה קשה יותר".
בתוך כך, בתחילת החודש מפקדת אלון של פיקוד העורף האמונה על מערך חקירות אפידמיולוגיות ומערך בדיקות קורונה, הייתה אמורה להיסגר – אלא שבשל העלייה בתחלואה הוחלט להאריך את תקופת עבודתה.
בדוח אגף המודיעין שפורסם הבוקר צוין כי על פי נתונים שפרסם המרכז האמריקני לבקרת מחלות (CDC) חלה עלייה מדאיגה בתחלואה בקרב קבוצות הגיל הצעירות, במקביל לעלייה בשכיחות וריאנט דלתא שקיים חשש כי הוא מדבק יותר ומביא לעלייה בכמות האשפוזים. מהערכת מומחי ה-CDC עולה כי עם התפשטות וריאנט דלתא, יגבר הסיכון להידבקות ולהתפתחות תחלואה קשה בקרב צעירים.