אנג'לס, חדשות קרית מלאכי
בעקבות הירידה ברמת התחלואה בישראל מסתמן כי על פי מתווה משרד הבריאות, ביום ראשון הבא יפתחו מעונות היום וגני הילדים למעט הערים האדומות ביניהן קריית מלאכי.
בעוד מספר החולים בישראל במגמת ירידה בקריית מלאכי תמונת המצב אדומה ומדאיגה. נכון לבוקר זה בקריית מלאכי ישנם 297 נשאים פעילים כאשר רק בשבוע האחרון אובחנו 142 חולים חדשים. לצער הדברים גם מניין הנפטרים עלה ומאז התפרצות הנגיף גבתה הקורונה את חייהם של 7 תושבים.
את קצב ההידבקות יכולים להאט מספר אמצעים: משמעת עצמית של ציבור התושבים ואין כזו! אכיפה מוגברת וגם זו כמעט ואינה קיימת בעיר. ומתחמי בדיקה שמזה שלושה שבועות כבר לא פועלים בעיר והתושבים נאלצים לנדוד לערים אחרות או לנהל מאבק מול קופות החולים. את חוסר ההיגיון באי הפעלת מתחמי בדיקה בעיר אדומה ראה מ"מ ראש העיר, עו"ד בצלאל מזרחי ובניסיון לשנות את המצב, פנה למספר גורמים בכירים בממשלה, במל"ל ומשרד הבריאות. ביניהם שר הביטחון בני גנץ.
בפנייה לגנץ כתב עו"ד מזרחי: "בחלק מהערים שנמצאות בציון גבוה בתוכנית הרמזור נעשות בדיקות גם ללא שום הפניה. את קרית מלאכי האדומה, המדינה ובעיקר פיקוד העורף לא סופר ולא רואה". מזרחי ציין כי פנה בתחילת השבוע לרופאה המחוזית בדרישה לערוך בעיר מתחם בדיקות מאחר המצב החמור בעיר בנושא זמינות הבדיקות ופירט את הקושי העומד בפני ציבור התושבים בביצוע בדיקה "הבעיה החריפה נעשית בסופ"ש. כאשר לתושב מתחילים תסמינים ביום שישי, הוא לא הספיק לפנות למרפאה שלו או שהוא פנה והוא לא תפס אותם. את ההפניה להיבדק הוא יצליח לעשות רק ביום א' ואת התוצאה הוא יקבל ביום ב' או אפילו ביום ג'. ורק אז הקופה תואיל לתת ההפניות לשאר בני הבית להיבדק. אם הקופה שלהם עושה בדיקות באותו יום בעיר הן הרוויחו, ואם אין בדיקות באותו יום, הם צריכים ליסוע מחוץ לעיר להיבדק. (אם אין להם רכב ליסוע להיבדק, הם יצטרכו להמתין עוד עד שייבדקו. או עד שישלחו להם את מדא. רק בחלק מהקופות הם יזמינו את מדא לבדוק את המשפחה בבית). כך נוצר מצב חמור שהחולה עם התסמינים מדביק עוד מבני הבית".
מזרחי העלה בפני השר את החשש כי כאשר יורידו בשבוע הבא את הסגר הנושם מהמדינה, על קרית מלאכי יטילו סגר מהודק מאחר והיא נמצאת במצב חמור ועם ניקוד גבוה (9.2) על פי מתווה הרמזור "כבוד השר, אני נתקל במקרים רבים, שחולה מאומת אחד, הדביק את כל בני הבית. כי עד שנעשתה לו הבדיקה ועד התוצאה הספיק להדביק את כל בני הבית. צריך גם לזכור שבקרית מלאכי, ישנה אוכלוסיה גדולה בעיר ללא רכב. כל נסיעה לכל עיר שכנה מצריכה מספר אוטובוסים. ובעיקר, לא הייתי רוצה שתושב עם תסמינים ייסע להיבדק בתחבורה ציבורית" כתב מזרחי וסיים את פנייתו בבקשה להקים תחנת "היבדק וסע" פתרון לעיר באופן קבוע שאינו קשור לקופות החולים.