בא' אלול, היום בו הגיעה לטבריא הקבוצה ה-14 של התלמידים השלוחים מתות"ל מגדל העמק להחזיק בה את הסניף של תות"ל ולפעול בעיר, הגיע לעיר גם בחור צעיר בשנות העשרים לחייו בשם 'בנזה' ('Bantza').
בנזה בדיוק עשה עליה מבודפשט – הונגריה, לאחר שסבתו גילתה בפניו את יהודתו, והחליט להכיר מעט יותר את עמו ואת מולדתו.
אך בנזה כנראה, לא העלה בחלומותיו הרחוקים ביותר, כי בתוך פחות משלושה חודשים כבר ייכנס בבריתו של אברהם אבינו ויתחיל לעשות את צעדיו בדרך התורה והיהדות.
ביום שישי הראשון לאחר הגעתה של הקבוצה, יצא בערקע, אחד מתלמידי הישיבה, למבצע תפילין באחת משכונות העיר. בין האנשים שפנה אליהם בהצעה להניח תפילין היה מיודעינו בנזה.
בנזה לא ידע עדיין מה אומרות הקופסאות השחורות ומה משמעותם, אך הסכים להניחם בהבנה, כי כנראה יש קשר שורשי כלשהו בינו לבינם.
לכשסיים, לקח ממנו בערקע את מספרו, בכדי שניתן יהיה להמשיך איתו את הקשר.
בישיבה, מענדל, שדובר אנגלית, יצר איתו קשר, והזמינו ללמוד. בנזה הגיע לישיבה בשבת, פגש את התלמידים, וקבע ללמוד עם מענדל שו"ע וליקוטי שיחות.
מענדל ובנזה למדו מספר פעמים בשבוע במהלך חודש אלול. לחודש תשרי נסע מענדל עם חבריו ל-770 לשהות במחיצת רבינו, ומיד לאחר חזרתו, החל לברר עם בנזה את הפרטים המדוייקים אודות יהדותו, ולהעלות בפניו את השאלה האם נימול.
כשנתברר כי בנזה עדיין ערל, מיהר מענדל לברר את הפרטים האחרונים אודות יהדותו, וכן, את האפשרות להכניסו בברית בהקדם האפשרי.
הוא פנה אל הרב מנחם מענדל טייכמן – משלוחי הרבי לעיר נתניה ופעיל נמרץ הידוע בפעולותיו הרבות בהכנסתם של יהודים רבים בגילאים שונים בבריתו של אברהם אבינו – שבנו לייויק, לומד ופועל אף הוא כחלק מהקבוצה בישיבה בטבריה,
הרב טייכמן, שעומד בקשרים טובים עם השליח הגה"ח הר"ר ברוך שיחי' אוברלנדר אב"ד בודפשט – הונגריה, פנה אליו בבקשה אם יוכל לברר את הנושא, ולוודא את יהדותו של בנזה.
לא עברו יותר משעות ספורות, ולאחר מאמצים מזורזים של מספר שלוחים בעיר הבירה ההונגרית שהגיעו עד לקברה של אחת מזקנותיו של בנזה, נתקבל הטפלון הנרגש שבישר כי בנזה ידידינו אכן הינו עוד בן של העם היהודי.
לשמחת הבחורים כמובן לא הייתה גבול, ובבואו של בנזה לישיבה, קיבלוהו כולם בהתרגשות, ושמחו איתו על קבלת הבשורה.
למחרת בערב – ליל כ' מרחשון, נערך בישיבה ערב חב"ד בו מוזמנים תושבי העיר לטעום מעולמה של החסידות, ולהכיר את תלמידי הישיבה.
בנזה, יחד עם שאר האורחים מתושבי העיר, למד יחד עם מענדל מקונטרס 'החלצו' רנ"ט, צפה בקטעי וידיאו מכ"ק רבינו, והשתתף בהתוועדות חסידית עם הרה"ח דוב מנחם דאברוסקין, במהלכה הוא התברך מפי השליח הראשי לעיר, הרה"ח יוסף שיחי' קרעמער, התכונן לקראת יום המחרת בו הוא ייכנס בבריתו של אברהם אבינו.
בנוסף, הוא למד עם מענדל אודות משמעותה של מצוות המילה עפ"י נגלה וחסידות, וכשלבסוף בנזה קיבל על עצמו להניח תפילין מדי יום.
למחרת נסעו בנזה והתמימים מענדל ולוי לבני ברק, למרפאתו של המוהל המומחה הרה"ח ר' יואל שיחי' געלבער שם הוא נימול כדת וכדין, ונכנס בברית עולם של הקב"ה עם אברהם אבינו וצאצאיו עד סוף כל הדורות, ויקרא שמו בישראל "בן-ציון" ("בענצע"..).