ביום שלישי האחרון הוכנס לאוניברסיטת בן גוריון בנגב ספר התורה הראשון. צלילי כלייזמרים של צפת נשאו ברחבי האוניברסיטה, ואלפי עיניים פעורות לרווחה נדהמו למראה התהלוכה הססגונית אשר הובילה את ספר התורה אל מקום מושבו בבית הכנסת של הקמפוס.
בהגשמת חזונו של ראש העיר הראשון של באר שבע, דוד טוביהו, הוקם בשנת 1965 המכון להשכלה גבוהה בנגב, אשר הוגדר רשמית כאוניברסיטת הנגב ב-1969. לאחר פטירתו של דוד בן גוריון החליט חבר הנאמנים להנציח את חזון הפרחת הנגב של ראש הממשלה הראשון של מדינת ישראל בהסבת שם המוסד ל"אוניברסיטת בן גוריון בנגב". במשך 50 שנות פעילותו, מאות אלפי בוגרים רכשו בין כתליו את השכלתם האקדמית והכשרתם המקצועית, ביניהם אלפי סטודנטים וחברי סגל הנעזרים בשירותי דת ברמות שונות. אך חזון גדול אחד נותר בעינו, כשאיפה שטרם התגשמה, והוא ספר תורה באוניברסיטה.
החזון הזה התגשם השבוע, במאורע היסטורי מרחיב לב. מאות סטודנטים, אנשי צוות וידידים מכל רחבי הארץ הגיעו ללוות בהתרגשות גדולה את ספר התורה הראשון אל שטח הקמפוס. את מעמד המרגש של כתיבת 80 האותיות האחרונות של ספר התורה והכנסתו כיבדו דיקאן הסטודנטים, פרופ' משה כספי, הרקטור פרופ' צבי הכהן, יו"ר אגודת הסטודנטים אורי רט, ומכובדים נוספים.
ספר התורה נכתב לזכרו של ד"ר (ע)מנואל ברונשטיין, חוקר בינלאומי מוביל בתחום מדעי המחשב. בשנותיו האחרונות עסק במחקר ופיתוח במכון הלאומי של צרפת לחקר מידע ואוטומציה (INRIA). ד"ר ברונשטיין נודע כמי שביצע פריצת דרך בתחום של אינטגרציה וחישוב סימבולי במחשבים, אשר שילב באורח מופלא בין יראת ה' וקיום מצוותיו לבין מחקרו האקדמי. ספר התורה לזכרו ואירוע הכנסתו לקמפוס נתרמו על ידי אחיו ד"ר יונה אלכסנדר בורנשטיין ורעייתו.
במשך 22 שנות פעילותו כשליח חב"ד וכרב בקמפוס אוניברסיטת בן גוריון בנגב, עשה הרב גיל הכהן בליזובסקי מאמצים גדולים להוביל להכנסת ספר תורה למוסד האקדמי. בחג הגאולה, יג' תמוז, זכה ותעמולתו לא שבה ריקם.
צילום: ישראל בליזובסקי