בשבת קודש יחול יום היארצייט של החסיד הרב מאיר פריימן ע"ה, שנפטר בי"ב תשרי תשנ"ו.
תולדות חייו מתוך אתר חב"ד-פדיה
נולד בכ"א טבת תש"ה למשפחה ירושלמית, לאביו ר' אהרן פריימן – שהיה מגזע חסידי חב"ד, צאצא של הרב ישראל שמש, מחסידי אדמו"ר הצמח צדק.
עוד בהיותו נער התפרסם כעילוי, ובהגיעו לגיל 12 כבר נבחן במבחן פומבי על 300 דפי גמרא אצל הרב שלמה יוסף זוין, הרב יעקב לנדא והרב נחום שמריהו ששונקין, במסגרת ישיבות הערב, מיסודו ובהנהלתו, של הרב שמואל אלעזר היילפרין, ראש ישיבת תורת אמת חב"ד בירושלים, ובהדרכת המחנך הרב נפתלי רוט. באותה תקופה אף התקרב לחסידות חב"ד והחל לנהוג בדרכיה.
בהיותו בגיל עשרים בשנת תשכ"ה, נסע לרבי לראשונה.
עסקנות ציבורית
לאחר נשואיו לרעייתו מרת זלטה לבית ר' ברוך פריז, נתמנה בהסכמת הרבי למזכיר ועד כפר חב"ד, וקידם רבות את עניני כפר חב"ד.
נשא בתפקידו כמזכיר במשך קרוב לעשרים שנה ונחשב ליד ימינו של "ראש העיר" של כפר חב"ד הרב שלמה מיידנצ'יק, ולאחר פרישתו של הרב מיידנצ'יק מהתפקיד, פרש גם הוא והתמנה לנהל את סמינר בית רבקה, בכפר חב"ד ב'.
באותה תקופה, היה בין הפעילים הבולטים ברישום ילדים לספר תורה לילדי ישראל, והקמת בית הכנסת 'בית נחום יצחק', בשיכונים החדשים בכפר חב"ד.
לאחר פרישתו של מנהל רשת אהלי יוסף יצחק הרב משה סלונים, נתמנה בשנת תשמ"ו על ידי בית דין רבני חב"ד בארץ הקודש למנהל הרשת, וכיהן בתפקיד זה עד יומו האחרון.
בתקופת כהונתו, הצליח לייצב את מצבה הכלכלי של הרשת ולבלום את סגירתם של המוסדות, ואף נכנס עבור זה לחובות גדולים מאוד.
פטירתו והנצחתו
בי"ב תשרי תשנ"ו נפטר לאחר דום לב פתאומי בגיל 50 בלבד, ונטמן בחלקת חב"ד בבית העלמין הר הזיתים.
הותיר אחריו משפחה עניפה, וילדיו וחתניו פועלים רבות כהוראת הרבי להפצת יהדות בכל מקום. רעייתו זלטה, נישאה בנישואין שניים לרבה של נצרת עילית הרב ישעיהו הרצל. מחליפו בהנהלת ה'רשת', היה הרב ישראל ברוך בוטמן.
בשנת תשע"ד יצא לאור על ידי בני המשפחה ספר בשם 'ר' מאיר – החסיד שאמר הנני', הסוקר את תולדות חייו ופעולותיו בעסקנות החב"דית, שנכתב על ידי הסופר החסידי ר' מנחם זיגלבוים.
על שמו נקרא בית הספר חב"ד ביבניאל.