גל של התנכלויות אנטישמיות נרשם ברחבי העולם במהלך ימי ראש השנה, כך מדווח ערוץ 7.
סמוך לכניסת החג רוססו לוחות זיכרון לקדושי השואה המוצבים מחוץ לבית הכנסת באוסלו בצבע שחור שכיסה את שמותיהם של הקרבנות שהונצחו.
הפרופסורית בירגיט לרהיים, אישיות מוכרת בעיר המתגוררת בסמוך לבית הכנסת כתבה בפייסבוק "בית הכנסת הוא חלק מהשכונה שלנו, כמו שיהודים הם חלק מהחיים פה. זה לא סוד שלאורך השנים, גם אחרי השואה, לילדים היהודים שלמדו בבית הספר כאן, לא היה קל במיוחד. יש לנו קשר מיוחד ואחריות מוסרית לשכנים היהודים שלנו".
המשטרה המקומית פתחה בחקירת האירוע ובמהלך החג פקחים של העירייה ניקו את ההשחתה.
בבית הספר הגבוה לעסקים היוקרתי HEC בפריז, התגלו לראשונה בהיסטוריה של המוסד, במהלך ימי ראש השנה כתובות אנטישמיות על קיר בכיתה בה לומדים מספר סטודנטים יהודים/
על הקיר נכתב 'יהודים החוצה' ולצידם סדרת צלבי קרס. הנהלת המוסד מיהרה לפרסם גינוי רשמי וכתבה כי היא 'המומה מהמעשה שברור שכל כולו נועד רק לפגוע ביהודים'. תלונה הוגשה גם למשטרת פריז.
סגן מנכ"ל בית הספר, אריק פונסונט, אמר כי הוא המום. "זו הפעם הראשונה אי פעם שמתרחש כאן דבר כזה. מפחיד שגם בסביבה כל כך ליברלית כמו שלנו, אנחנו נתקלים באנטישמיות מזוקקת".
"לומדים אצלנו למעלה מ-2,000 סטודנטים בני למעלה מ-100 לאומים ותמיד היתה כאן הרמוניה. אנחנו נעשה כל שביכולתנו כדי להבטיח שאירוע כזה לא יישנה", הוסיף.
בעיר וויטפיש במונטנה חולקו בעיצומו של ראש השנה פליירים סמוך לבתי הכנסת המעטים הפועלים בה. הם הכילו התבטאויות קשות נגד יהודים וטענות שיש 'להשלים את המלאכה של היטלר'.
ראש העיר, ג'ון מוהלפלד, שנתקל בעצמו בפליירים הורה לעובדי העירייה לסייר בשכונות השונות, לאסוף את המנשרים ולשרוף אותם.
במהלך החג גם השחיתו אלמונים מצבות בבית עלמין יהודי באזור בואנוס איירס. נשיא הארגון היהודי AMIA אמר בתגובה כי "האירועים האלימים במקום כה קדוש ממלאים אותנו בכאב וחרדה".
אירועים אנטישמיים נוספים התרחשו במספר מדינות באירופה ובארה"ב וההקשר שלהם נובע ככל הנראה מהידיעה שמדובר בימים בהם היהודים חוגגים את חגם ובניסיונות להרוס את החגיגות הללו.
כך גם יהודים שעברו סמוך לאתר ההיסטורי בו שכן גטו ורשה בדרכם לתפילת היום השני של ראש השנה, גילו צלב קרס וכתובת אנטישמית גסה על אחד משני שרידי חומת הגטו.
המשטרה הפולנית שהוזעקה למקום פתחה בחקירה והעריכה כי הכתובת רוססה בלילה שבין שני ימי החג. הכתובת האנטישמית הוסרה היום (רביעי) על ידי עובדי עיריית קרקוב.
זו הפעם השנייה בעשרות השנים האחרונות, שאלמונים העזו לרסס כתובת על שרידי חומת הגטו
ג'ונתן אורנשטיין, מנהל ה-JCC (המרכז הקהילתי היהודי) בקרקוב סיפר לערוץ 7, "הכתובת הזו מטרידה אותי גם בשל ההקשר האנטישמי וגם בגלל שמי שריסס אותה רצה שנראה זאת בראש השנה. אני גר בקרקוב כבר 18 שנים ורק פעם אחת לפני כן העז מישהו לעשות מעשה דומה".
הוא ציין שהמשטרה שהוזעקה למקום נתנה מענה מהיר, אך לא הצליחה למצוא את האחראים למעשה. "התגובה המהירה של העירייה והמשטרה הזכירו לי מדוע כיום קרקוב הוא מקום ראוי לחיות בו כיהודים".
מיכאל זיידה, חבר בקהילה היהודית בעיר אמר כי "לא ראינו שנים רבות דבר כזה בקרקוב. האנטישמיות היתה קבורה במרתפים כאן וכעת היא עולה ומבעבעת. לאנטישמים יש כיום יותר תעוזה ואנחנו צריכים לוודא שהם ידוכאו".
ארגון 'גשר' מסר בתגובה להשחתת החומה כי "אירוע השחתת חומת גטו קרקוב, מהווה נקודת קיצון בשרשרת של אירועים אנטישמיים בעת האחרונה. אם בעבר, השואה והגטאות שימשו כמעין טאבו, נראה שכעת גם הקו האדום הזה נחצה. לעליית מדרגה זו אחראים גורמים רבים ובראשם: עליית מפלגות ומנהיגי ימין קיצוני במדינות רבות, התבטאויות בוטות של מנהיגים בעולם ושיח מתלהם שמעודד ביטויי שנאה אקטיביים בכלל, וכמובן כזה שמוצא בקלות את הקורבן המוכר והקבוע מאז ומתמיד".
"ממשלת פולין מציגה בשנה האחרונה עמדה חדשה בכל יחסה לזיכרון השואה ולאחריותה למאורעות אשר חווה העם היהודי בשטחה. כיום נראה, כי גם אם לא כיוונו לכך, התנהגות ממשלת פולין מחלחלת אל תושביה ויוצרת אווירה המאפשרת מעשים חמורים כאלה", נמסר מטעם הארגון.