סגן שר הביטחון קרא לשופטי בג"צ במליאת הכנסת: אשרו את חוק ההסדרה שיאפשר להרחיב את ביתה של משפחת הישראלי.
סגן שר הביטחון (אלי בן דהן) השיב לפני מספר דקות במליאת הכנסת על שאילתא בנושא הלוחם יהודה הישראלי. בנאומו אמר סגן השר כי חוק ההסדרה צפוי להסדיר את ביתו של הישראלי ולאפשר את הדיון בעניינו במשרד הביטחון: "העניין הוא גדול הרבה יותר: הזרקור אמור להיות מופנה אל חוק ההסדרה ואל בית המשפט העליון. כי חוק ההסדרה אמור להסדיר את הבית של משפחת הישראלי בעפרה, את הבית של יהודה הלוחם, ואז ניתן יהיה לדון בבקשת הסיוע של משפחת הישראלי להרחבת ביתם.
את חוק ההסדרה מפלגת הבית היהודי קידמה בכל כוחה מתוך אמונה שהחוק הזה יסדיר את מעמדם של בתים רבים ביו"ש. והיום החוק מונח לפתחם של שופטי בג"צ
מפה אולי המקום לקרוא לשופטי בג"צ ולומר להם: חוק ההסדרה הוא חוק שנחקק בדין. הוא חוק ראוי. חוק צודק. חוק שמיישם את מדיניות השל ממשלת ישראל. עשו את המעשה הנכון ואשרו אותו."
עוד אמר סגן השר כי הוא פנה ליועמ"ש החדש של משרד הביטחון לבחון מחדש את בקשת משפחת הישראלי: "משפחתו של הלוחם יהודה הישראלי ביקשה להרחיב את ביתה בעפרה, כדי שתוכל לארחו בביתם. לצורך דיון בבקשה, הם נדרשו להגיש אישור תב"ע לביתם. לצערי הרב, לא היה להם אישור תקף לביתם. כיוון שכך, הלשכה המשפטית במשרד הביטחון החליטה שהוועדה במשרד, לא תוכל לדון בבקשת הסיוע.
למרות זאת, ביקשתי מהיועץ המשפטי במשרד הביטחון, שנכנס לתפקידו בחודש האחרון, לבחון מחדש את בקשתם."
לגבי ההשוואה שנעשתה לפיצויים שניתנו לשכני משפחת דוואבשה ציין כי אין כל קשר בין המקרים: "שכני משפחת דוואבשה הגישו בקשה לתשלום לפנים משורת הדין, לנפגעים על רקע לאומני.
הבקשה הוגשה לוועדה הבין-משרדית המיוחדת, שהוקמה מכוח החלטת היועץ המשפטי לממשלה, העוסקת בבקשות תשלום של מי שנפגע מאירוע לאומני, בין אם מדובר באירוע כנגד יהודים, ובין אם מדובר, כמו במקרה זה בפגיעה בערבים על רקע לאומני. במקרה המדובר, הפיצוי ניתן לשכנים שרכושם נפגע, תוך ויתור שלהם על תביעה נזיקית כנגד המדינה, ובהתאם לחוות דעת שמאי שאמד את גובה הנזקים.
צר לי, אבל אין כל קשר בין מקרה זה למקרה של הלוחם יהודה הישראלי."