Home > חדשות < תפילין ואלפי כריכים: חב"ד קפריסין אירחה את ביתר ירושלים
חדשות
תפילין ואלפי כריכים: חב"ד קפריסין אירחה את ביתר ירושלים
מאות אוהדי בית"ר ירושלים שהגיעו ללרנקה לקראת משחק החוץ מול א.א.ק. לרנקה, בו ניצחו הירושלמים, זכו לליווי מיוחד של מרכז חב"ד בקפריסין. החל משעות בוקר המשחק התקיימו תפילות, הוצבו דוכני תפילין, ובצאת הצום חולקה ארוחה למאות האוהדים והשחקנים • לידיעה המלאה
יוסי סולומון
|
י׳ באב ה׳תשפ״ו
מרכז חב"ד בקפריסין, בראשות הרב זאב רסקין, נערך מבעוד מועד לקראת הגעתם של מאות אוהדי בית"ר ירושלים למשחק החוץ בלרנקה. את הפעילות בשטח הוביל שליח הרבי בלרנקה, הרב שניאור לויטין, יחד עם רעייתו, חברי הקהילה היהודית ומתנדבים רבים, שפעלו סביב השעון כדי להעניק לכל יהודי תחושת בית גם מחוץ לישראל.
כבר משעות הבוקר ארגן הרב לויטין מנייני תפילת שחרית עבור האוהדים ושחקני הקבוצה, ובהמשך היום התקיימה גם תפילת מנחה בהשתתפות רבים. במקביל הוצבו בסמוך לאצטדיון דוכני תפילין, שבהם זיכו שלוחי הרבי את אלפי האוהדים במצוות תפילין.
לקראת צאת צום תשעה באב הושלמה היערכות לוגיסטית רחבת היקף לחלוקת אלפי כריכים, בקבוקי מים ושתייה קלה לאוהדים ולשחקני הקבוצה, כדי שיוכלו לשבור את הצום מיד עם צאתו.
הרב שניאור לויטין אמר כי "כשאלפי יהודים מגיעים לקפריסין ביום צום, האחריות שלנו היא לדאוג לכל צורכיהם – הן ברוחניות והן בגשמיות. מרגש לראות את האחדות ואת הרצון של כל כך הרבה יהודים להתפלל, להניח תפילין ולשמור על קדושת היום גם במהלך נסיעה למשחק".
במרכז חב"ד בקפריסין מציינים כי זוהי חלק מהפעילות השוטפת של בתי חב"ד ברחבי האי, המלווים לאורך כל השנה את רבבות הישראלים והתיירים היהודים המגיעים לקפריסין ומעניקים להם סיוע בכל עניין יהודי, מתוך מסירות ואהבת ישראל.