בהתאם להוראת הרבי לקיים כינוסי תורה, ביום אסרו חג התקיים בבית הכנסת חב"ד "הדר מנחם" בפתח תקווה כינוס תורה רב רושם.
הכינוס נערך כחלק מהמסורת שייסד הרבי, לערוך כינוסי תורה בסמיכות לחגים, מתוך מטרה להוסיף בלימוד התורה ולחבר בין שמחת החג לעמל התורה.
האירוע אורגן בקפידה על ידי רב הקהילה וועד הפועל של הקהילה.
במהלך הכינוס נשאו דברים רבנים וראשי ישיבות, שהקיפו סוגיות מגוונות בנגלה ובחסידות: הרב מנחם מענדל פרידמן רב הקהילה, נשא דברים בשגב מעלת כינוס התורה ודן עם המרצים השונים בסוגיות שעלו, תוך שהוא מוסיף נופך של עומק ובהירות.
הרב חיים הלל רסקין רב קהילת חב"ד במרכז העיר פתח תקווה, פתח בדברי הלכה ופלפול אקטואליים שריתקו את הקהל.
הרב שלום דובער הנדל ראש ישיבת חב"ד אור יהודה, העמיק בביאור סוגיות מתוך תורתו של הרבי ושיתף את הקהל בחידושים תורניים נפלאים.
הרב אהרון כהן, מראשי ישיבת חב"ד אור יהודה, עורר את הציבור בפלפול תורני מעמיק המשלב את לימוד הנגלה עם פנימיות התורה והרב יוסף יצחק שאער העשיר את הכינוס בשיעור מקיף בנושא ביטחון ואמונה, שהותיר חומר רב למחשבה בקרב המשתתפים.
הקהל הרב שהגיע למקום זכה ליהנות מ"מלחמתה של תורה", כאשר הרבנים דנים זה עם זה ומפלפלים בסוגיות השונות, מה שהפך את הלימוד לחי ותוסס.
המשתתפים יצאו מהכינוס בתחושת התעלות, כשהם נושאים עמם את האנרגיה הרוחנית של חג הפסח אל תוך ימי השגרה, מתוך ציפייה לכינוס התורה המרכזי שייערך בגאולה האמיתית והשלמה.
הכינוס כולו הוקדש לרפואת חבר הקהילה ר' לוי גיל בן אירן – ויהי רצון שיזכה לרפואה שלמה וקרובה בקרוב ממש.









