רגע לפני היציאה לחופשת הקיץ: משלחת של בכירים מממשלת גרמניה הפדרלית ומהנהגת 'ועידת התביעות', ביקרה בקמפוס היהודי בברלין במפגש מרגש ומשמעותי עם תלמידים, אנשי חינוך ומנהיגי הקהילה.
הביקור הדגיש את האחריות המשותפת לתמוך בניצולי השואה ולהבטיח עתיד יהודי חזק ותוסס בגרמניה.
את פני המשלחת קיבל הרב הראשי של ברלין, הרב יהודה טייכטל, שערך לאורחים סיור מודרך בקמפוס וניהל עמם שיח מעמיק על ההווה והעתיד של החיים היהודיים בבירה הגרמנית.
בין חברי המשלחת בלט השגריר האמריקני לשעבר לענייני שואה ויושב ראש מוזיאון השואה הלאומי בארה”ב, סטיוארט א. אייזנשטט. הבכיר האמריקני בן ה-82, כיהן בתפקידים בכירים בממשל, כולל יועץ מדיניות פנים ראשי לנשיא ג'ימי קרטר, שגריר ארצות הברית לאיחוד האירופי, תת-מזכיר המדינה לענייני כלכלה וסגן מזכיר האוצר בממשל קלינטון – וכן שליח מיוחד לענייני השואה, עת הוביל משא ומתן לפיצויים לניצולי שואה.
במגזר הפרטי הוא היה שותף בכיר במשרד עורכי דין, יועץ לחברות בינלאומיות, מחבר ספרים וחבר במועצות מנהלים.
עוד נכחו בביקור: ד"ר רולף בוזינגר – מזכיר המדינה במשרד האוצר הפדרלי, ד”ר פליקס קליין – נציב הממשלה הפדרלית לחיים יהודיים ולהתמודדות עם אנטישמיות; ואנדי בייקר – מנהל התחום היהודי הבינלאומי בוועד היהודי האמריקני. בנוסף נכחו ראשי 'ועידת התביעות', וביניהם קולט אביטל, לשעבר חברת כנסת ונציגת ישראל בוועידה.
בכניסה לקמפוס, נשא אייזנשטט דברים מרגשים, וסיפר כיצד פעל באופן אישי לכך שנשיא ארה”ב דאז, ג’ימי קרטר, ידליק את חנוכיית חב”ד מול הבית הלבן, מה שהיווה ציון דרך דרמטי ומשמעותי בהכרה הפומבית ביהדות בארה”ב.
הנשיא ג'ימי קרטר היה הנשיא האמריקני הראשון שהדליק חנוכייה באופן רשמי. זה קרה ב-17 בדצמבר 1979 למניינם, כאשר הדליק את החנוכייה הלאומית בפארק לאפייט, מול הבית הלבן. קרטר כובד בהדלקת ה'שמש', ולאחר מכן בירך והדליק את הנרות יועצו היהודי סטיוארט איזנשטאט.
עוד שיתף הבכיר האמריקני בזיכרון אישי מהשתתפותו בהתוועדות של הרבי בשנת 1980 למניינם, לציון 30 שנות הנהגתו, ושיבח את ההשפעה החיובית הרחבה של פעילות שלוחי הרבי בעולם ובברלין בפרט.
רגע מיוחד נרשם כאשר מירי, תלמידה בבית הספר, סיפרה את סיפור הצמיחה של המוסד: “לפני 20 שנה, התחילה כאן כיתה עם ארבעה ילדים בלבד, והיום אנחנו כבר יותר מ-400 תלמידים. זהו סימן חי ונושם להתחדשות החיים היהודיים בברלין".
הביקור הסתיים בהופעה מרגשת ומשמחת של ילדי הגן, ששיריהם ונוכחותם סימלו את העתיד היהודי בברלין.