לכבוד ידידי השלוחים שיחיו
שלום וברכה!
בסיומם של ימי חודש תשרי המשובע בכל, אחרי המאמצים הגדולים של כל אחד מכם לאורך כל חודש החגים, ובעמדינו בזמן של "ויעקב הלך לדרכו" – זה הזמן ל"מעלין בקודש", לקחת את כל הכוחות וההשפעות של מועדי החודש ולממש אותם בהוספה ובעליה על העבר.
מהרבה ממאמרי דא"ח של חודש תשרי מובאים דברי הבעש"ט על הפסוק "תקעו בחודש שופר", שהתוכן של "בחודש" הוא "חידוש. צריך להתחדש ולעמוד במקום חדש ונעלה ביחס לעבר. כך שבעמדינו בתחילתה של שנה חדשה, עלינו להתחדש בעבודת השליחות, לחשוב איך מחדשים את השליחות והעשיה שלנו בעיר.
לא מכבר ראיתי 'יחידות' שהיתה לאחד השלוחים לקראת יציאות לשליחות, שבין הדברים הרבי אמר לו, שאם רצונו להיות רלוונטי ובעל משמעות מול הקהל שלו – עליו לצאת בכל שנה עם חידוש מיוחד, עם נושא חדש ומרענן. כי באם לאו, הם יראו בו משהו ישן ונדוש, וכבר לא יהיה לו מקום של משמעות אצלהם.
אי לזאת, אני רוצה לשתף אתכם בתוכן ההתוועדות שהתוועדנו במוסקבה בנושא זה, ולדעתי הדבר נוגע לכל אחד מהשלוחים שיחיו:
בהתוועדות שבת בראשית תשמ"ה הרבי דיבר בהרחבה על כך שצריכים להביא את המשיח, והגאולה כבר היתה צריכה להגיע מכבר, והסיבה שהמשיח עדיין לא בא היא כי למרות כל מה שפעלו, עדיין חסר בהפצת המעיינות = וכהמשך לזה הרבי אמר שהדרכים להשלים את החסר הן:
(א) "שליח עושה שליח", שכל שליח יביא לפחות שליח אחד נוסף תחתיו.
"שכל שליח ישתדל למצוא אדם מוכשר ומתאים שימנוהו כשלוחו לעסוק בהפצת המעיינות במקום נוסף הנמצא בסביבתו".
וכיון שהדבר כרוך בעלויות כספיות, הרבי הבטיח שהוא יתן השתתפות בגובה של 2/3 מהסכום.
(ב) "שיעורי תורה", שכל אחד יהיה לו שיעור תורה, ואם יש לו כבר שיעור תורה, אזי שיהיה למגיד-שיעור. וכל יהודי שהשליח פוגש, עליו להביא לידי כך שיהיה לו שני שיעורים תורה ביום, או לפחות שיעור תורה אחד ביום, ואם לא אזי שיעור תורה אחת לכמה ימים – אבל כל יהודי צריך להכניס לסדר חייו השתתפות קבועה בשיעורי תורה.
"להשתדל ככל האפשרי, ויותר מזה, לפעול שכאו"א מישראל, בכל מקום ובכל מעמד ומצב, יהי' לו שיעור קבוע בלימוד התורה". ובהמשך הדברים, כשהרבי מדבר על החובה שכל יהודי ישתתף בשיעור תורה: "מבקשים ממך דבר אחד בלבד, לא כסף, אלא: "תן לי הנפש"! שב ולמד תורה, שהיא חיינו ואורך ימינו"!וכדאי מאוד ללמוד את השיחה הזו מתוך הספר.
כהמשך לזה, במוצאי שבת בראשית של אותה שנה, הרבי כתב מכתב כללי מיוחד העוסק בנושא שיעורי תורה, עם ביטויים מאוד מיוחדים ועם שפע של ברכות גדולות להצלחה בזה, ואני מצרף כאן העתק מהמכתב.
באותם ימים הרבי גם כתב בכתי"ק מענה להרב י. ווינברג והרב י. העכט בנושא זה:
בטח "יעשו טראַסק" המתאים בהמדובר ע"ד השתדלות שכ"א ואחת יקבעו שיעור בתורה וכו', ויותר מפעם א' כו'.
ובעמדינו היום "ארבעים שנה" להתועדות זו ולמכתב-כללי זה, בזמן של "קאי איניש אדעתי' דרבי'" – כמובן שהוראה זו שייכת לכל אחד ואחד מאיתנו בימים אלו.
אני פונה בזאת אליכם בבקשה לקחת את הדברים לשימת לבכם, ולחשוב עם עצמכם, או יחד עם אחרים, איך ליישם זאת הלכה למעשה, איך אנחנו מתחדשים בעבודת השליחות, ובמיוחד בשני תחומים אלו. אשמח לשמוע מכם הצעות ורעיונות איך ניתן וכדאי לפעול בנושאים אלו.
בענין "שליח עושה שליח", אנחנו מצדנו מוכנים לגייס כספים ומי שיביא שליח חדש נוסף לעירו, שיעסוק עם קהלים חדשים, או באיזור חדש בעיר, ובלשונו של הרבי "בנין על גבי בנין", תוספת חדשה על גבי העשיה הוותיקה – נעזור בע"ה מכאן בסכום של 2/3 משכר השליח, עם התחייבות לשנה הראשונה, ובהתאם לתנאים והאפשרויות נשתדל להמשיך את הסיוע בע"ה לשנתיים נוספות.
וכמובן בענין "שיעורי תורה", אשמח לשמוע מכם רעיונות איך ניתן "אייננעמען" את יהודי רוסיה בשיעורי תורה, איך להגיע לכל יהודי, שכל אחד ישתתף וילמד שיעור תורה, במקום שלבו חפץ וכו'.
בברכה להצלחה ולהתחדשות אמיתית,
בערל לאזאר