זה קורה בכל חודש בעיר אחרת בישראל: משאיות ענק פורקות משטחים ובהם אלפי פריטים של הלבשה, הנעלה וצעצועים ממיטב חברות היוקרה בארה"ב. הפריטים מסודרים במקום שנקבע מבעוד מועד על ידי אגף הרווחה המקומי, ולשם מגיעים מעוטי יכולת, בתיאום מלא עם אגף הרווחה המקומי. כל מבקר, יכול לקבל ללא עלות מגוון פריטים עבור בני המשפחה.
יוזמה זו, של כולל חב"ד, חותמת בקרוב שנתיים ימים מאז יצאה לדרך בפעם הראשונה. מדובר ביוזמה של איש העסקים האמריקאי בערל אקשטיין, יחד עם קרן הידידות, במסגרתה חברות בולטות במשק האמריקאי ובהם 'אולד נייבי', לצד חברות סחר נוספות כגון 'אמזון' ועוד – משגרות לישראל משטחים גדולים ובהם ביגוד, הנעלה, צעצועים ועוד, לחלוקה למעוטי יכולת בארה"ק. כל סחורה שמגיעה ממוינת, נארזת לחלוקה ומאוחסנת באדיבות תרומתו של איש העסקים ר' מאיר זיילר, באולמי החברה בקריית מלאכי.
מערך הסיוע החל בשלב ראשון בקריית מלאכי, למעוטי היכולת הרשומים במשרדי הרווחה, ומשם נמשך לעשרות ערים בישראל.
"מאז המלחמה הכל פה השתנה", מספר קובי אילוז, המרכז את הפרויקט מטעם כולל חב"ד, "אם בתחילה היינו פועלים באופן מסודר בערי ישראל, הרי שמאז המלחמה התחלנו להעביר את הפעילות למוקדי המפונים מאיזורי העימות שהועברו לבתי מלון ובתי הארחה. בכל חודש היינו לפחות בשלוש ריכוזי מפונים".
אילוז מספר כי מעבר הפעילות בזמן המלחמה, גם שינה את אופי אמצעי הסיוע. "הצענו יותר פריטים כמו מגבות, מצעים ודברים בסיסיים. משפחות רבות נעקרו מביתם ללא שום ביגוד בסיסי", הוא מספר. "היו אנשים בחודשי החורף שנותרו ללא מעילים ובגדים הכי בסיסיים. היינו שם בשבילם".
לצד ההקפדה על מוצרי איכות, אילוז מספר כי ניתן דגש על מערך סיוע מכובד, שייתן למעוטי היכולת תחושה טובה. "המתנדבות מקבלות את המבקרים באופן מכובד מאוד ומעניקות להם שירות כאילו נכנסו לחנות לכל דבר", מסביר אילוז.
התגובות הרבות שזורמות לאילוז, ממחישות את חשיבות מערך החלוקה. "אנחנו מקבלים תגובות בלי הפסקה. קשיש שמקבל ביגוד חם וצעיר שמקבל בגדים מכובדים – מאפשר להם לנהל שגרת חיים נעימה ובריאה. בין מקבלי השירות אצלנו, ישנם גם נוער ברחוב, שמקבל ביגוד מכובד שמרים אותו מאשפתות, פשוטו כמשמעו".
אילוז מציין כי המתנדבות חשות סיפוק גדול מאוד בעבודתן. "אין כמו להעניק ולסייע לאנשים ובפרט בתקופה כזו, בכל חלוקה כולנו מרגישים חדווה מחודשת על הזכות הגדולה הזו", הוא חותם.