Home > קראון הייטס < המוצג שכל השכונה באה לראות: ירושלים כשיבוא המשיח
קראון הייטס
המוצג שכל השכונה באה לראות: ירושלים כשיבוא המשיח
במהלך הפאראד הענק אצל הרבי מלך המשיח, עבר המוצג של תלמידי הקבוצה – קבוצה תשפ"ד. המוצג מרהיב ביופיו, עם חשיבה לפרטי פרטים, מקוריות ומסר ברור. לאורך 15 (!) מטר נפרס המוצג המתאר כיצד תיראה ירושלים בימות המשיח, על פי מקורות ובהמחשה לימינו •לדיווח המלא ותמונות
יוסי סולומון
|
כ׳ באייר ה׳תשפ״ד
במהלך הפאראד הענק אצל הרבי מלך המשיח, עבר המוצג של תלמידי הקבוצה – קבוצה תשפ"ד. המוצג מרהיב ביופיו, עם חשיבה לפרטי פרטים, מקוריות ומסר ברור.
לאורך 15 (!) מטר נפרס המוצג המתאר כיצד תיראה ירושלים בימות המשיח, על פי מקורות ובהמחשה לימינו. באופן מדהים, שהיה הרבה יותר מסתם תצוגה – הוא היה חלון לעתיד.
בתחילת המוצג עומד הר הזיתים ועליו מצבות רבות שבורות, לידם יהודים שקמו בתחיית המתים, ההר בקוע לשניים וממנו יוצאים מים (ככתוב בפסוק "ונבקע הר הזיתים . . ביום ההוא יצאו מים חיים"), על ראש ההר מוצב מזבח, ועליו נשרפת הפרה האדומה עם עשן המיתמר משריפתה.
מרכז המוצג היה, כמובן, בתי הכנסת המחוברים לבית המקדש. בית המקדש השלישי, בולט ביופיו, מעוטר ומרשים, ניצב על מקומו, והסתובב בטכניקה מיוחדת שמאפשרת לכל עובר ושב להתבונן בכל הפרטים.
במרכז המשאית, צמוד לבית המקדש, עמד 770 – בית משיח, בנוי על פי תכנית ההרחבה שאישר הרבי מה"מ, גדול יפה ומהודר.
בסמוך לבית המדש מכל הכיוונים, עמדו בתי כנסת נוספים מרחבי העולם כדוגמת האלטנוי שול (בית הכנסת של המהר"ל מפראג), בית הכנסת החורבה, בית מנחם ועוד, בנויים בהעתק מושלם לבניין בית הכנסת המקורי. ממחישים כיצד כל בתי הכנסת בעולם יבואו להתחבר לבית המקדש כשמשיח יבוא.
חתמה את המשאית מוצג קריית הממשלה, הבאה לבטא כיצד בגאולה כל משרדי הממשלה בארץ הקודש יעבדו בשירות הרבי מלך המשיח – "ומלכותו בכל משלה".
בקריה עמדו: משרד הביטחון, כשמעליו מתנוסס סמל צבאות ה', ולידו יוצאים למבצעים טנקים. משרד החינוך כשמעליו מתנוססים סמלי תומכי תמימים ורשת אוהלי יוסף יצחק, דוגמית מהארגונים אותם הפקיד הרבי על חינוך ילדי ישראל. משרד החוץ כשמעליו מוצג סמל המרכז לענייני חינוך, עימו כובש הרבי את העולם ע"י השלוחים.
כל מבני המשרדים נעשו אף הם בהעתק מדוייק למשרדי הממשלה השונים בארץ הקודש. כשלידם מבנים נוספים הממחישים את ירושלים בימינו, גשר המיתרים, מגדל דוד ועוד.
לאורך המשאית נכתבה הכרזת הקודש, ומהצד השני נכתב הפסוק המתאר את המוצג: "ירושלים הבנויה כעיר שחוברה לה יחדיו".
המוצג לא רק שהראה את ירושלים בימות המשיח, אלא גם הפך את התמונה למוחשית. הוא הפך את האמונה למשהו שאפשר לראות ולגעת בו, והפך את הציפייה למציאות.
המוצג עורר התפעלות רבה בקרב הנוכחים בפאראד, בציפייה לראות כבר בעיני בשר ובגודל אמיתי את ירושלים בימות המשיח, עם הרבי מלך המשיח בראשנו, מיד ממש.