טור מעורר חשיבה מאת מנחם סעיד – מדריך שידוכים וחתנים ומטפל זוגי מוסמך
אמת או "אשליה"?
מה קורה אתי? מה את אומרת על מגפת ה"קורונה"? שואל מוטי. תשמע, זה ממש לא הגיוני – כבר למעלה מ…(תלוי מתי תקראו את הטור) חולים בארץ. לאן זה יגיע?! משיבה אתי.
כעת יש על מה לדבר… חברים נפגשים, עפ"י כלל ה'שני מטר' כמובן, ועל מה מדברים?! על ה"קורונה", ועל השפעותיה בחזיתות השונות. אין ספק כי מדובר במגיפה חסרת תקדים, אך טבעי שהנגיף הופך לדומיננטי בשיחות במעגלים השונים: ידידים, מכרים, משפחה וכו'. זוגות שכמעט ואין להם נושאי שיח משותפים, כעת, גם להם יש נושא שמזמין לשיח. פתיחת ערוץ תקשורת זה, יכול להשפיע על תחושת ה"ביחד" של השניים, ולתרום לחיזוק הקשר.
יחד עם זאת, העיסוק האינטנסיבי ב"קורונה" יכול לכרסם, מבחינה פסיכולוגית, בתא הנישואין. חשוב לזכור, כי חוץ מהנגיף, קיימת מערכת יחסים בין בני הזוג. מערכת יחסים זו חשובה ודורשת תשומת לב, לא פחות, ואף יותר, מה"קורונה".
העיסוק הרב ב"חדשות" המסעירות, עלול לגרום להסחת הדעת. כך שבמקום ללבן רגשות וקונפליקטים ש"צצים" בתוך הקשר, בני הזוג דשים ב"קורונה". במצב זה, תחושה של "הכל בסדר", היא רק 'אשליה' – שהרי הסוגיות ביניהם נשארות ללא מענה ופתרון אמיתי.
הדחקת רגשות וקונפליקטים, הינה אבן נגף במערכות יחסים בכלל, ובזוגיות בפרט. בני הזוג כמהים להיות קרובים זה לזה מבחינה רגשית. "הדחקה" של דברים שמפריעים במסגרת הקשר, יוצרת חומה וירטואלית בין השניים, המעיבה על תחושת קרבה אמתית.
מדוע זה קורה? מהי הסיבה שבני זוג יעדיפו לדבר על כל דבר אחר, ו"להתעלם" ממה שקורה ביניהם? פשוט, לא קל לדבר על רגשות וקונפליקטים. לפתוח ו'לשים דברים על השולחן', נדרשים כוחות נפש. בנוסף, לעיתים קיים חשש מהאופן בו יתקבל הנושא, ואלו גרורות תהיינה להצפתו.
הרבה יותר קל לעסוק בסוגיות ניטרליות שאינן מחייבות. שיח בנושא ניטרלי, שאינו קשור למערכת היחסים, קל יותר לפתיחה, והוא גם פחות מהווה איום על בני הזוג. כעת מובן יותר, מדוע השיח הזוגי יכול בקל להיות מוסח, ובפרט אם הנושא "חם", בו יש יותר עניין…
שלא תבינו, זה בסדר לדבר על ה"קורונה", אך יחד עם זאת להיות ערניים למתרחש במגרש הנישואין. בפרט בתקופה זו שנמצאים יותר בבית, ודברים אמיתיים, נרצה או לא, צפים בצורות שונות…
מוכרחים לשמור על הסטריליזציה של הנישואין, ולא לתת ל"קורונה" או כל דבר אחר לחמוק לתוכה. ה"קורונה" תעלם, אבל הנישואין ממשיכים.
אז בואו ונשקיע במה שאמת יקר, חשוב ומשמעותי יותר עבורנו.
בהצלחה לכולנו!
לתגובות והערות: menachemsaid@gmail.com
מנחם סעיד 052-8622770
מדריך שידוכים וחתנים, מטפל זוגי ויועץ בקדושה מוסמך
קליניקה: רחוב רש"י 7 ק. מלאכי/