שידוך מושלם או שידוך משלים?!
חודש אלול טומן בחובו שני מוטיבים חזקים, לעיתים שונים במעט. מצד אחד 'המלך בשדה', מעמד ומצד המסמל: קרבה, נינוחות, שלווה, רוגע. אפשרות להתפלל, לבקש ולקבל שפע ומצד שני זהו חודש התשובה, החתירה אל המועדות העצמית, הבירור העצמי מי אני, מה לאן אני רוצה להגיע, ובאיזה אופן אני מעוניין שחיי יתנהלו – מכאן ואילך?
חודש זה נותן לנו תובנות עצומות לפני שנצא לפגישות שידוכים.
ראשית, נברר לעצמנו (בכתב!) ונכין את עצמנו לענות לשאלת השדכניות: מי אנחנו ומה אנחנו רוצים? עד כמה אנחנו חסידיים, יראי שמיים, למדנים, עקרוניים, מוכשרים, מוצלחים או טובי לב, בעלי מעוף, רגישים, סובלניים וכדומה.
ואיזה סגנון של אשה (בהתאם לנתונים שכתבנו), תתאים לנו. כשנוודא שגם אנחנו לא מושלמים, נבין שאנחנו לא צריכים לקבל 'שידוך מושלם', אלא 'שידוך משלים'…
הפגישות? גם הן חלק מהיסודות!
בהתאם לנתונים שהצגנו לעצמנו ולשדכנית, נקבל בעזרת ה' הצעה מתאימה (זכרו, אין שידוך טוב, יש שידוך מתאים!) ובדומה ל'פגישות עם המלך בשדה', נצא להיפגש עם 'המלך' או 'המלכה', במקום ניטרלי, שיהיה 'שייך' לשנינו בשווה.
אל הפגישה נתכונן, כפי שמתכוננים לפגישה עם המלך. יתכן מאד שתהיה זו הפגישה הראשונה שתוביל אותנו לחתונה בעזרת ה', ואם כך, הרי זו 'יציקת היסודות' של 'בניין הנישואין'. לכן, כדי לוודא שהיסודות יהיו חזקים ויחזיקו מעמד ל'עדי עד', נשכים קום, נלמד חסידות, נתפלל בכוונה ונוסיף בצדקה.
בתום הפגישה, נשתף את ההורים, המשפיע, קרוב משפחה בעל השפעה וכדומה, ויחד אתם ננסה לשחזר את הפגישה ואת התובנות והרגשות שהתפתחו בעקבותיה. נציב את השכל והרגש במבחן, ונראה עד כמה נראה לנו ש'יש על על מה לדבר', או שמא לא.
שובו אלי…
השיחה הניבה תשובה להמשך? נפלא. בין אם התשובה חיובית ובין אם היא שלילית, הזדרזו לתת תשובה. ידועה המחלוקת בין כנסת ישראל לקב"ה, מי צריך 'לחזור' אל מי? הקב"ה טוען "שובו אלי – ואשובה אליכם" ואילו כנסת ישראל מבקשת "השיבנו ה' אליך – ונשובה".
בחודש אלול – חודש ה'תשובה' המאפיין את תקופת השידוכים, לא מחפשים 'מחלוקות' חדשות ולא 'עומדים על עקרונות' בסגנון "מי יחזור אל מי?!' – זהו הזמן למחול על הכבוד, על הגאווה והסקרנות… ולתת תשובה בהקדם.
זכרו: גם תשובה בסגנון "מחר ניתן תשובה" – אף היא תשובה מעלייתא…
(במכתבים רבים כתב הרבי לזוגות חשוכי ילדים, שיוודאו שלא הייתה חלילה פגיעה בכבוד בן או בת ישראל בתקופת השידוכים!)
הפגישות שאחרי ח"י אלול…
כידוע, עבודת התשובה בין ח"י אלול לראש השנה, מצטיינת לא רק בתשובה על העבר, אלא גם ובעיקר בהכנה לקראת השנה החדשה (יום לחודש). כך הדבר גם כאשר הפגישות מתקדמות, ואנחנו אוחזים כבר בפגישה השלישית.
אם עד עכשיו היו הפגישות בסגנון 'מה היה בעבר?', היכן למדנו, באיזו משפחה גדלנו, מה מקומנו בחברה וכדומה, הרי שכעת יופנו נושאי הפגישה אל העתיד, איזה בית הייתי רוצה להקים? מהם העקרונות החסידיים שחשובים לי בבית? מה אני מתכנן לעשות אחרי החתונה (כולל, עבודה, שליחות) וכדומה. נושאי השיחה הללו יציפו את ההתאמה (או חוסר ההתאמה) ביננו.
כאשר נראה שיש ביננו התאמה, נוכל להתקדם אל סגירת השידוך. גם אם מסקנת חשבון הנפש של ההתאמה – תהיה שלילית, לא נפול ברוחנו ונדע, שהפגישות הללו קידמו אותנו בעצם אל השידוך האמיתי שלנו.
עושים, עושים, עושים תשובה!
בשבועות הבאים בעזרת ה', נלמד תובנות נוספות מראש השנה (הווראט), מיום כיפור (יום החופה), ומחג הסוכות ושמחת תורה (ריקודי ה'מזל טוב' וסעודת ה'שבע ברכות') ואפילו מסיום תקופת החגים – היציאה אל החיים האמיתיים…
העיקר – שנלמד להשכיל לנצל ולהנות מכל שלב בדרך אל הקמת הבית. הראיה החסידית במשל 'המלך בשדה', תשנה לנו את ההסתכלות על 'תקופת הפגישות' מאלולללללללללללללללל רועש, מפחיד ומאיים, לאלול תשובתי, בשמחה ובמאור פנים.
תקופת השידוכים היא הזמן המתאים מכל, להתחזק ביראת שמים והתקשרות לרבי, בעשיית תשובה ו'עבודה עצמית', והעיקר – בשמחה!
ובינתיים, שתהיה לכולנו כתיבה וחתימה טובה, לשנה טובה ומתוקה ולשנת סגירת שידוכים.
לתגובות ויצירת קשר: MendyArad@Gmail.com
מאמר נפלא ומחכים!